發新話題

[砌版討論] Donic Vario

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-5 12:55 發表

慢慢地擦BB油, 反而海綿冇用澎漲劑咁厚漲,
用油的好處是可以保持套膠的清脆感, 和持久性是永遠的.
我有兩塊舊既 sriver, Flextra (其實好似新既一樣O_O)
用BB oil有沒咩效呢??

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-5 12:55 發表

慢慢地擦BB油, 反而海綿冇用澎漲劑咁厚漲,
用油的好處是可以保持套膠的清脆感, 和持久性是永遠的.
意思係咪姐係性能上唔會有變
但手感就可以keep住新膠一樣??
甘對新膠咪姐係無咩意思囉?

Sriver / flextra / tackifire 呢D膠既海綿吸得快唔快?
要幾耐Dry?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-23 23:59 發表

(Sriver, Flextra, Tackfire)
呢幾塊都特別明顯有效 !
因為我都有呀 !
....試驗進行中
兩塊flextra, 膠面搽左兩次 (其中一塊係 痴左係板到),
LKT XT PRO 海綿搽左兩次,
第一屠之後等dry左(30min)先搽下一層,
但係好似無咩反應, 兩塊膠都無彎曲
係咪要時間耐D先有野睇??
定係我做錯左野

第3次搽油後30分鐘...
搽海綿既LKT無反應, 仲有油係面, 好似吸唔到甘 (可能係呢隻海綿既問題)
搽膠面既Flextra(無上板)有曲左少少
但係 痴左係板到既Flextra(上左板)...用個波滴左幾下...明顯速度慢左 感覺好似膠面吸左太多水甘......求救

有...因為Finezip係好易清...應該係呢隻LKT海綿既問題...
(岩岩check過海綿仲係好濕好油)
呢塊其實無咩所謂....都係當做下實驗

但係點解Flextra會甘既><" (搽膠面)
我遲下想搽係Tackifire到
如果flextra唔成功,
我怕tackifire都唔得""

粉紅色, 200ml
Indredienys: Mineral Oil. Fragrance.
Made in Philippines.

係johnson泥架....
同相中同一款

發新話題