標題: [其它討論] 無縫波有危機 [打印本頁]

作者: 葉師傅    時間: 2016-12-7 18:50     標題: 無縫波有危機

最近有傳無縫波由於冇人買,以致制造商積存大量存貨,可能將會引發大劈價以求速銷 . 大家點睇 ?

作者: henrytam    時間: 2016-12-7 19:27

不會,外國大把地方打
作者: atcf    時間: 2016-12-7 20:10

市場自有定位,好事黎喎
作者: 悠閒一族    時間: 2016-12-7 20:44

等減價
作者: 葉師傅    時間: 2016-12-7 20:45

雖然無縫波已有比賽球多時,但仍較少見有比賽會用 . 近來有縫波係質素已獲改善,而價格亦開始較相宜,相信一面倒用有縫波唔係冇可能 .
作者: 葉師傅    時間: 2016-12-7 21:13

但係亦有統計話2016年全球新材料3星波總銷售無縫波佔82% . 真係用嚟玩同比賽係兩回事 ?! 哈哈 !  
作者: laukwok    時間: 2016-12-7 22:25

Waiting for the promotion
作者: jeff_whc    時間: 2016-12-7 23:01

有縫波打兩個鐘爆兩個,無縫波我就黎一個打廿個鐘,基於成本,我以後都唔會買有縫波了
作者: 電磁波    時間: 2016-12-8 01:52

請問打開無縫波的波友們買開咩牌子 ?  銀河? 許绍發? 還是 XIOM ?
作者: henrytam    時間: 2016-12-8 02:21

引用:
原帖由 電磁波 於 2016-12-8 01:52 發表
請問打開無縫波的波友們買開咩牌子 ?  銀河? 許绍發? 還是 XIOM ?
其實無縫只有一個生產商,許xx同銀河都係同一廠做
作者: jeff_whc    時間: 2016-12-8 03:01

引用:
原帖由 電磁波 於 2016-12-8 01:52 發表
用過銀河,Joola, Xiom,好似Xiom既聲清脆一點,有機會係同一間廠做,但膠料配方可能有分別,應該許紹發特貴果種最好,但之前每款買左六個,用到而家都未爆晒,所以未買黎試
作者: botaebi    時間: 2016-12-8 13:48     標題: 回復 9# 的帖子

xiom come打
作者: 電磁波    時間: 2016-12-8 13:50

有人話無缝波旋轉弱D...! 
作者: 葉師傅    時間: 2016-12-8 23:43

我都試過打無縫波,的確耐用,感覺波質較均勻,但不易加轉,而且打耐左會易打滑波皮(變左光頭波) .
作者: kelvinyaar    時間: 2016-12-29 21:14

其實我都係覺得舊波好打D

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0