發新話題

[球板討論] 想請教各師兄cypress max,紅柳,darker speed 90各分別是怎麼樣?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

想請教各師兄cypress max,紅柳,darker speed 90各分別是怎麼樣?

因小弟的藍柳開始唔夠力,同埋正手發力拉有點虛唔夠實。

想問一問各日直高手,最頂級的是否解決到小弟的問題!

希望能很詳細地解說。

士必70實夠力.

我諗好多板都大力過藍柳,藍柳真係軟彈中既最軟

引用:
原帖由 tingding 於 2016/5/17 16:14 發表
我諗好多板都大力過藍柳,藍柳真係軟彈中既最軟
Ting hing. How heavy is your RSM Max?
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-5-17 16:18 發表

Ting hing. How heavy is your RSM Max?
未量過,但唔算重

如果夠buget就買柳承敏,應該最全面,最好打。90都值得入手,我配omega3都覺得幾好打。cypress max好硬唔易配膠,試膠都試窮,而且已經停產。

買了darker speed 90 10.5mm

我是覺得 DARKER 90 不錯,
夠暴力,
不過因為較為硬彈,
遠檯不容易製造足夠的弧線,
除此之外,
近檯的暴力會讓你愛不釋手。

引用:
原帖由 tingding 於 2016-5-18 00:36 發表
買了darker speed 90 10.5mm
秀一下吧。

話說前一陣子我也剛買了兩把 10.5mm 的 90 !

我的darker90丸形
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

遲啲貼多塊膠喺後面橫打添

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2016-5-18 00:47 發表
遲啲貼多塊膠喺後面橫打添
橫打用nittaku mfp雙 角型

speed 90係弧圈板 70才硬彈,我個人喜歡Ariex特注,桧也可以挑

Speed90拉打都可以,配合我自己力量,下下揪到啪啪聲,勁爽

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2016-5-18 02:08 發表
Speed90拉打都可以,配合我自己力量,下下揪到啪啪聲,勁爽
就係要呢下。藍柳唔夠力,用埋mxp都差d

發新話題
最近訪問的版塊