標題: 戊組決賽飛板事件 [打印本頁]

作者: lmichael    時間: 2017-3-7 17:36     標題: 戊組決賽飛板事件

有無人係現場? 那個球員真係國內專業隊? 我現場真係覺得佢幾無品
作者: Dixon    時間: 2017-3-7 19:00

發生在那一天?
作者: williamkeung    時間: 2017-3-7 19:16

咁無球品真係搵亞戊同佢打
作者: lmichael    時間: 2017-3-7 19:25

花生真係好波, 我同佢同年代, 當年港青個一班, 我覺得都係佢最勁. 而且佢老波骨, 什麼怪膠, 打法都懂得打, 對長膠王之一既趙XX, 都完全壓住打.
作者: 劉炳炳    時間: 2017-3-7 19:34

查實,都可能發自己脾氣,鬧自己打得唔好
飛板果個都有同對手擊掌/握手

係著住某乒乓學院件衫咁飛板就核凸啲
作者: lmichael    時間: 2017-3-7 19:36

不過我見過最無品既係, 輸左.....唔肯簽名
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-7 19:47

垃圾
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-7 22:06

穿著球會球衣你就代表整個球會,你無品就代表你球會都係咁樣。
球會衣服成負累就不要穿,就如香港隊著住隊衣就是代表整個香港的球隊

作者: SSPSK    時間: 2017-3-7 22:43

引用:
原帖由 fastloopattack 於 7-3-2017 10:40 PM 發表

你怪錯咗佢啦,是不想數人11:0光蛋,所以外國球員普遍有個共識,就是讓一分比輸波的對手,是君子行為。

作者: HKSpurs    時間: 2017-3-7 22:56

我想Suki 意思應該係打日直那勁人應溫柔些打個波落網度會得體些
作者: HKSpurs    時間: 2017-3-7 22:59

講番飛板事件,其實有冇片睇,有片睇會公允些
作者: 金擇魚    時間: 2017-3-7 23:01

10比0,你放得好好睇睇
對手會感受到既,
如果你好似施捨咁放返一分,
你不如打盡佢.
唔好做到你控制晒咁,
馬林都試過比莊智淵打11:0.
作者: SSPSK    時間: 2017-3-7 23:02

[quote]原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表
有時自己覺得沒有身體上傷害人,但唔代表精神上沒傷害人,故事⋯⋯⋯:

有一個
作者: SSPSK    時間: 2017-3-7 23:03

[quote]原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表
有時自己覺得沒有身體上傷害人,但唔代表精神上沒傷害人,故事⋯⋯⋯:

有一個
作者: SSPSK    時間: 2017-3-7 23:04

引用:
原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表

有一個日直板,正面反貼、反面冇膠白板或水松貼,有一次打球局,對方不太懂打波,日直型人head住10:0,最後一分日直 ...
這一分,多學問,一點心意不留痕,叫有品。
作者: 乒乓在線    時間: 2017-3-7 23:05

如領先9窿時應要不明顯的失返1分
作者: 天樂    時間: 2017-3-7 23:06

[quote]原帖由 fastloopattack 於 2017-3-7 22:40 發表 【url=http://www.hkttf.com/redirect.php?goto=findpost&pid=1280561&ptid=88328][/url]
原來係口甘
仲要係君子行為

作者: 金科玉律    時間: 2017-3-7 23:12

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-3-7 22:51 發表
讓一分係代表不尊重對手
也不是這樣說,國內業餘的我不知道,但專業的連體校的小孩都懂10:0時讓人一分,是個不成文的共識。張怡寧就讓過福原愛一分,全地表的球友都差不多知道。
作者: kensze    時間: 2017-3-7 23:12

好多年前我記得有個女小朋友打到人地33/0
作者: kensze    時間: 2017-3-7 23:14

乒總比賽……………………
作者: 金科玉律    時間: 2017-3-7 23:23

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2017-3-7 23:05 發表
如領先9窿時應要不明顯的失返1分
9:0不能讓,10:0才行,如果對手水平差不多,打到9:0,你讓一分,對手也有可能連追回8分,甚至超越你,致你於死地的。但10:0后的概率可能就十萬分之一吧。
作者: hinjj    時間: 2017-3-8 00:27

