標題: [球板討論] Clipper wood [打印本頁]

作者: 五隻蟻    時間: 2017-8-17 23:13     標題: Clipper wood

本身有兩塊Clipper wood,一塊係實心柄,另一塊係WRB,我打直板兩面粒仔,覺得後者輕少少又好打d.
喺網上見到有日版WRB & CC(唔知有冇日版),唔知呢兩款評價如何呢?
作者: r_t    時間: 2017-8-18 15:25

Clipper wood, 實心柄其實都係空心!

後者輕少少又好打d ! 因為重量輕左而擺速又快咗, 估計爽係必然

WRB - 根本嘥氣
cc - 多咗"浸"嘢响板面, 好似話冇咁易拉絲 only

揀到一塊靚Clipper , 勝過又 WRB,又CC  
我打過幾塊, 出入都幾大, 有d真係好吾得, 輕飘飘~

**本人直板粒仔, 反手反貼
作者: vr1717    時間: 2017-8-18 15:32

七夾純木喪好打, 識打一定打CLIPPER
作者: 五隻蟻    時間: 2017-8-19 00:43     標題: 回復 2# 的帖子

WRB-嘥氣?點解呢 ! 但比Clipper wood 實心柄輕10g喎 !
作者: 乒乓在線    時間: 2017-8-19 00:46

覺得clipper打新球正
作者: 詠春打法eric    時間: 2017-8-19 01:32

打過 玫瑰CL, 加硬板面玫瑰木,一速出波快,但沒CL 甘食波
作者: yeo    時間: 2017-8-26 22:39

You can buy CLIPPER WOOD with and without WRB together at the same time. And then compare their performance and share the feeling to us.
作者: 五隻蟻    時間: 2017-8-27 12:32     標題: 回復 7# 的帖子

我依家有1塊WRB-92g,1塊實心柄-102g,1塊日版實心柄-85g,會慢慢試清楚。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0