標題: deleted post [打印本頁]

作者: Rayz    時間: 2017-5-29 12:30     標題: deleted post

deleted post

作者: q9450    時間: 2017-5-29 13:42

引用:
原帖由 Rayz 於 2017-5-29 12:30 發表
【on.cc東網專訊】曾於奧運及世界乒乓球錦標賽多次贏得單打、雙打與團體金牌的中國前國家隊選手,現任中國女子乒乓球國家隊主教練孔令輝,被新加坡濱海灣金沙酒店娛樂場追討45.4萬新加坡元(約255.9萬港元)的賭博欠款 ...
但係張圖係.....
作者: q9450    時間: 2017-5-29 13:44

明明張圖果位係..江家良..點解會叫孔令輝?
作者: wing0000    時間: 2017-5-29 13:49

不懂球的胖官員
作者: laukwok    時間: 2017-5-29 14:11

原來佢地咁有本錢
作者: Rayz    時間: 2017-5-29 14:15

引用:
原帖由 q9450 於 2017-5-29 13:44 發表
明明張圖果位係..江家良..點解會叫孔令輝?
唔係江家良
幅圖果位係劉國良
作者: Rayz    時間: 2017-5-29 14:33

貼錯照片

作者: q9450    時間: 2017-5-29 14:37

引用:
原帖由 Rayz 於 2017-5-29 14:15 發表

唔係江家良
幅圖果位係劉國良
其實圖果位係馬龍
作者: joel2000hk    時間: 2017-5-29 14:43

劉生都唔識
作者: super_phoenix    時間: 2017-5-29 15:33

唔係陳江華嚟㗎咩,omg
作者: michaelwwk    時間: 2017-5-29 15:40

孔生哩暈水洗都唔清
作者: rlai    時間: 2017-5-29 16:20

喺香港興訟,點解?
作者: airwaves    時間: 2017-5-29 16:25

孔令輝,你做乜走人數呀? 。之前醉酒鬧事,依家又被人追數 。劉國樑都認錯,班記者真係
作者: 日橫直削    時間: 2017-5-29 18:59

劉國都已經幫佢找左條天價的數目,依家又黎多單
作者: tomcat    時間: 2017-5-29 22:01

通咗天,好快有人找數!!!!!

作者: ronald1834633    時間: 2017-5-29 22:23

咁!女隊教練順便可以換人
作者: michaelwwk    時間: 2017-5-30 01:07

41歲中國乒乓球女隊主教練孔令輝遭新加坡濱海灣金沙娛樂城入稟本港高院,指孔於2015年2月在濱海灣金沙賭場借款100萬新加坡元,並獲取「頂級玩家」資格,至今未完全清還借款。濱海灣金沙現追討餘款454,375新加坡元(約255.8萬港元)。孔令輝晚上發表聲明回應澄清,強調當時是親朋好友進入賭場娛樂,自己僅在旁邊觀看,期間協助他們去取籌碼並留下相關私人信息。

孔令輝聲明指出,前年2月在經相關組織部門同意,利用春節放假4天帶父母及親朋好友到新加坡旅游。其親朋好友在居住酒店樓下的賭場娛樂,期間自己協助他們去取籌碼並留下相關私人信息。至今日媒體曝光事件後,自己已經第一時間致電當時在場的親朋好友,才得知當時有人與賭場有債務糾紛迄今未了,導致他被介入訴訟。

孔令輝強調,自己已經在第一時間請欠資者出面澄清事實,並保留借助法律手段保護自己的權利。他又指,目前正值世乒賽期間,對事件的發生對隊伍造成的負面影響深感不安,也會與隊伍通力合作,排除一切干擾,竭盡全力打好本次世乒賽,繼續為祖國爭取榮譽。

孔令輝是現任中國女子乒乓球國家隊主教練,是世乒賽、世界盃和奧運會男單「大滿貫」得主。

呃细路咪,自己係公眾人物俾過身份証資料人地賭場
作者: friendlybrother    時間: 2017-5-30 01:30

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-5-30 01:07 AM 發表
41歲中國乒乓球女隊主教練孔令輝遭新加坡濱海灣金沙娛樂城入稟本港高院,指孔於2015年2月在濱海灣金沙賭場借款100萬新加坡元,並獲取「頂級玩家」資格,至今未完全清還借款。濱海灣金沙現追討餘款454,375新加坡元(約 ...
傻仔先至會信佢咖啫,佢搵親友過橋,好似唐生搵老婆過橋一樣咁黑人僧!