引用:
原帖由 Suki 於 2017-3-7 22:19 發表

有一個揸日直板,正面反貼、反面冇膠白板或水松貼,有一次打球局,對方不太懂打波,日直型人head住10:0,最後一分日直 ...
明你甚麽意思 放就放得好好睇睇 接發球接落網 發球發落網咪算 你甘放不如吾好放 擺明羞辱人 細路仔就話吾識放 放得明顯左 好似果位日直兄甘 擺明就係想自己出位
作者: 儍峰    時間: 2017-3-8 00:53     標題: 回復 40# 的帖子

好似撕衫事件之後真系變本加厲,踢圍板
作者: michaelwwk    時間: 2017-3-8 01:15

傳說有人輸波咬傷對手
作者: atcf    時間: 2017-3-8 06:51

如果飛板和向天,落地接唔住中頭咪型爆……
作者: q9450    時間: 2017-3-8 08:43

無品既...大有人在....以前職業既有丹麥佬,新加坡佬.....
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2017-3-8 09:50

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-7 17:36 發表
有無人係現場? 那個球員真係國內專業隊? 我現場真係覺得佢幾無品
Georgina Pota 係 India Open 贏左蘇慧音 4:1, 一個星期後係Qatar Open 輸番 3:4, Pota 輸左之後成塊板飛左去隔離場, 平時Pota好冷靜的, 但果一刻唔知咩事飛板, 真係要問佢先知
世界級運動員尚且有機會控制唔到情緒, 所以就算國內專業隊飛板一D都唔出奇, 當然飛板無品就是事實了 (雖然小弟好多年前都試過向天飛板 )
https://tv.ittf.com/video/pota-georgina-soo-wai-yam-minnie/770456

48:45 開始

作者: 乒乓在線    時間: 2017-3-8 09:50

引用:
原帖由 金科玉律 於 2017-3-7 23:23 發表

9:0不能讓,10:0才行,如果對手水平差不多,打到9:0,你讓一分,對手也有可能連追回8分,甚至超越你,致你於死地的。但10:0后的概率可能就十萬分之一吧。
領先9比0都追得返就抵輸喇, 至於被追到10:9的機會率又不是十萬分之一咁誇張, 只是1/2的10次方

====>
1/1024
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2017-3-8 09:55

仲有, 講飛板, 陳衛星認第二, 無人敢認第一
作者: super_phoenix    時間: 2017-3-8 10:14

向天飛板我覺得冇問題,有時大意打失最後一分都會怪自己而向天飛板。但飛落枱同其他地方就好明顯係向對手發洩不滿。
作者: super_phoenix    時間: 2017-3-8 10:16

引用:
原帖由 hinjj 於 2017-3-8 00:27 發表

明你甚麽意思 放就放得好好睇睇 接發球接落網 發球發落網咪算 你甘放不如吾好放 擺明羞辱人 細路仔就話吾識放 放得明顯左 好似果位日直兄甘 擺明就係想自己出位
用其他方法放好啲,咁放法我喺對手都寧願你唔放,感覺被鄙視。接落網、發失球、打出界都得
作者: sing127    時間: 2017-3-8 10:27

講開飛板,試過N年前係歌街打波....對方輸後飛板...唔緊要,當比佢發洩不甘....
但最正係....佢係對住我個頭黎飛塊板過黎..........
好彩我避波叻過打波先避過一刧
作者: q9450    時間: 2017-3-8 10:37

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2017-3-8 09:55 發表
仲有, 講飛板, 陳衛星認第二, 無人敢認第一
丹麥佬 陳衛X 平頭冠軍
作者: yeung~    時間: 2017-3-8 10:40

