發新話題

[其它討論] 怎樣撕去水溶性膠水黏貼的套膠才能不傷板身?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動
引用:
原帖由 小B頭 於 2011-12-28 13:32 發表
上次一念之差, 買膠時用了水溶性膠水黐板, 殊不知店方馬虎交貨, 部分黐到"谷"起了, 現在想從新黐過,但又怕撕起時會扯爛套膠, 兼撕起底板的木絲, 請問有沒有方法可以溶走水溶性膠水, 令我可以完整地撕起套膠又不傷板身 ...
強烈建議你花少少時間拿回去幫你貼膠的店舖,
他們有責任幫你清理和重貼.

如果自己動手, 有甚麼損壞....後果唯有自負.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 小B頭 於 2012-1-2 17:33 發表
那間店出名服務態度惡劣(萬x), 換膠的時候店員堅持要我自己撕走舊膠, 說不會負責任何損傷.  現在的膠雖然是店方黐的, 但已隔了一段日子, 對方更不會"執手尾".  坦白, 經此一役, 我發誓這一世都不會再光顧萬X, 店方那 ...
你講的是"萬達" ? 請問是幾耐之前貼的呢 ?

會否是誤會一場 ? 今時今日, 間間店舖的服務都不應會太差吧 ?

或者請問那一區的店舖對你會比較方便一些 ? (我試試幫你找人安排重新處理...)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 小B頭 於 2012-1-12 01:05 發表
呢個世界冇咁多誤會. 我唔係第一次幫襯萬x(你哋估中係你哋叻, 我冇開過佢名), 佢哋一向都係咁上下惡劣, 嗰個阿姨句句倔過鎚仔, 冇半點笑容, 我本來真係諗住轉身就走, 衰在嗰次趕住換膠 ...
首先, 對你過往的不快事件表示抱歉 !
我和萬達的良好關係, 都是因為經過了時間和服務態度而建立出來, 之前, 我們也不是熟悉的.
而你口中所講的那位呀姨, 都已經退休了好一般日子, 你也沒有必要再為此而氣結了.

至於你的一塊只打了幾次的套膠, 我也有信心可以幫到你"起死回生",
如果方便的話, 可以拿出來給我看看嗎 ?
(交收地點和時間可以互相就一吓)

詳情可以 PM 聯絡 !

回復 8# 的帖子

咁你件衫開左未 ?

既然原來大家對該店都有d 意見,
我想我可以代表向有關人士作出反映.

你們的意見, 我會代為轉達.

先多謝各有關單位人士的迅速回應 !

希望日後大家都會互相體諒, 可以和平及愉快地解決問題.

========================================

至於樓主膠皮有氣泡(和清除膠水)的問題, 本人仍然是歡迎你來找我幫手的 !

(雖然我未必肯定可以100%救返你塊膠, 亦不敢以"專家"自居, 但一試無妨, 是嗎 ?)
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +10 多謝分享 2012-1-13 08:43

相信萬達已經聽到了論壇的聲音,

平心而論, 他們已經比以前積極了不少, 更加有了很大的進步,

希望日後可以見到更多讚的 posts !

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-1-13 16:50 發表
我去間間乒乓球店服務都一流
我都係....
(唔係因為我或者猫是大戶/或大客仔)

我只相信好多時都是相對的 !

(俗語有話 : 一句"唔該"使死人)

其實無論是店舖或者客人, 都可以嘗試"以禮為先", 買賣都開心 - 雙贏局面

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-1-13 17:17 發表
我快板是二手, 膠是 borkee 提供.....我去只是幫襯買本 乒乓世界, 何來大戶
我咪已經講到明 - 我地唔係大戶囉

我都只係成日上去俾佢地賺我 $5 - 磨膠邊

發新話題