發新話題

[砌版討論] 新手想砌板 $2000<

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

新手想砌板 $2000<

用開橫板, 多拉打, 想要快又好控, 請指教 $2000<連膠

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-7 17:31 發表
Innerforce ZLF - $1400
Omega4 Pro - $300
Vega Pro - $260

(華星)
如果咁你都唔覺得好打, 可以全套9折讓給我 !!
希望你二手區唔好見到我放la

最後砌左bty timo boll spirit × t05 × omega v asia

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-9-7 21:06 發表
試左味?
試左, 好快, 要d 時間去適應

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-9-8 10:36 發表

應該係 Omega4 pro 正手, T05 反手
知道, 會試下打05 反手, 多謝師兄指教

引用:
原帖由 長膠進攻 於 2011-10-11 21:49 發表
比得 2000 你巳贏晒.不用打   
2000銀砌塊拍既人大有人在, 咁咪個個都無敵haha
Tenergy 兩片膠都1000 la, 板BTY / Nittaku 睇得上眼又過千, 都唔係諗得咁如意

引用:
原帖由 ken 於 2011-10-11 21:32 發表
新手吾洗用到咁貴ga拍...
會控制5到,
用紅雙喜天罡+neo狂飆3+roxon450 ok;
我覺得相反...新手應該買好d, 因為一定會買新既, 如果買平既睇唔上眼又係要放, 倒不如買塊好既

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2011-10-10 18:01 發表

哈哈, 樓主$2000一塊板. 一定係好勁既新手

問$200呢個似新手多D
$200 似強手多d , 乜都打得勁

引用:
原帖由 Yin=] 於 2011-10-10 18:23 發表
Timo Boll Spirit +T05+T64
罷買T 系膠, $500 又快縮水, 打xiom / andro / nittaku 好過

引用:
原帖由 kanlok 於 2011-10-12 01:35 發表
如果真的是新手上路的話
最好都係 整塊純木底板 正手 中國膠 練下發力同手感較好
我都係咁諗, 所以已經買左acoustic(雖然已經買落好多塊加料板...), 不過中國膠就唔打la...好臭...有陣死魚味

引用:
原帖由 kenny 於 2011-10-12 01:16 發表
Innerfiorce Zlf , 05 n haifu 3
Is quite a gd combination
呢塊我都有買, 不過配hexer HD + R7

引用:
原帖由 poon 於 2011-10-12 02:00 發表
$2000整塊板 ...
多謝多謝!!....(代賣波板的人講的)
$2000砌板好誇張咩?!$60既CJ8000 同 $500既T系 點解要係市場出現, 就係有唔同需求既人之ma, 自己預算有幾多咪用幾多lor~
倒轉如果你預算多d 都想砌靚d la, 將心比己

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:17 發表
$2000 , I PREFER BUY A TT TABLE / SOFA / BED... ...
$200你都可以focus 係買白飯同公仔麵
而家既topic 係乒乓球拍

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-12 11:21 發表
$2000 BUY NEW USER' RACKETS, WASH BRAIN' POST. NO NEED TO PAY RENT, PAY TUITION, BUY FOOD
如果飯都無得食, 仲講咩嗜好ar...去積極搵錢好過la.

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-10-12 19:05 發表
平有平打,貴有貴打.各有所需,最緊要打得好心呢!
agree

發新話題