有冇片睇
作者: 金科玉律    時間: 2017-3-8 10:58

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2017-3-8 09:50 發表

領先9比0都追得返就抵輸喇, 至於被追到10:9的機會率又不是十萬分之一咁誇張, 只是1/2的10次方

====>
1/1024
我講的意思是:10:0后才讓一分被反超逆轉而輸的概率是十萬分之一。

而9:0讓一分的概率可能在百分之一左右吧。
前提是水平相近時。

作者: BrianDD    時間: 2017-3-8 12:32

飛板一定不對,是不君子行為
作者: BrianDD    時間: 2017-3-8 12:36     標題: 回復 9# 的帖子

克前輩出名有火,而且多野講
作者: grizzlyhk    時間: 2017-3-8 13:01

引用:
原帖由 BrianDD 於 2017-3-8 12:32 發表
飛板一定不對,是不君子行為
飛拍有乜奇, 曾經有人自稱律師去逃避犯球例
作者: Oris    時間: 2017-3-8 13:26

其實 被對手打到0:10 任何人都會唔開心  就算對馬龍 也一樣

無論對方用任何形式 放這一分比你  也是尊重你糸一名學過

乒乓球的球員 糸唔應該得到0:11的结果的 。任何事情也有

正負兩面   勝你11:0 也有人話 抄人打到這樣唔留面

自己打失比一分了又話人侮辱你 ,打法輕挑

但為何你要比人打到0:10 這一步呢?

你自己糸未也有責任呢? 如你有1:10 對手又會唔會放這球比你呢?

又如你可打到對手10:9 對手又會唔會隨意打落網呢?

作者: kensze    時間: 2017-3-8 13:34

平常心打出自己水平ok
作者: kensze    時間: 2017-3-8 13:34

比分冇所謂……………………
作者: Oris    時間: 2017-3-8 13:56

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-7 19:25 發表
花生真係好波, 我同佢同年代, 當年港青個一班, 我覺得都係佢最勁. 而且佢老波骨, 什麼怪膠, 打法都懂得打, 對長膠王之一既趙XX, 都完全壓住打.
花生糸好波 但他在那個組別算好波?

甲組?乙組? 壓住長膠打個法系正確

但現在甲 乙组的球員 有多少人打長膠?

要壓住甲组的橫板兩邊開攻才是上策

同一個學緊波的遼寧中學生

打到第七局 叫好波?
作者: winnerking    時間: 2017-3-8 16:11     標題: 回復 6# 的帖子

戌組決賽我也在看,記得當時花生SIR 第7局僅勝大陸學生,不值得自吹自擂。觀察這個學生絕對不是專業球員的手法。
比賽勝負平常事,勝了那個中學生,就說勝了個專業隊,真奇怪!

上次我都在場睇花生 SIR 對趙 XX那場比賽,實在看不到什麼的壓住打,勝負平常,勝了趙XX也不是什麼了不起。我任在北區,經常老遠都特登坐車來睇球。 我一向喜歡䏲趙XX比賽,他曾經勝了幾個甲組前列,如果掉轉花生SIR對此等甲組前列,我估想取67分也相當困難!打球隔食隔不出奇,但勝了也不用自以為了不起,大造文章。再者,勝了別人又說什麼壓住人打,實在好笑,以花生 SIR 用落後的搓攻要打法要上甲組,恐怕大有難度的。
作者: lmichael    時間: 2017-3-8 16:48

我未贏過花生, 未贏過戊組, 未贏過趙XX, 覺得花生好波, 好正常吧?

閣下看來, 開一個新CODE評論呢件事, 真係可能係唔知邊界既戊組冠軍, 贏過花生, 贏過閣甲組前列份子, 先會咁講吧....
作者: Wake    時間: 2017-3-8 17:58

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-8 16:48 發表
我未贏過花生, 未贏過戊組, 未贏過趙XX, 覺得花生好波, 好正常吧?

