標題: 為左乒總盃, 你可以去到幾儘? [打印本頁]

作者: 火柴    時間: 2016-9-19 12:48     標題: 為左乒總盃, 你可以去到幾儘?

我真是偑服到五體投地, 香港莎莎體育國際好波
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 13:35     標題: 回復 2# 的帖子

但其實不在A女子球員還有港隊的李清韻,王重云,林依諾,朱成竹,她們都是很有質素的女子球員,當中林依諾更在準決賽擊敗吳穎嵐,如班主想找青少年女球員,還有蘇慧音,劉麒等高質素香港青少年代表隊,這些球員出場對吳穎嵐都有得打的,所以賽制都無不妥,皆因乒總認為自己係吳穎嵐之後培訓出來的新秀女子球員都好高質素
作者: sammon    時間: 2016-9-19 14:26

莎莎奪冠咁定擋,今次關鍵應該係唐鵬 ! 不是穎嵐...
作者: ronald1834633    時間: 2016-9-19 14:33

當日已感到奇怪,賽後更有遐想。連唐鵬、帖雅娜都參予,背後穿針引線的人亦很有份量,只好講"美麗糸”太有吸引力啦!
作者: sammon    時間: 2016-9-19 14:50

莎莎國際控股主席兼行政總裁 對賽馬運動感興趣,你看他出多少本地一級馬 - xx美麗, 美麗xx

他的兒子近年喜歡了乒乓球運動,咁他對乒乓球的投入一定不會少的。。。繼續請中國及香港最好的打上名堂!

作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 15:19     標題: 回復 6# 的帖子

其實都是好事來的
作者: lmichael    時間: 2016-9-19 15:43

我之前講過, 其實吳....本來唔係SASA的.... 緊係有人係背後有人穿針引線啦.

不過除左恆生, 仲有咁大既公司支持乒乓球, 係一件好事. 叫SASA搞個 SASA杯.
作者: williamkeung    時間: 2016-9-19 16:40

明年SASA可能又搵其他球會做班底,要年年不同,咁至夠威夠公平
作者: williamkeung    時間: 2016-9-19 16:49     標題: 回復 10# 的帖子

負責穿針人士好厲害,他們可以知道唐鵬,吳穎嵐不需要出外打比賽,搵定他倆打乒總盃,
作者: lmichael    時間: 2016-9-19 16:54

引用:
原帖由 williamkeung 於 2016-9-19 16:49 發表
負責穿針人士好厲害,他們可以知道唐鵬,吳穎嵐不需要出外打比賽,搵定他倆打乒總盃,
個人緊利害 , 左手, 前港隊, 寶來架..., 直接打電話比人地負責人....
作者: airwaves    時間: 2016-9-19 17:20

有唐鵬,吳穎嵐,點會輸?加上美麗系尋日有馬贏,雙喜臨門,乒馬都咁威
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 18:19

其實去到盡可請埋許昕女友出場打乒總盃,不計外援和AB類球員
作者: airwaves    時間: 2016-9-19 18:29

吳穎嵐輸俾常晨晨,冇記錯的話,佢係前中國隊的
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 18:36

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-9-19 18:29 發表
吳穎嵐輸俾常晨晨,冇記錯的話,佢係前中國隊的
Yup, 8強時南華會A男雙2:3僅負莎莎國際,如男雙贏埋,要打第五場男單,都未知邊隊可入到四強
作者: airwaves    時間: 2016-9-19 19:05

對住中國隊出來的,無辦法啦
作者: 日橫直削    時間: 2016-9-19 19:16

如果大家咁唔滿意而冰總又冇回應,大可以一齊杯葛乒總盃。
問題係大家有無吉屎
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 19:16     標題: 回復 18# 的帖子

但吳穎嵐對李清韻,王重云,林依諾,朱成竹,蘇慧音,劉麒等後起之秀是否一定無敵呢

大家都是非A球員,又可出女單,又可出A球員男單
作者: 見義勇為    時間: 2016-9-19 19:35

論過往賽績,吳比佢地好,只係退左隊唔夠2年
作者: airwaves    時間: 2016-9-19 19:38

吳穎嵐輸俾林依諾3-2,對住港隊班師妹,大家球路太熟,加上佢又退過隊,應該未返到退隊前的水準
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 20:09

如振瑋再去儘些請得動姚彥這本地球員落場對吳穎嵐會更精彩
作者: ronald1834633    時間: 2016-9-19 20:11

好事來的x3
個人喜歡"美麗系"熱心慈善公益,"神駒系" 雖然係主持人,但係佢啲吾得,近年吾識贏!

作者: airwaves    時間: 2016-9-19 20:12

最強鐵三號嘛,打唔到今屆奧運真可惜,希望吳穎嵐可以做返主力,同李杜拍住本土三條Queen一齊上
作者: airwaves    時間: 2016-9-19 20:16

神駒系,算把啦,d馬擺喺兩個練馬師度都唔掂,水魚一條
作者: ronald1834633    時間: 2016-9-19 20:18

忽然想起香港盃(乒總盃前身)一隊冠軍球隊"華粤",實力在當時已很屈機!
作者: ronald1834633    時間: 2016-9-19 20:20

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-9-19 20:16 發表
神駒系,算把啦,d馬擺喺兩個練馬師度都唔掂,水魚一條
吾識用人!
作者: HKSpurs    時間: 2016-9-19 20:25

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 20:16 發表

專才來的⋯⋯不可同時出程和姚,所以姚作用等於冇用武之地,等於對家娜姐一樣!