至於點解新加坡賭場要選擇在香港告佢,大家可以理性分析一下:

原告是新加坡地方的賭場,被告是中國人孔生。法律是講求有沒有司法管轄權的(jurisdiction),若果無的話,告泥都無用。

故此,選擇告孔生,肯定要在新加坡(事件發生地)或者孔生(被告)的合法居住地方。

唔知大家知唔知道,其實中國大陸已經有大量退役的優秀運動員,藉香港的優材計劃,已經拿了香港居留權及身份証,例如:李寧、江嘉良、張怡寧、.........你明我講乜咖啦。
作者: michaelwwk    時間: 2017-5-30 02:47     標題: 回復 18# 的帖子

言之有理,看來這位孔子后人不用等2020東奧了
作者: (=^x^=)    時間: 2017-5-30 03:06

作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 04:19

引用:
原帖由 ronald1834633 於 2017-5-29 22:23 發表
咁!女隊教練順便可以換人
內地傳緊亞錦女隊在阿頭老鄉既表現使到阿頭極失威,今次女隊如失牌,女隊會換人,現在連 CCTVB 同兩份官媒都有報佢賭博欠款加上派了肖戰去女隊,個傳言可信度幾高

作者: cfire555555    時間: 2017-5-30 07:19

墮馬。
作者: zeio    時間: 2017-5-30 08:05

中國乒乓球協會暫停孔令輝教練職務
引用:
  中國乒乓球協會從媒體獲悉孔令輝涉訟有關情況後,立即找孔令輝瞭解情況。依據其本人對媒體相關報道迴應所陳述事實,認爲相關行爲已經嚴重違反國家公職人員管理相關規定和紀律要求。中國乒乓球協會決定暫停孔令輝中國女乒主教練工作,深刻反省,立即回國接受進一步調查和處理。
  中國乒乓球協會堅決反對運動員、教練員及工作人員有任何違背社會道德規範的行爲,對孔令輝行爲將進一步深入調查,按有關規定嚴肅處理。並將以此事爲深刻警示和教訓,加強對運動員、教練員教育管理,培養、樹立運動隊良好思想作風和道德形象。
  中國乒乓球協會
  2017年5月30日
責任編輯:張矣韻
http://www.ctta.cn/xhgg/qttz/2017/0530/148310.html

留返個底先
https://web.archive.org/save/htt ... 17/0530/148310.html

作者: zeio    時間: 2017-5-30 08:15

醉酒鬧事打保安、車震八個字都整佢唔死,今次劫數難逃
作者: Rayz    時間: 2017-5-30 09:31

早d換走孔生,對國家女子隊係一件好事。
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 09:45

引用:
原帖由 zeio 於 2017-5-30 08:15 發表
醉酒鬧事打保安、車震八個字都整佢唔死,今次劫數難逃
要即刻返,好明顯冇人保佢,返去死硬,睇來去投靠郭文貴好過
作者: old-cake    時間: 2017-5-30 09:57

系ctta官網出,都好難假喎
作者: old-cake    時間: 2017-5-30 09:59

剛剛 tvb 新聞都報左
作者: michaelwwk    時間: 2017-5-30 10:23

極度懷疑李曉霞做算命的

若言未報,時辰未到

作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 10:31

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 09:53 發表

係唔係真咖?真係返咗去北京?
國家體育總局出左聲明同央視體育新聞都報左新聞,應該係當黨員幹部違法違紀需即刻回國雙規;中國乒乓球協會完全無人保佢,奇怪
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 10:33

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-5-30 10:23 發表
極度懷疑李曉霞做算命的

若言未報,時辰未到
你唔好笑,孔生可能有頂風違紀,今次九成下崗
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 10:35

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 10:13 發表

哦!咁佢今次衰硬,因為世乒賽打緊都立刻召回,証明國家今次高度重視,唔再容忍佢三大罪狀:

