發新話題

反對財爺唔派錢給細路仔

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

反對財爺唔派錢給細路仔

應該派3000!

對,支持

~超級榮譽~

我可以用厘buy成快板都係butterfly

支持財爺派錢給細路,

~超級榮譽~

個人認為對社會未有貢獻的不該獲得這些金錢回饋

根本上社會還有很多真正須要解決的問題,不如把派的錢都去幫助他人吧...

細路嗰份已經包括了在家長的 $6000裡面
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

派錢既目的係鼓勵消費,還富於民,細路仔未出黎做野都未對社會有貢獻,贊成唔派..
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

OBJECTION

<-->
.

引用:
原帖由 logtincom 於 2011-3-8 21:21 發表
個人認為對社會未有貢獻的不該獲得這些金錢回饋
絕對同意

引用:
原帖由 ~聰明小子~ 於 2011-3-9 10:28 發表
http://www.youtube.com/watch?v=NVEy2Y5XVxs&feature=aso
唉.....宜家d細路變成咁.....
睇落佢老竇阿媽想數人頭拎錢, 推條lan仔出聲出嚟9up... ... 佢個六千蚊咪唔好食飯, 唔妤讀書囉... ...

點吓佢相先

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 okt05018 於 2011-3-8 20:54 發表
應該派3000!
照咁講....屋企d貓貓狗狗都應該派喇....
點解!!!???
因為佢地對社會都有貢獻喇..佢地咁可愛令到主人開心,咁主人心情開朗,做起任何事都積極
返工工作投入d,心情靚,做人處事都開心積極,間接令社會又會和諧d..
咁..你話貓貓同狗狗係咪都應該有得囉....

丫..仲有..老鼠同"甲姪"..佢地都有貢獻架..照派!!!!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 carfielddog 於 2011-3-9 14:20 發表

絕對同意
AGREE x 3
<-->
.

發新話題