發新話題

兒童+青少年比賽賽后吹水

回復 13# 的帖子

兩位小朋友係長洲乒乓球會的會員,兩個都好乖好得意,是兩姊弟。

引用:
原帖由 esubido 於 2011-4-6 23:13 發表
兩位小朋友係長洲乒乓球會的會員,兩個都好乖好得意,是兩姊弟。
呀.係喎,我見到佢地都係著球會衫
希望下次見到佢地,已經進步神速
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

謝謝貓哥哥安排這天的比賽, Baldwin玩得很開心.

我相信他除了在比賽中學了新的球技外, 如貓仔哥哥的七旋斬發球, 他更享受和不少舊朋友重聚, 如費達拿, 小王子, 小氣寒等等, 和新認識的朋友仔 (我發覺在比賽中有很多"美少女戰士", 相信將來她們在選美中會拿到不少獎項.  Baldwin好似拿了幾個電話號碼......)

更多謝曾教練在百忙中陪了Baldwin 全日.  他有唔錯的表現全賴有你的指導和支持.

回復 13# 的帖子

多謝你和我兩個小朋友玩,右面個叫[詠詩].元旦杯時我都有同你打過波,都好好玩, 我都接近二十五年無打波...因去年七月她們開始喜歡打波,從那時起每天都打[除非無場或功課忙]

希望有機會再見
KKFan

引用:
原帖由 Godwin 於 2011-4-7 00:03 發表
謝謝貓哥哥安排這天的比賽, Baldwin玩得很開心.

我相信他除了在比賽中學了新的球技外, 如貓仔哥哥的七旋斬發球, 他更享受和不少舊朋友重聚, 如費達拿, 小王子, 小氣寒等等, 和新認識的朋友仔 (我發覺在比賽中有很 ...
原來Baldwin仔靜靜雞問左咁多人攞左電話

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 KKFan 於 2011-4-7 00:07 發表
多謝你和我兩個小朋友玩,右面個叫[詠詩].元旦杯時我都有同你打過波,都好好玩, 我都接近二十五年無打波...因去年七月她們開始喜歡打波,從那時起每天都打[除非無場或功課忙]

希望有機會再見
KKFan
我記起了,只不過我辨別容貌比較水皮一點,不要見怪呢
他們和您一樣,也十分享受乒乓球運動呢

乒匯乒乓球會

今天的小朋友就是未來香港的希望 !
祝佢地可以快樂地健康成長 !

發覺鍾意打乒乓球的小朋友通常都幾乖,
運動總比打機好, 能夠平衡身心, 過程當中更可以學習做人.

支持乒乓球論壇及有關的活動 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

[quote]原帖由 jcclee 於 2011-4-8 10:45 發表
發覺鍾意打乒乓球的小朋友通常都幾乖,
運動總比打機好, 能夠平衡身心, 過程當中更可以學習做人.

支持乒乓球論壇及有關的活動 ! [/quote

Totally agree

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-4-5 23:24 發表
恭喜一眾得獎的小朋友 ! Well Done !

(題外話) 穿著紫色長褲嗰位小妹妹...應該係好適合打乒乓球呢類運動,
因為佢手的長度比一般人更有優勢
關事嗎?

多謝貓哥給
小王子的賽後的提點,
小王子玩得好開心,
Baldwin, 費達拿,小氣寒這些舊朋友的再聚,真的很難得
2010年11月20日比賽至今,各人第一次再聚比賽,
各小朋友均有大躍進,
暫以baldwin進境最大,小氣寒第二,費達拿第三,
小王子最差
最後希望小王子可將打波的志向放在學業進發,考獲全班十名內,還我一點心願

引用:
原帖由 王子 於 2011-4-12 22:36 發表
多謝貓哥給
小王子的賽後的提點,
小王子玩得好開心,
Baldwin, 費達拿,小氣寒這些舊朋友的再聚,真的很難得
2010年11月20日比賽至今,各人第一次再聚比賽,
各小朋友均有大躍進,
暫以baldwin進境最大,小氣寒第二,費 ...
名次係其次,最重要係佢盡力做好每一件事
對自己有一個交代

乒匯乒乓球會

太陽之子:

允心多謝你的提點

引用:
原帖由 王子 於 2011-4-12 22:48 發表
太陽之子:

允心多謝你的提點
小弟不敢
不過壓力越大,表現亦可能會有影響
小朋友生活最緊要開心嘛

乒匯乒乓球會

我覺得小王子進步左好多  尤其是對BALDWIN爭冠軍嗰塲,一d都冇氣餒..一分一分咁追..  唉~~~費達拿就打唔到逆境波,成日輸比自己嘅脾氣

引用:
原帖由 青見人 於 2011-4-9 16:38 發表

關事嗎?
手長當然是會有d優勢啦, tick 近網波都易d啦
(eg.好似打藍球咁, 高d都會著數d啦)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 dkpkf003 於 2011-4-13 10:35 發表
我覺得小王子進步左好多  尤其是對BALDWIN爭冠軍嗰塲,一d都冇氣餒..一分一分咁追..  唉~~~費達拿就打唔到逆境波,成日輸比自己嘅脾氣
我都覺得佢打逆境波唔太好
而且佢容易心散泥

乒匯乒乓球會

多謝費達拿媽媽讚賞
費達拿發球是四子中最好的,
我給進境第三是因為小氣寒之前連發球都發出界,故進展是大有進步的
BALDWIN是四子中技術水平較高的,心理質素亦是最好的
但各小朋友仍細,將來進境只有將來才知,但願友誼長存

非常讚承: "友誼長存"!

如果小朋友們能從小就可以keep住他友們的友誼到長大出來做工作, 我深信這份"禮物"比任何獎項或其他事情更珍貴!

引用:
原帖由 Godwin 於 2011-4-13 12:24 發表
非常讚承: "友誼長存"!

如果小朋友們能從小就可以keep住他友們的友誼到長大出來做工作, 我深信這份"禮物"比任何獎項或其他事情更珍貴!
I like your 頭像

乒匯乒乓球會

發新話題