...
重有落習大大面,十八大後重去賭場
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 10:36

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 10:35 發表

極有可能係美國知道孔令輝係好酒色財氣,...
現在估佢係咪賭波
作者: airwaves    時間: 2017-5-30 10:50

依家叫人走玩呀,有咩事都等比賽打完先講,臨時冇咗主帥女隊會好麻煩 。不過今次孔令輝份工應該保唔住
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 11:02

引用:
原帖由 airwaves 於 2017-5-30 10:50 發表
依家叫人走玩呀,有咩事都等比賽打完先講,臨時冇咗主帥女隊會好麻煩 。不過今次孔令輝份工應該保唔住
好明顯劍指蔡總
雙開最低限度

作者: zeio    時間: 2017-5-30 11:04

即刻召回係驚佢向德國尋求庇護,中紀委唔很過你

世錦輸左入佢數,贏左係團隊精神頑強,多佢一個唔多,少佢一個唔少,中國乒協雙贏,孔令輝雙輸

中紀委睇住中國乒協都冇得 eh
作者: Rayz    時間: 2017-5-30 11:33

孔生今鑊一身都係屎,有排煩啦!
金沙賭場係威尼斯人賭業持有,表面上尼d公司是用合法手段來經營,但其實好多都有黑幫背景,在美國拉斯維加斯的賭場,都是美國黑手黨某d家族經營,佢地有好大勢力,孔生呀! 唔好當人地流呀,借人錢,遲早都要還。
作者: zeio    時間: 2017-5-30 12:20

強國護照去德國要簽證,冇時間

蔡總家下真係一頭煙,足協、羽協、乒協主席都係佢,國足輸到冚家踩,國羽早兩日輸埋蘇迪曼盃,而家連老本行國乒都整壇屎佢踩
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 13:02

引用:
原帖由 zeio 於 2017-5-30 12:20 發表

蔡總家下真係一頭煙,足協、羽協、乒協主席都係佢,國足輸到冚家踩,國羽早兩日輸埋蘇迪曼盃,而家連老本行國乒都整壇屎佢踩
你說得對,世杯、亞錦失利,現在再爆出違反黨記問題,蔡總除時半壁江山失守、,所以先急叫孔返來,隱定國體局,唔係引來中記或巡視組來就 ,不過睇來佢今次起碼要寫檢討了

作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 13:09

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 11:39 發表

對!

唔夠教練做臨場指導,咪叫蔡總重操故業囉,蔡總教路肯定好過孔令輝多多聲啦!
但只可做場外指導; 不過肖戰撐孔,睇來佢唔會做帶隊
作者: airwaves    時間: 2017-5-30 13:17

引用:
原帖由 zeio 於 2017-5-30 12:20 發表

足羽外行管內行唔死就奇,唔識唔好扮識 。國足神仙難救
作者: airwaves    時間: 2017-5-30 13:23

引用:
原帖由 egghead1969 於 2017-5-30 13:09 發表

但只可做場外指導; 不過肖戰撐孔,睇來佢唔會做帶隊
肖戰係唔係世界冠軍?主教練要世界冠軍先做得。搵劉國樑教女隊,反正佢未教過女仔。(個人意見)
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 13:33

引用:
原帖由 airwaves 於 2017-5-30 13:23 發表

肖戰係唔係世界冠軍?主教練要世界冠軍先做得。搵劉國樑教女隊,反正佢未教過女仔。(個人意見)
唔係世界冠軍,我意思係暫代世乒賽,不過佢起微博撐孔,應該點都唔得
作者: laukwok    時間: 2017-5-30 21:19

佢應該自焚,   警戒後人不要老是想著為國家爭過金牌的就可打橫行
作者: laukwok    時間: 2017-5-30 21:24

人民的名義(二)上架了
作者: CXC    時間: 2017-5-30 21:26

戒賭熱線~1834611
作者: airwaves    時間: 2017-5-30 21:31

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 20:39 發表

蔡振華夠冇攞過男單世界冠軍及奥運男單金牌啦,況且肖戰教張繼科成為大滿貫得主,已經係實力保証。
主教練個位規定要由世界冠軍嚟做,無話要係單打冠軍,就算只係雙打冠軍都可以做,現任男隊主教練秦志戩都只係贏過混雙。肖戰真係唔係世界冠軍,所以不符合做主教練的資格。講真若冇呢個規定,主教練呢個位一定係李隼做,唔會係孔令輝。
作者: 金擇魚    時間: 2017-5-30 21:51

