標題: [球板討論] W6 CS 升級買咩好 [打印本頁]

作者: candk    時間: 2017-8-10 16:33     標題: W6 CS 升級買咩好

考慮勁極13 or YEO
底板預算500內,定係收2手Intensity NCT,皓2
比下意見小弟
作者: laukwok    時間: 2017-8-10 16:55

皓2令你難忘
作者: johnli    時間: 2017-8-10 17:00

引用:
原帖由 candk 於 2017-8-10 16:33 發表
考慮勁極13 or YEO
底板預算500內,定係收2手Intensity NCT,皓2
比下意見小弟
勁極13係(5+2)纖維板, 其餘3塊(YEO, Intensity NCT,皓2)係5夾純木板.  如果拉波為主, 5夾純木板好D, YEO, Intensity NCT,皓2都買來打過, 依家手上3塊中只留下皓2, 其餘2塊已平讓畀波友.  
YEO, Intensity NCT胡桃木面材, 要預左換膠皮時面材拉絲; 皓2面材係經處理過既Koto, 比胡桃木硬, 換膠皮不會拉絲.
作者: cfire555555    時間: 2017-8-10 17:58

勁極13麻麻地 YEO同Intensity比較好
作者: cfire555555    時間: 2017-8-10 17:59

網友推薦既皓2絕對係好東西添
作者: super_phoenix    時間: 2017-8-10 19:12

Yasaka max carbon
作者: tomtom1995    時間: 2017-8-10 19:36

引用:
原帖由 johnli 於 2017-8-10 17:00 發表

勁極13係(5+2)纖維板, 其餘3塊(YEO, Intensity NCT,皓2)係5夾純木板.  如果拉波為主, 5夾純木板好D, YEO, Intensity NCT,皓2都買來打過, 依家手上3塊中只留下皓2, 其餘2塊已平讓畀波友.  
YEO, Intensity NCT ...
勁極13係狂飆皓3結構,以玻碳纖維為大芯
作者: johnli    時間: 2017-8-10 20:48

引用:
原帖由 laukwok 於 2017-8-10 16:55 發表
皓2令你難忘
,只有打過才知佢既好。
作者: candk    時間: 2017-8-10 22:02

我見皓2都有新舊版,有無咩分別?
作者: TomLai    時間: 2017-8-10 22:51

樓主的打法如果比較近台: YEO和皓2.
如果也喜歡退台: 極強木.
作者: candk    時間: 2017-8-11 10:10

咁我明白了,謝謝各位

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0