23 12
發新話題

[球板討論] 單檜日直用物野膠好

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

單檜日直用物野膠好

想問下古董單檜日直用物野膠好?  孤快打法, butterfly太貴 , 不需介紹.  謝謝.
板:Timo Boll ALC FL
膠: FH: ELS; BH: R7S
喜歡: 多板數來回

Baracuda, Bluefire M1 ,Omega 4 ,Hexer

Baracuda, M2, Jo Platin

同問,我現時用Andro Plasma 430 - 特點速度快,揪擊準確但拉的孤線太低平,一旦手軟便失誤,想試XIOM 紫V或Andro Hexer Duro

謝謝樓上各位師兄介紹.  間中打返的古董日直板, 都好開心.

咩古董先?
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

閃光1or 5???

如果是8-9mm閃一,建議你不要開打。
因為以現時情況,用乜膠都不太配。
搵過另一支拍吧

Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

T05 / R7

R7 / R7soft 都幾好

引用:
原帖由 BrianDD 於 2014-2-7 17:07 發表
咩古董先?
二十年前買既鐵牌BUTTERFLY閃光-Z. 單檜木紋好細密, 均勻, 依家買唔返.

引用:
原帖由 jcclee 於 2014-2-7 19:04 發表
R7 / R7soft 都幾好
謝謝JCCLEE兄介紹, 有機會會試下.

回復 11# 的帖子

我都有2支,因當年的檜木太温柔了,所以不建議開打,是藍字還是冇字版?
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 8# 的帖子

正確
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

舊板梗係用舊款膠,SRIVE啦,冇死.

如果係茶無機膠水就唔好開打了,很多膠都不夾

引用:
原帖由 BrianDD 於 2014-2-7 23:00 發表
我都有2支,因當年的檜木太温柔了,所以不建議開打,是藍字還是冇字版?
可能當年係打小球, 所以當年的檜木溫柔的.

引用:
原帖由 金擇魚 於 2014-2-8 01:36 發表
舊板梗係用舊款膠,SRIVE啦,冇死.
點出力打對手都 ~~~ 冇死.  是嗎?  哈哈.
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

引用:
原帖由 乒乓人 於 2014-2-10 11:30 發表

基本上係.  

引用:
原帖由 乒乓人 於 2014-2-10 11:30 發表

睇人啦... 哈哈 我所有日本板都係用SRIVER.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

23 12
發新話題