發新話題

打波是否唔會高?

打波是否唔會高?

眼見好波的小朋友大部份都好像不太高?
是否太早打波會令小朋友發育受影響呢?

應該唔會

係咪個家長本身唔高?
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:
原帖由 小仙子 於 2011-1-5 11:53 發表
冇根據, 正常情況下應該唔會,
除非小朋友被迫走去練體能...例如舉重 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

SOMEONE SAID WHEN TEENAGER PERIOD ALWAYS PLAY HALF BODY SPORTS (BADMINTON, TABLE TENNIS... ... ) FOR A LONG TIME WOULD PREVENT GROWING UP WELL.
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-1-5 12:06 發表
SOMEONE SAID WHEN TEENAGER PERIOD ALWAYS PLAY HALF BODY SPORTS (BADMINTON, TABLE TENNIS... ... ) FOR A LONG TIME WOULD PREVENT GROWING UP WELL.
真係唔可信呀 !
我自從小六開始就都有打網球/壁球/羽毛球/乒乓球 etc
而家出來打波...好少有幾多個高過我...

我又想問...點解黃勵勤咁高呢 ? 但點解王月古又...?
我諗答案係         DNA

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-1-5 12:14 發表

真係唔可信呀 !
我自從小六開始就都有打網球/壁球/羽毛球/乒乓球 etc
而家出來打波...好少有幾多個高過我...

我又想問...點解黃勵勤咁高呢 ? 但點解王月古又...?
我諗答案係         DNA
I THINK IT MAY COMPARE WITH ALMOSTS HEIGHT PARENTS
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-1-5 12:06 發表
possible  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

小孩长得高一般来说协调性会差一点,因此可能不太利于打乒乓球.当然万事有例外.不能够一慨而论.
洪华山

PERHAPS PRO. COACH HAD LEAD THEM CONTRIBUTE TIME TO DO THE OTHER EXECCRISE DURING TRAINING.
<-->
.

高人都被拉左去打籃球啦!

引用:
原帖由 小仙子 於 2011-1-5 11:53 發表
哈哈, 我囡囡個子好細粒, 但又不是太早學波, 球技又不是好好....點解??
正手神龍好襟打, 反手八千無咩力.
左推右攻都未識, 打波仲系滴滴仔.

我囝囝咪又係細細粒....連個樣都成個BB咁

發新話題