發新話題

[砌版討論] 窮人的缺擇

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

窮人的缺擇

Budget:1200
想砌一塊主要旋轉同快攻橫版 想請教下大家有咩好意見 黑蜘蛛/Oc/玫瑰

甘應該用咩膠好(極度希望反手長膠)

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-8-18 18:27 發表
反手長膠的話,, 正手個budget仲可以高D,, 打tenergy都可能ok
但我十分希望 一次過換一塊貴板 因為聽人講打波 版既優劣重要過膠好多..

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-8-18 18:55 發表
貴既唔一定好打,, 好打既唔一定貴,好似oc,奧查諾夫,clipper wood 果D 都唔係好貴既係又好打
我幾個朋友都叫我買oc 甘你應為買咩膠好

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-8-18 19:25 發表
請問千二連膠嗎?定千二只係塊木呀?
連膠

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-8-18 19:55 發表

請問樓主年紀幾大,同埋打左幾耐波呢?
14 yrs 打左4-5年

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-8-18 20:10 發表

黑蜘蛛係乜野板??

想打快攻又走去玩長膠?? 好矛盾的感覺.....
長膠 我想用泥擋波..
<----一個弟兄擺上乒壇的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-8-18 20:24 發表

;fire
我快板叫Tibhar Stratus Samsonov CB, 台灣叫 卷雲薩碳, 大陸叫 薩碳, 換言之就係 薩姆索諾夫 用過的板!!!!!!

唔好亂叫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
哈哈哈sorly囉 卷雲薩碳

我希望你地吾好再系窮呢個字眼汁著 而更多希望你地能在千四這個有效數字 四到最好既野 …thx

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-8-20 13:55 發表
其實我自己有個感覺, 如果你都打左4-5年橫板, 依家反手都重係想用長膠頂一板的話, 係GA比你差或者差不多水準的你羸的機會率係會高一點點, 但以後你都上唔到去高的位置.

除非你去練CUT波, 又唔同~~~
你甘講又有似有d道理……我本身一開始都打反手反貼 後來朋友推介先用長膠

引用:
原帖由 儍峰 於 2012-8-21 02:03 發表

相信你屋企環境吾錯同埋你年紀細冇做過野揾錢所以覺得1400吾系d咩大數
我信你系無心咁講 但聽到你咁講既人尤其系環境吾好/做緊野打份牛工會對呢番話超級反感
要知道1400對一個攞最低工資既人黎講系差 ...
謝指教 千四的確係我幫人補習and零用 希望各位能體諒我無禮的語氣

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-8-21 16:41 發表
樓主, 不少橫板打球娛樂者經過玩長膠後都是玩回反膠走大眾合路線, 勿太重手 還有, 這刻有少收入時會傾盡買1400蚊玩具, 當他日如有14000蚊收入而另日常支出時, 就會覺得1400玩具貴, 付得起但不想買........
明白 謝指教

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2012-8-23 23:25 發表

敢問樓主..14歲幫什麼人補習啊
幫同學 因為我不才 收入微薄 大部分都係零用同用淨既利是

發新話題