香港既總教練華哥攞過D乜冠軍呢
咪又係咁敎

作者: airwaves    時間: 2017-5-30 22:23

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-5-30 21:51 發表
咪又係咁敎
人地規矩麻,雖然我都唔明,唯有不要問只要信
作者: ronald1834633    時間: 2017-5-30 22:24

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-5-30 21:51 發表
咪又係咁敎
講Cup數梗係惠尊高啦!但冰種係LTD,腦細話事。
如果講成績!啊松丶爭悅都係教少精咋

作者: samson2012717    時間: 2017-5-30 23:05

陳玘發微博支持孔令輝:都不用理會這些人

http://www.pingpang.info/portal. ... =47579&mobile=2

北京時間5月30日,中國女乒教練孔令輝被曝出陷入賭場債務糾紛,陳玘隨後發微博表示支持孔令輝。

29日,香港媒體報導孔令輝因債務糾紛被新加坡賭場起訴,被追討250萬元港元的貸款。隨後孔令輝發聲澄清,表示自己沒有參與賭博,而是替親朋好友背鍋。 2004年雅典奧運會奪得男雙金牌得主陳玘也發文支持孔令輝。

陳玘這樣寫道:都不用理會這些人,沒事兒找事兒!唯恐天下不亂!關注世錦賽,祝比賽順利! [加油]

作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 23:17

引用:
原帖由 samson2012717 於 2017-5-30 23:05 發表
陳玘發微博支持孔令輝:都不用理會這些人
佢收風好慢喎,屋企冇得上網
作者: egghead1969    時間: 2017-5-30 23:18

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-5-30 20:39 發表

蔡振華夠冇…
李隼接替總教練職務,劉總輔助
肖戰刪左撐孔既微博
作者: zeio    時間: 2017-5-31 04:04

兩個講義氣既兄弟,死左都唔知咩事
作者: egghead1969    時間: 2017-5-31 07:04     標題: 回復 61# 的帖子

個兩位講義氣既兄弟唔係黨幹部,屬「吃瓜群眾」

作者: laukwok    時間: 2017-5-31 08:34

引用:
原帖由 egghead1969 於 2017-5-30 23:17 發表

佢收風好慢喎,屋企冇得上網
5只得呢個國家陳隊員,  乒乓以外, 由零開始
作者: tomcat    時間: 2017-5-31 10:47

知名教練及運動員,找神沙還min pay!
咪俾錢中介呀!!!!
作者: egghead1969    時間: 2017-6-1 01:38     標題: 回復 66# 的帖子

平野係咁,贏時乜人都贏得,輸時乜人都輸得。

亞錦賽一定唔會假波,開賽前,孔劉兩個同蔡總許下軍令狀,一塊金牌也不失。南韓個個巡迴賽,剛打完亞錦,平野算係打得遠,其他隊員個個一輪遊就算,個個諗住返日本隊開慶祝會。
作者: 日橫直削    時間: 2017-6-1 02:58

中國女乒輸波是事實,女乒只擰不搓打法落後亦是事實!這是劉國梁在訪問時說的
作者: zeio    時間: 2017-6-1 06:05

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017/5/31 22:14 發表
平野太年輕,比賽經驗不夠豐富,球技幼嫩,部份省隊球員基本功都好過佢啦,平野在日本排名在前輩石川佳純之後,佢在最近的職業巡迴賽輸給石川佳純……

下面幾幅你可以當佢冇到

丁寧

劉詩雯

朱雨玲

馮天薇

陳夢

但係呢兩幅你唔可以當睇唔到

石川

平野

[youtube]MFY_EAE-w1I[/youtube]
平野响今年一月尾贏得全日本錦標後同記者講,如果可以打出對石川敢既水平,連大陸都冇有怕

作者: kiekiewong    時間: 2017-6-1 09:11

即係:

搓定擰?
作者: cfire555555    時間: 2017-6-1 09:23

馮大姐數值仲低過石川。。 小弟唔識睇日文 請問上面有冇顏值一項?
作者: egghead1969    時間: 2017-6-1 09:52     標題: 回復 72# 的帖子

個個可能係整出來攪笑

作者: tomcat    時間: 2017-6-1 10:38

我睇係剎孔警猴,警告d著名教練及運動員唔好走數.
借世界賽係大陸關注度,人在外地,可自由採訪,可抄大佢.

