發新話題

股市急跌逾800點

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 feideepking 於 2011-3-15 13:10 發表
704 ~ 0.375
預#704見$0.445左右收工; mark鐘

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-3-23 13:53 發表

預#704見$0.445左右收工; mark鐘
你隻野今日仲乜升得咁勁?

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-3-23 14:18 發表

你隻野今日仲乜升得咁勁?

- 每股資產值有折讓(每股價平過每股資產)<確實>
- 圖看屬低位<確實>
- 莊家低位收齊平貨(或者)

照計去$0.445係好小o既願望嚟

嘩,高手
tigerone is the strongest

引用:
原帖由 快弧 於 2011-3-23 17:05 發表
嘩,高手
快弧生才是高手(乒乓兼理財)
睇東西抵唔抵買在下有少少心得唧

補充:
- 704仲爭d先到$0.455
- 有新聞說此股有盈喜(但新聞往往是解釋其升/跌, 不是預測)
- 散戶揀股不要冀望有任何堅抽的消息,
- 不能買到心理荷負不到注碼(買得細較易賺, 買得大輸得大)

提早交功課, 希望無多無少, 落點: $0.445 (而家day high係$0.435, 未中落點)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

師伯:
                     17 Mar      6 Apr
1121            1.42          1.51       rise 6.33%
2319            20.4           21.8       rise 6.86%

暫時我領先

CONGRATULATION
<-->
.

one more week to go, hope both 1121 and 2913 can go up more with this raising trend!

嘩, 呢兩日乳牛

唉!上兩星期一個錯俉決定,放咗D唔洗咁快放的股票冇咗12萬 !比老婆鬧到上天 ,,還好至昨日賺回約4萬5,還有7萬5,希望這幾個月可追番 !!之前買咗的股票係:
(1) 388 入市價$161
(2) 13  入市價$86
(3)923  入市價$2.49
(4)1688  入市價$13.6
(5)2888  入市價$202

待續...............................
wai

引用:
原帖由 yatwai 於 2011-4-8 05:13 發表
唉!上兩星期一個錯俉決定,放咗D唔洗咁快放的股票冇咗12萬 !比老婆鬧到上天 ,,還好至昨日賺回約4萬5,還有7萬5,希望這幾個月可追番 !!之前買咗的股票係:
(1) 388 入市價$161
...
倉倉隻隻都領住跑, 要巧關注

我隻牛牛開始發力啦

牛牛變了一頭雄牛

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-4-8 09:26 發表

倉倉隻隻都領住跑, 要巧關注
388會等埋派息先走
wai

#388 就快B/C  維持多幾日貨都都拎到息.

在下預佢似當年911後的效應, 急插完, 急升, 升都似模似樣, 搞到好友確認為'牛牛市', 升又買, 回又買(以為小牛二), 結果實是一個大型動盪上落市(亂市唔諗係牛市定熊市安全d)

最後, 再補充返, 不是全部註冊人仕的職務是sell嘢的

feideepking兄;
我今天放假 !另你對2888點睇??我$202有10手$212有20手$213有15手都想$215放曬佢!!!
wai

引用:
原帖由 yatwai 於 2011-4-8 07:40 發表
feideepking兄;
我今天放假 !另你對2888點睇??我$202有10手$212有20手$213有15手都想$215放曬佢!!!
YW生, 在下不是分'色'的, 噴吓, 發表吓:
向上行的股票, 由上面下來留下的裂口都多會補返(向下行的股票就如幾間上市公司互控,不斷落不斷供果d就可能唔補由上面落的裂口.

#2888有$228.2, 如上試時有機/希望掂到.

備用(呢個網上資源會自動更新的):
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

3328 $8.2入剛剛$8.6走咗,現在都係走咁D吧!!
wai

發新話題