閣下看來, 開一個新CODE評論呢件事, 真係可能係唔知邊界既戊組冠軍, 贏過花生, 贏過閣甲組前列份子, 先會咁講吧....
師兄真是心水清😊
作者: 青見人    時間: 2017-3-8 18:36

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 13:56 發表

打到第 ...
學無前後,達者為先。
花生係好波,依個可以肯定。
打球還要看年紀,花生屬早幾代前軰,
對住年青力壯的對手,冇返咁上下嘅集中丶
體力丶反應丶波底及戰術。要贏球也不易!
講返今次比賽花生贏了佢有冇自吹自擂我唔知,
但確實依度有人蠃波吹得仲勁,打直板唔知係唔係寸D。
作者: FF7    時間: 2017-3-8 18:53

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-8 16:48 發表

師兄真係心水清
作者: 金擇魚    時間: 2017-3-8 19:06

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 13:56 發表

打到第 ...
花生打過甲姐四強架,liness" />
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-8 19:30

引用:
原帖由 青見人 於 2017-3-8 18:36 發表

學無前後,達者為先。
...
寸唔緊要,扮謙先難頂
作者: 馬琳    時間: 2017-3-8 21:26

引用:
原帖由 青見人 於 2017-3-8 18:36 發表

學無前後,達者為先。
...
師兄強烈要求你同所有直板道歉
打直板就要比人踩?
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-8 21:30

引用:
原帖由 馬琳 於 2017-3-8 21:26 發表

師兄強烈要求你同所有直板道歉
打直板就要比人踩?
佢似乎暗示緊某位人,而非所有直板人。
作者: 馬琳    時間: 2017-3-8 21:33

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-3-8 21:30 發表

佢似乎暗示緊某位人,而非所有直板人。
打直板唔知係唔係寸D。 <但係呢句就真係踩哂全部直板
作者: BrianDD    時間: 2017-3-8 21:42     標題: 回復 58# 的帖子

什麼組別的?
作者: dior    時間: 2017-3-8 21:58     標題: 回復 59# 的帖子

我原以為你淨係球品品格差,原來理解能力同價值觀都有問題
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-8 22:08

引用:
原帖由 馬琳 於 2017-3-8 21:33 發表

打直板唔知係唔係寸D。  
睇晒成句"但確實依度有人蠃波吹得仲勁,打直板唔知係唔係寸D。" 我估講緊爆石論
作者: 青見人    時間: 2017-3-8 22:14

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-3-8 19:30 發表

寸唔緊要,扮謙先難頂
絕對贊成,有人真係冇品寸到飛起。
無見好耐宜家出返黎就扮謙暗寸。
真係冇講錯3歲成80。

另外我係問:打直板唔知係唔係寸D?《雖然之前唔係問號,但係我在問問題》
勿庸人自擾及對號入座!

作者: Oris    時間: 2017-3-8 22:26

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 21:58 發表

我原以為你淨係球品品格差,原來理解能力同價值觀都有問題
真心的作為乒乓球教練的你

有沒有想過轉行 現在高價的教練有張钰 羅佳佳

平些少的有些乒乓球館 如你收$100 一小時的話

應該還有生存空間
作者: dior    時間: 2017-3-8 22:28     標題: 回復 78# 的帖子

真心作為一個球員的你可唔可以似番個男人咁講野,唔好開分身係度龜縮
作者: dior    時間: 2017-3-8 22:35     標題: 回復 78# 的帖子

你學既話我可以破例開100 ,等我教下你點做人
作者: Oris    時間: 2017-3-8 23:03

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 22:35 發表
你學既話我可以破例開100 ,等我教下你點做人
我們唔可以話你誤人子弟(乒乓球技方面)
但你的球技和你的收入成正比

真心想下轉行 好多像你這樣球技的人

都爲了自己末來的生計 轉行了 認真想下

作者: dior    時間: 2017-3-8 23:08     標題: 回復 81# 的帖子

多謝你既提議,但我既收入比我的球技要高好多 所以暫時都未有需要轉行,你呢?我答左你既問題到你了,要似番個男人嗎?定係由我教你點做
作者: Oris    時間: 2017-3-8 23:50

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 23:08 發表
多謝你既提議,但我既收入比我的球技要高好多 所以暫時都未有需要轉行,你呢?我答左你既問題到你了,要似番個男人嗎?定係由我教你點做
無錯 你的確答了問題 不過你的情況同經濟學上

供需求圖表 有些背道而行 理論上價格越低

品質越高的時候 需求會急升 (就如黄埔花園只值$1OO萬)

但你的情況特殊在價格偏高而無質數下

而有大量需求  當你在同一日有比赛和教學生

猶豫不決下 你就會明白 “講大話的孩子″

唔好望會得到答案

如果我系你 我會選擇教波 解決自己的燃眉之急(金錢)

反正都打唔出成績 難坎在比賽落幕後

學生的查詢和關心   點呵 老师打成點呵?