其實消息係神沙自己發出入稟?法院有冇公佈受理?
作者: Rayz    時間: 2017-6-1 15:42

《星島日報》報導,中國女乒隊前主教練、一代「乒乓王子」孔令輝的欠債風波再有新進展,孔成功找到友人與新加坡濱海灣金沙娛樂城交涉,一次過清還所有欠款,金沙的代表律師已經向香港高等法院提出終止法律程序。不過,孔令輝的國家女乒帥位已經由同僚李隼代替,由後者帶領中國女隊出戰世界乒乓球錦標賽。

截至周四,孔令輝通過朋友與身在澳門、當日同遊新加坡的友人交涉,並且即時向新加坡濱海灣金沙賭場一次過清還欠款,連利息及律師費共五十多萬新加坡元 (折合港幣三百多萬元)。新加坡濱海灣金沙娛樂城收妥款項後,其代表律師昨日已經向香港高等法院提出終止追債的法律程序。

然而此事餘波未了,孔令輝因今次風波已暫時遭免去中國女隊主教練一職,甚至有圈內人認為,經過這次事件,孔令輝想再回女隊主教練位置機會不高。中國隊現正身處德國杜爾塞多夫參加世界乒乓球錦標賽,孔令輝已被勒令回國接受調查,國乒女隊教練團成員李隼臨危受命坐正。李隼曾經培養出張怡寧、李曉霞、王楠三個大滿貫選手,相信他掌舵可以穩住軍心。孔令輝的好友兼現任中國乒隊總教練劉國梁表示,教練團已經馬上跟隊員溝通及部署,相信中國隊不會受到影響,可以繼續專心出戰世錦賽。
作者: zeio    時間: 2017-6-1 17:01

孔王子真夠義氣,幫「友人」貸款做擔保,「友人」賭輸兩百幾個幫佢清條數,敗露/揭發之後重交足戲詐硬膠,呢啲朋友邊度搵

至於世錦賽話冇影響搵鬼信,有人發現木子早兩日用微博細號發左條訊息「能特麼退賽嗎?」

估計是對抽籤不滿
作者: egghead1969    時間: 2017-6-2 04:34

引用:
原帖由 tomcat 於 2017-6-1 10:38 發表
我睇係剎孔警猴,警告d著名教練及運動員唔好走數.
借世界賽係大陸關注度,人在外地,可自由採訪,可抄大佢.

其實消息係神沙自己發出入稟?法院有冇公佈受理?
应该系叫党干部唔好走数,一通天,你会即刻好惨,起码双开。
其实孔可以出奇地快还到钱,钱点出境;件事应该有好多背後野;不过现在中纪委("中纪委机关报:既然大家关注孔令辉事件,不妨做成纪律公开课.")都插一脚落来,唔知会唔会比跳楼

作者: 145    時間: 2017-6-3 21:55

因為碧咸先睇足球,因為孔令輝先睇乒乓波, 如果說當年在不懂球的瘦子身上看到的是沉穩,那麼在孔身上看到的是激情,更喜歡孔的激情。永遠都不會忘記2000年雪梨奧運的你,支持孔令輝!不知這次事件真相,但人誰無過,希望你順利渡過此次難關!
作者: 145    時間: 2017-6-4 10:32

Ching好幽默
依次為:
Power
Speed
Technique
Serve
Receive
最後一個易明,經驗值  Keikennchi
平野好高分
引用:
原帖由 cfire555555 於 2017-6-1 09:23 發表
馮大姐數值仲低過石川。。 小弟唔識睇日文 請問上面有冇顏值一項?

作者: 145    時間: 2017-6-4 10:39

係,每個人都有自己年代的男神女神,都冇波友知我係孔fans,患難先見真fans  而家我睇樊振東了
引用:
原帖由 fastloopattack 於 2017-6-4 02:34 發表

年代唔同啊,我係睇郭躍華。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0