標題: [球板討論] Butterfly Hadraw VR [打印本頁]

作者: ryan38hk    時間: 2016-9-23 10:54     標題: Butterfly Hadraw VR

請問有無C兄用過呢塊呀? 會唔會面材太硬架?
本身自己打開YEO既,想睇下有無快DD既純5夾底板
作者: slavfung    時間: 2016-9-23 11:40

千奇唔好買
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-23 11:46     標題: 回復 2# 的帖子

C兄,有無好推介呢?

Stiga infinity VPS
Stiga Intensity NCT
Stiga Rosewood NCT

以上3隻會比較似YEO?
作者: tomtom1995    時間: 2016-9-23 12:12

引用:
原帖由 ryan38hk 於 2016-9-23 11:46 發表
C兄,有無好推介呢?

Stiga infinity VPS
Stiga Rosewood NCT

以上3隻會比較似YEO?
Intensity,好似係同樣結構
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-23 12:42

如果打開YEO去轉StigaCL7夾木會唔會好唔同呢??
作者: slavfung    時間: 2016-9-23 12:47

stiga 145/Emerald are quite useful, but frankly speaking buy a 特注 la
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-23 13:04

請問特注係點架???
作者: GatienExtra    時間: 2016-9-23 20:07

Butterfly Hadraw VR
打過,好硬,如果你鍾意用力打而又打得透板,可以一試
系一塊硬板,個面材真系超級硬
你唔鍾意硬板就唔好買啦
作者: GatienExtra    時間: 2016-9-23 20:11

應該適合你
作者: 729fx    時間: 2016-9-23 21:27

我未上膠試,不過用波滴了兩下,好硬好弾,好似上面那位師兄所講,應該打快攻一流
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-24 00:06

YES比較YEO會唔會好唔同呀?

Stiga Intensity NCT同YEO好似...................
作者: 729fx    時間: 2016-9-24 16:04

Butterfly Hadraw VR其實面材有d似玫瑰果隻............
作者: TomLai    時間: 2016-9-24 21:20

Hadraw VR既面材係雞翅木.
我試過朋友既7木Hadraw SR. 都係雞翅木面. 話係擊打板. 但係兩面貼M1打得拉得. (之前以為佢塊板係Hadraw SK. 搞錯咗. 其實係Hadraw SR.)
最近另一個朋友買咗塊YEO 7 Power. 5木2碳. 又係雞翅木面. 有機會試清楚啲. 面硬, 但係唔彈. 擊打要主動撞擊(知道咗習慣下就得). 衝波快(碳板).
Hadraw VR我冇打過. 佢係五夾木板. 雞翅木面硬而不彈. 控制同拉波應該都得卦. 會唔會符合樓主快啲既期望就唔知.
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-26 13:08

如果用yasaka G5會唔會好D呀???
配D軟膠會好打D???
作者: Last_Exile    時間: 2016-9-26 13:30

特注Hadraw VR is better.
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-27 01:27

thank you!
作者: 無為    時間: 2016-9-28 11:43

Hadraw SK, 真係好控
但好控到冇乜殺傷力

好難一板令對方收工
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-29 07:42

Yasaka G5 or Rosewood XO比較好呀??
作者: TomLai    時間: 2016-9-29 08:23

G5話係大球版啫. 樓主己經有YEO. 我諗唔使換佢.
[刪咗呢行. 講錯野.]
樓主唔介意用碳纖板既話, 可以睇睇YEO 7同YEO 7 Power.

作者: ryan38hk    時間: 2016-9-29 12:24     標題: 回復 20# 的帖子

C兄,有冇純木好推介呀?

推擋加橫打既
作者: GatienExtra    時間: 2016-9-29 18:51

Butterfly Hadraw VR 系五夾木,系會比yeo快d,但系又怕硬
Stiga Intensity NCT 你又覺得同yeo分別不大
龍板張繼科alc 會唔會考慮下,打碳板就要打butterfly。
樓主系怕碳板唔穩定?定系鍾意純木手感好d。
如果要快一定系碳板,又要純木又要快,唯一方法,做硬d 只有Butterfly Hadraw VR。
所以系幾煩惱
作者: TomLai    時間: 2016-9-29 20:27

引用:
原帖由 ryan38hk 於 2016-9-24 00:06 發表
YES比較YEO會唔會好唔同呀?

Stiga Intensity NCT同YEO好似...................
YEO係YES/YES2改進版. 冇理由YEO換YES.
YEO係胡桃木面. Intensity板面有納米處理, 但我覺得納米面硬度都應該仲係同既胡桃木面爭啲. (我有納米面同胡桃面既板.)

作者: TomLai    時間: 2016-9-29 20:52

引用:
原帖由 ryan38hk 於 2016-9-29 12:24 發表
C兄,有冇純木好推介呀?

推擋加橫打既
我打奧查7夾橫板. 呢款板都有直板. 但係我唔敢隨便介紹.
奧查同YEO一樣係胡桃面. 但係七夾. 力材koto(YEO係雲杉), 三層淋巴大芯(YEO一層阿尤斯).
我有一位球友拿我的一把橫奧查直握. 正手X1鉑金, 反手X2. 他說好打. 我今天也特的直握這把拍子試試,. 橫打和正手拉挑扣搓擺都可以. 但可能跟正手配膠有關, 推擋不爽.
(上面寫寫下最後一行變咗唔係廣東話. )
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-29 23:54     標題: 回復 22# 的帖子

Butterfly Hadraw VR硬d定系 Rosewood XO硬d??
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-29 23:56     標題: 回復 24# 的帖子

七夾Clipper CR 純木手感又快D?
作者: slavfung    時間: 2016-9-30 00:29     標題: 回復 25# 的帖子

VR比ⅩO硬10倍。
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-30 05:36     標題: 回復 27# 的帖子

作者: ryan38hk    時間: 2016-9-30 07:25

引用:
原帖由 sorry 於 2016-9-30 06:23 發表
信佢一成
。。。。。

作者: GatienExtra    時間: 2016-9-30 07:44

innerforce layer zlc
手感好又快,滿足到你要求
作者: ryan38hk    時間: 2016-9-30 11:34

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-9-30 07:44 發表
innerforce layer zlc
手感好又快,滿足到你要求
如果打碳板, nittaku rutis 會唔會性價比好D 呀?
作者: slavfung    時間: 2016-9-30 12:55

VR真係比ⅩO硬10倍。點解唔信我?
作者: ryan38hk    時間: 2016-10-1 06:59

引用:
原帖由 slavfung 於 2016-9-30 12:55 發表
VR真係比ⅩO硬10倍。點解唔信我?

作者: shopaholic603    時間: 2016-10-11 04:34

Hadraw VR 實在好硬,唔係個個啱打。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0