最後練成今日的你  一個大話蓋一個話

最後一事無成 只有鬼話連篇

作者: dior    時間: 2017-3-8 23:54     標題: 回復 83# 的帖子

放心啦,你已經答左我,繼續龜縮啦繼續做個連承擔自己言論責任都冇膽既人
作者: dior    時間: 2017-3-9 00:46     標題: 回復 83# 的帖子

其實我實在冇必要回覆你,因為你冇依個資格
我從來冇話自己打波水平有幾高,事實上係越黎越低我亦經常係學生面前輸波咁右點呢?起碼我唔會係學生面前吹噓自己有幾勁講啲不切實際既承諾,起碼我教波對得住自己對得住學生,做到個榜樣俾小朋友睇一個有腰骨既教練同球員係點樣,唔會好似你咁剩係吹噓自己貶低其他人
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-9 00:50

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 23:50 發表

無錯 你的確答了問題 不過你的情況同經濟學上

供需求圖表 有些背道而行 理論上價格越低

品質越高的時候 需求會急升 (就如黄埔花園只值$1OO萬)

但你的情況特殊在價格偏高而無質數下

而有大量需 ...
爆石哥學識還不錯
作者: Oris    時間: 2017-3-9 18:24

世途險惡 人心難測  做全職教練  的永遠要增加學生

增加收入  你踏我 我踏你  目的只有一個 “錢″  

只有透過 話這個教練唔好 這個唔好

這樣就全世界的教練都唔好

只有“他? 最好

作者: Oris    時間: 2017-3-9 18:48

就如股票一樣 你們永遠會見到些  講股佬

成日同D上市公司老闆一齊食飯

成日唱話邊隻股票好 邊隻目標價糸幾多

重有20%升幅

我真糸想講   關你什麼事呢 有幾多升幅  目標價系幾多

你一糸就寫包單 一定有這個升幅 如果唔糸

就請你 收聲    個頭唱好 個頭高位放貨 比小市民接

這個世界永遠都只有 錢 和為自己
作者: kensze    時間: 2017-3-9 20:04

師兄你吾知波好,廣股更加好
&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;&#128512;
作者: 日橫直削    時間: 2017-3-10 00:08

呀爆石黃sir,不要咁燥,清者自者
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 00:33

年紀過了50而可以
作者: winnerking    時間: 2017-3-11 09:21

當天我在場有看該場比賽,王燊仟輸了第七局時是有發自己脾氣的,他將自己的球板擲向自己的場邊。我覺得擲板不同於飛板,故然之這行為並不好,但有人小題大造,抬高自己,踏低別人,自造文章。各位想看可以去 youtube 睇片。
作者: eddieho    時間: 2017-3-11 09:45

當時我不在場不是親目,只看過片。他輸了最後一分後飛板在自己場只是發洩自己皮氣。都有同我師父花生握手都是有禮。大家請放過這年青的小伙子吧。
仲有一件事,我師父沒有講過自己好勁,他又不會上論壇自吹自雷。此事就咁算了吧!

作者: kensze    時間: 2017-3-11 10:18

可上放拍片上來共同看看
作者: FF7    時間: 2017-3-11 12:16

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 11:41 發表

久聞閣下好出名,期望有天能見識見識
師兄 請問呢位仁兄出名在於哪些地方?
作者: gattfry    時間: 2017-3-11 12:36

出名分身術
作者: winnerking    時間: 2017-3-11 13:17

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 11:53 發表

打到第 ...
[/quote]

我覺得這位朋友對乒乓球的認識不深,好波與否有客觀標準,甲組及乙組前(1至200名)的說是好波,相信不會有太多人反對。如果純以主觀判斷是沒有公信力。你可以說你是在家裡的冠軍,但是沒有人承認你是好波。

甲乙組有三百六十人,十個八個打長膠只佔2%,這算多嗎?!

