標題: 號外:花生SIR 戊組單打決賽力挫祖國高手之秘密武器嚗光! [打印本頁]

作者: Last_Exile    時間: 2017-2-27 00:50     標題: 號外:花生SIR 戊組單打決賽力挫祖國高手之秘密武器嚗光!

首先恭喜 花生SIR 戊組單打決賽力挫祖國高手

過程十分精彩,亦眼見有觀眾對 花生SIR 果場比賽中所用既秘密武器都有所好奇!

小弟亦好開心,受到 花生SIR賞識。

花生SIR可以係咁短時間內就可以適應到,並將塊板既性能發揮到淋漓盡致,實在大開眼界。

在此分享該武器比各位網友。 唔講咁多,去圖!

[attach]42119[/attach] [attach]42120[/attach]

型號                     採購地

底板
: BUTTERFLY 特注 HADRAW-SR 橫板         陞威專業乒乓及運動器材 (代訂)

正手:    TIBHAR 國變 MX-P    (黑色)                                     華星乒乓球及器材中心

反手:    BUTTERFLY TENERGY - 05   (紅色)                           蔡俊教練  (代訂)

花生SIR,好感謝你!
作者: ManUnited    時間: 2017-2-27 08:42

作者: victoryip    時間: 2017-2-27 10:40

作者: raymondsir    時間: 2017-2-27 10:48

作者: saibear    時間: 2017-2-27 11:30

咁佢原本係打咩?
作者: rckw    時間: 2017-2-27 11:31

超水柄
作者: gattfry    時間: 2017-2-27 11:50

佢塊板尋日超標唔比用喎
作者: eddieho    時間: 2017-2-27 12:05

我師父因為正手塊膠沒有除底膠,所以再貼是個厚超標了!
作者: 金擇魚    時間: 2017-2-27 12:51

花生SIR用挺拔底板的,只有明哥同佢,板正手,
沖定點下旋,係哥街可以直沖圍板,第二邊就一沖到牆

作者: kensze    時間: 2017-2-27 13:09

有片看?……………………
作者: (=^x^=)    時間: 2017-2-27 13:32

陳文生的決賽對手是國內省隊
要勝並不容易
作者: ronald1834633    時間: 2017-2-27 13:55

恭喜花生sir
作者: lmichael    時間: 2017-3-7 18:48

打到人飛板...........
作者: friendlybrother    時間: 2017-3-7 20:18

引用:
原帖由 Last_Exile 於 2017-2-27 12:50 AM 發表
首先恭喜 花生SIR 戊組單打決賽力挫祖國高手!

過程十分精彩,亦眼見有觀眾對 花生SIR 果場比賽中所用既秘密武器都有所好奇!

小弟亦好開心,受到 花生SIR賞識。

花生SIR可以係咁短時間內就可以適應到,並將 ...
姨!

無理由喎!花生咁好波,又曾經係港青,無理由打戊組,佢應該打甲組,乒總點搞咖?

作者: Oris    時間: 2017-3-8 13:47

戊组決賽對花生那個球員 並不是什麼國內尊業隊

我問個那個小朋友糸 遼寧的中學生 球技一般

如果糸尊業隊 可能讓花生 5分都重要輸
作者: Oris    時間: 2017-3-8 14:11

當你
作者: Oris    時間: 2017-3-8 14:11

當你得到了冠軍的同時  大家也為你高興

但到你成了名後 可否積些囗德?

你要教波揾食 都唔好踏到人噤盡呵  

兩年前的一個丁组球員 同你糸北河街 玩張金牛 结果如何?
作者: justfkit    時間: 2017-3-8 14:17

有故事聽???
作者: 見義勇為    時間: 2017-3-8 14:22

戊組亞軍王焱仟 的確在遼寧省隊練習,不過佢係有讀書果隻,唔係打職業果隻,遼寧男隊翟一鳴總教練證實
作者: 速鳥    時間: 2017-3-8 14:33

引用:
原帖由 見義勇為 於 2017-3-8 14:22 發表
戊組亞軍王焱仟 的確在遼寧省隊練習,不過佢係有讀書果隻,唔係打職業果隻,遼寧男隊翟一鳴總教練證實
點解唔係香港居民,都可以打乒總賽事
作者: yeung~    時間: 2017-3-8 14:52

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-3-8 14:33 發表

點解唔係香港居民,都可以打乒總賽事
點解你又知人地唔係
作者: winnerking    時間: 2017-3-8 15:42

真可笑,只是戌組冠軍便自吹得這樣大,之前在北河街和丁組球員比併,當時花生 SIR 只取得67分,近期對幾個乙組水平都全部落敗。 咁又有幾勁呢? 花生 SIR 何時可以取得乙組或甲組前八就真是表示你的實力!期待這天來臨

到時自吹自擂也未遲。
作者: lovett    時間: 2017-3-8 15:45

戊冠,不用捧上天
作者: grizzlyhk    時間: 2017-3-8 15:47

引用:
原帖由 winnerking 於 2017-3-8 15:42 發表
真可笑,只是戌組冠軍便自吹得這樣大,之前在北河街和丁組球員比併,當時花生 SIR 只取得67分,近期對幾個乙組水平都全部落敗。 咁又有幾勁呢? 花生 SIR 何時可以取得乙組或甲組前八就真是表示你的實力!期待這天來 ...
其實你唔使咁陰暗開分身
花生甲組第4 果陣你應該出左世了
作者: 乒乓在線    時間: 2017-3-8 16:16

勁呀
作者: winnerking    時間: 2017-3-8 16:23

你都懂得說"以前",今天說今天話,否則馬琳王勵勤也不用退役吧!

現在的乒兵球水平比"想當年"的技朮高比很多的,小朋友有規範的訓練,如果以花生SIR的舊技朮與現世代的年青人打,肯定是沒得打。

說多無謂,將來的成績定能印證球技高低。
作者: grizzlyhk    時間: 2017-3-8 17:04

引用:
原帖由 winnerking 於 2017-3-8 16:23 發表
你都懂得說"以前",今天說今天話,否則馬琳王勵勤也不用退役吧!

現在的乒兵球水平比"想當年"的技朮高比很多的,小朋友有規範的訓練,如果以花生SIR的舊技朮與現世代的年青人打,肯定是沒得打。

說多無謂,將來 ...
打到識飛出去咪又係唔夠打
你唔好隱身啦
作者: 見義勇為    時間: 2017-3-8 17:41

你講得岩,過往戰績或成績係唔可以在而家比,咁你又有咩成績?尊重下人吧
郭躍華,江嘉良兩個世界冠軍 都應該贏唔到鄭柏晞,
引用:
原帖由 winnerking 於 2017-3-8 16:23 發表

說多無謂,將來 ...

作者: 金擇魚    時間: 2017-3-8 19:36

引用:

說多無謂,將來 ...
人係會老架,
將來 都會有人同你講你而家呢番話.
作者: victoryip    時間: 2017-3-8 22:02

作者: tony2010    時間: 2017-3-8 22:36

今大年紀有家庭,要工作,還打公開賽取冠軍,我好敬佩佢, 好多年青的都冇這份勇氣出來打公開賽

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0