再一次證明嵐(百無)的重要性!
原來有專才這東西,如取消專才限制,會有睇頭很多,畢竟做得專才應已算是香港本地人,而且睇番列表全部的專才均已退出專業隊多年

我個人覺得袛分A,B,外援和本地球員會合理些,直接列一些當打的專才落A,B

作者: ronald1834633    時間: 2016-9-19 23:06

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 20:16 發表

專才來的⋯⋯不可同時出程和姚,所以姚作用等於冇用武之地,等於對家娜姐一樣!

再一次證明嵐(百無)的重要性!
㸃解這場比賽又.......?

http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/event_team_result_details_display.cgi?event=998&match_no=116&type=S

男雙: 盧傳淞/鄭楚峰 vs. 李浩然/林宣名(外援)
混雙:黃鎮廷/劉麒   vs  林靖杰/程蔚

作者: ronald1834633    時間: 2016-9-20 00:17

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 23:50 發表
當年林靖杰的身份有段古仔⋯⋯⋯
有古仔?.......

作者: HKSpurs    時間: 2016-9-20 00:20

有咩關係?可否講下古仔聽
作者: ronald1834633    時間: 2016-9-20 01:07

之前輸給他們的隊伍就......... ,講番轉頭冰總捉蟲,當然係息事寧人啦!
作者: hinjj    時間: 2016-9-20 04:14

今次乒總杯,莎莎喺其他隊撬走吳穎南,再加埋佢哋有預知港隊有咩人會唔喺香港
作者: hinjj    時間: 2016-9-20 04:14

點夠佢地打
作者: 見義勇為    時間: 2016-9-20 07:59

唉…冠軍隊除了金錢實力勁,還要有強大的勢力才有權撬走吳,沒有辦法,吳之前歸隊,有求港隊,焗打178
作者: jacky1021    時間: 2016-9-20 12:32

我地振瑋動力A隊已經超額完成, 多謝各位捧場
作者: 芝c高比    時間: 2016-9-20 12:41

如果掁瑋動力不是比人搶走左吳, 相信冠軍可能便是你們
作者: williamkeung    時間: 2016-9-20 12:57

不如以後叫‘香港莎莎乒總盃’,頒獎時左手交右手
作者: grizzlyhk    時間: 2016-9-20 13:22

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-9-20 12:41 發表
如果掁瑋動力不是比人搶走左吳, 相信冠軍可能便是你們
邊有話搶唔搶, 係你既就搶唔走
作者: 芝c高比    時間: 2016-9-20 13:25

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-9-20 13:22 發表

上週公司乒乓球內部賽, 我四強對老板個仔, 開賽前老板說年底前想升我職, 問我有無興趣.....
作者: 速鳥    時間: 2016-9-20 13:30

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-9-20 13:25 發表

如果你知道內情, 我唸你唔會咁講
上週公司乒乓球內部賽, 我四強對老板個仔, 開賽前老板說年底前想升我職, 問我有無興趣.....
做人要有骨氣, 要睇下升乜野位
作者: jacky1021    時間: 2016-9-20 13:52

你岩,但不可一時之氣,公司內部賽,大家明白架啦,我曾經都在舊公司總區內部賽輸俾一位我十分尊敬的上級,最後上級奪冠,送給長官退休的一份好禮物
引用:
原帖由 速鳥 於 2016-9-20 13:30 發表

做人要有骨氣, 要睇下升乜野位

作者: jacky1021    時間: 2016-9-20 13:52

當然有興趣

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-9-20 13:25 發表

作者: jacky1021    時間: 2016-9-20 14:58

你知幾多?
引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-9-20 13:22 發表

作者: grizzlyhk    時間: 2016-9-20 15:20

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-20 14:58 發表
你知幾多?

我只係話 任何情況都係, 係你既就搶唔走
反正吳都只係俾人踢來踢去
作者: jacky1021    時間: 2016-9-20 15:22

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-9-20 15:20 發表

所以我咪問你知幾多囉!
作者: grizzlyhk    時間: 2016-9-20 15:25

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-20 13:52 發表
你岩,但不可一時之氣,公司內部賽,大家明白架啦,我曾經都在舊公司總區內部賽輸俾一位我十分尊敬的上級,最後上級奪冠,送給長官退休的一份好禮物

可能我人唔响你個江湖 你公司真係赢到你既唔會超過3人吧
要你輸波場戲真係好難做得好睇。。。
作者: grizzlyhk    時間: 2016-9-20 15:26

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-20 15:22 發表

所以我咪問你知幾多囉!
內情我唔知既 只係睇到吳俾人踢來踢去

我指的踢來踢去係從 吳拿完里奧訓練獎學金後又俾人放棄冇得玩
依家里奧完又彈返出來。 以球迷角度睇既
我乜內情都唔知 而且知都唔應該講出來
但總可以從球迷角度睇下佢點解消失又出來呀話

作者: carson3318    時間: 2016-9-20 15:42

"正常情況"
引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-9-20 15:20 發表

作者: HKSpurs    時間: 2016-9-20 17:37

引用:
原帖由 sammon 於 2016-9-19 14:26 發表
莎莎奪冠咁定擋,今次關鍵應該係唐鵬 ! 不是穎嵐...
唐鵬固然關鍵,但原來李漢銘夾鄭楚峰的男雙守得住進決賽都好關鍵,因8強和準決賽吳穎嵐都輸了女單,男雙輸埋要打第5場男單便不輕易言勝了

作者: jacky1021    時間: 2016-9-21 09:07

每一場都好關鍵,排陣又關鍵,本身整體實力也關鍵,所以我地今次奪亞也是超額完成,本身諗住8強出局,對方的外援來不到才有機會,入到決賽當然係有希望的,第1場win到就好大機會打到第5分

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0