何鈞傑(10歲左右)未去山東前已是甲組球員,並不是山東的小朋友,不知的話就請教球壇的前輩,才說啦!
作者: joe_miracles    時間: 2017-3-11 14:06

甩手?
作者: winnerking    時間: 2017-3-11 14:37

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 14:00 發表
閣下眼光真係好我對乒乓球認識真係唔深,唔知一個乒乓球有幾重,唔知生產過程更加不了解乒乓球成本, 新乒乓球物料有乜影響更加完全唔懂.

甲組及乙組(1-200) 可能我思覺失調真係睇唔明你想表達什麼
香港男子甲組不 ...
朋友,你說的什麼乒乓成本,是離了題。

請仔細閱讀清楚我的原文:甲組及乙組前(1-200名)不是你所寫的:甲組乙組(1-200)。

何鈞傑,土生土長的香港人,生於1997年4月20號,小學時已經是香港甲組球員。之後才去山東練習。

關於甲乙組長膠球員,是你自己用紅筆寫十個八個人,我沒有數過。基於你的數字才說是2%,那你不是自打嘴巴!
作者: hinjj    時間: 2017-3-11 14:50

Who is dior
作者: winnerking    時間: 2017-3-11 14:51

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 14:00 發表
閣下眼光真係好我對乒乓球認識真係唔深,唔知一個乒乓球有幾重,唔知生產過程更加不了解乒乓球成本, 新乒乓球物料有乜影響更加完全唔懂.

甲組及乙組(1-200) 可能我思覺失調真係睇唔明你想表達什麼
香港男子甲組不 ...
排名是一種普及,可公認的指標。長膠球員,如你所說的有7一8%,也算少數。
作者: FF7    時間: 2017-3-11 19:40

何鈞杰係先上左南山實驗學校學藝先,2007 2008曾經獲得中國某全國性比賽的丙組團體和單打冠軍。然後才到山東學藝。
作者: 金擇魚    時間: 2017-3-11 20:01

係八大杯賽
去廣東再山東
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:29

引用:

香港男子甲組不 ...
兄台, 果然利害...
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:36

引用:
原帖由 金擇魚 於 2017-3-11 20:01 發表
係八大杯賽
去廣東再山東
爆沖 SIR 幾時得閒飲茶..., 好耐有見.., 杰仔D野無謂講咁多啦...呢個主題都唔關佢事..嘻..
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:41

花生SIR 已年 過50 , 可以
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:45

花生SIR 已年過50, 可以
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:50

引用:
原帖由 一燈大師 於 2017-3-11 22:36 發表

爆沖 SIR 幾時得閒飲茶..., 好耐有見.., 杰仔D野無謂講咁多啦...呢個主題都唔關佢事..嘻..
講返花生SIR , 佢年過50還能
作者: 一燈大師    時間: 2017-3-11 22:53

點解出唔哂D字..
作者: mizu2    時間: 2017-3-11 23:11

花x的動作好標準,我真係好想學
打法又前衛,試問吾跟佢打法仲可以跟邊個?

收x啦佢
作者: jacky1021    時間: 2017-3-12 10:17

Mizu2

請問花生sir幾時得罪左你?
以我認識的花生sir,是一個謙虛低調的教練,2005年甲組第4名,雖然過去的成績不代表而家好波,但
作者: jacky1021    時間: 2017-3-12 10:18

咁國家隊男隊教練劉國樑都係直板粒仔,現時似乎國家1隊都應該冇乜邊個係呢個打法,咁係咪唔可以教呢?
作者: mizu2    時間: 2017-3-12 12:05

佢係教練?
甘佢實一定好多學生啦
作者: jacky1021    時間: 2017-3-12 12:31

師兄咄咄逼人。。。。。。
作者: atcf    時間: 2017-3-12 12:35

引用:
原帖由 mizu2 於 2017-3-12 12:05 發表
佢係教練?
甘佢實一定好多學生啦
大家討論下啫,何苦逼人太甚,步步不讓
作者: rckw    時間: 2017-3-12 12:37

討論已變質,關帖。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0