發新話題

[砌版討論] 此球板配膠問題 幫幫忙

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

此球板配膠問題 幫幫忙

oc-cr 我是直板 但我找不到直板圖片
其實有三個問題既:
1:我諗住黑膠用狂3
至於紅膠基本上任何都可以 因為完全吾多用 有咩平既岩既可以話我知
2:我塊板其中一面有小小膠漬 平面黎睇冇乜野
  但摸落去系有小小吾系好滑果種感覺 打斜睇就會見到一點點既漬 應該搵咩整走佢 吾知你地明吾明我講咩
3:如果反膠配呢塊HAMMOND PRO Beta  如何? 跟狂飄三比較 哪方有優勝? 圖左下

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-1-4 17:46 發表
通常黑色膠皮的旋轉強一點
所以較多人用黑色的狂飆
原來係咁. 咁其實用黑色同紅色做正手代表著佢系旋轉/速度?

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-1-4 21:01 發表
正膠 = 粒仔 (表面一粒一粒)
正手 = 正面用的膠
反膠 = 平面膠皮 (表面平的)
反手 = 反面用的膠

膠的紅色同黑色的功能上基本分別不大, 其實只睇個人喜好. 不過以比賽來講, 一定要一面紅色一面黑色.
反膠=平面膠皮 咁正手膠吾平面咩?
正手是紅色?
反膠是黑色?

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-1-4 22:12 發表
長膠

粒仔

反膠
http://gh9vsa.blu.livefilestore.com/y1pwKF ...
thx你 我明了

有冇高人指點            

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-1-9 01:43 發表
狂3 + hammond (冇問題)
以往王勵勤都係咁配
但系咁既話狂三咪正膠 hammond 咪反膠
其實我系想呢兩塊膠比較下 邊塊邊方面好
我打反膠的 如果正膠用狂三 會很小用

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-1-9 15:58 發表
狂三 係 反膠......不過係用在 正手 位置......
Hammond 都係 反膠 .......不過係用在 反手 位置

狂三(正手)加OC係當年最經典的組合..
反手就因人而異...如果你想平平地Palio CJ8000都可以. 當然反手打Nittaku ...
我知道 但是狂三 用紅色既話 感覺好似怪怪地?
如果完全小接觸橫打既話 咁我會變左一時用狂黎打 一時又用hammod 有d怪怪地

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-1-9 17:59 發表
你可以買一快 黑色 的狂三用在正手吧....................

如果你直板OC唔打橫打的話(又唔打比賽), 反面乜都唔貼就算囉.

練練拉, 同推擋吧.
咁姐系吾用hammond?
我呢塊都系黑色.

講真橫打真系好熟  完全差吾多好似正手咁就話姐~

引用:
原帖由 allenletsgo 於 2011-1-9 20:50 發表

真係嫁 ??
其實我都覺系有分別
我塊neo狂3 紅色 系彈多過軟

但系都食到波!    

發新話題