發新話題

[砌版討論] 揀咩拍好? 煩請各位高手比d 意見

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

揀咩拍好? 煩請各位高手比d 意見

用開直拍, 正手想用紅V 或 OMEGA IV EURO 分別大嗎? 唸住反手RAKZA 7,

拍想用Yasaka 5夾, 但唔知點揀   

請各位高手比d 意見

啊~
唔該哂咁多位

不過萬達好似無Yasaka 5夾 yeo賣, 是嗎?
那裡有得賣 大約幾錢?

thank you so much!!

紅V 或 OMEGA IV EURO 分別大嗎?

唔該哂咁多位!!!

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-5 08:41 發表

華星橫板好似係 $380 / 直板行貨 $450 (會員價)
好, 唔該哂!
請問華星貼膠ok 嗎? thank you

如果唔係會轆壞塊膠?
點叫大力先?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-6 00:12 發表

你真係想知咩野是"大力轆"(或大轆)的話,
咁你試吓唔好提佢, 任佢自由發揮 !

我上次買板係萬達貼埋, 佢都貼得巧靚

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-7 22:55 發表

其實都只是開開玩笑, 一般專業的店舖 (ie. 如華星 / 萬達等...)
都會識得怎麼正確地處理貼膠上板的程序.

係度, 我可以俾返少少 tips 大家,
下次貼膠時不妨試吓 !

貼了膠上板後, 可不用傳統的由下至上 ...

點解橫版貼膠一定係貼到"病"底.....之但係直版貼膠通常留返小小位呢? (與"病"底之間)
thank you

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-5 00:39 發表

銀v 硬過(紅v)少少, 穩定d, YEO 反手都可以啱,
但正手就紅v 或 Omega4 Pro 的弧線會更適合.
今天終於買了Omega4 Pro
但萬達哥仔說如配YEO5好像有點不夾(因底我想配R7), 他不建議, 如何是好?
thank you

YEO5 特點是什麼呢?

發新話題