標題: [是非] 伊館為何咁冷清? [打印本頁]

作者: Peterlsk    時間: 2016-4-16 02:19     標題: 伊館為何咁冷清?

買左明日星期六夜晚既飛既我同埋朋友表示無奈
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 04:23

土炮冇影,罪不可逭。
陳生講 d 野明當人白痴仔;唔通全球班頂尖高手中曬笨咒降,個個外圍賽一、二場就輸波
作者: zeio    時間: 2016-4-16 07:31

冇人認數,各位食自己
引用:
強隊盡收主力玩謝球迷
除了港隊收起主力之外,中國、日本、南韓等勁旅在經過第一階段比賽後,同樣決定退出餘下賽事;有專程支持港隊的容小姐表示,昨日到球場才知道沒有強隊參賽,另一球迷Esther更自言早就用了1,000多元買了五日的賽事門票,她說:「我的朋友知道沒有中國隊,看了一場便走了。」乒總主席余國樑就表示,這個賽制是經過整個亞洲區參賽隊伍討論後的結果,是為了西亞和南亞等地區的隊伍,都能確保有一個奧運席位,至於隊伍是否參加第二階段則無法控制。港隊總教練陳江華則指出,因為下周三就要出戰波蘭公開賽,收起主力球員是為了避免他們受傷。

作者: playtt    時間: 2016-4-16 07:48

作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 08:21

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 07:31 發表
冇人認數,各位食自己

問題係土炮,你理得人,自已地頭,點都要落場打;外國季前熱身賽,除非特別原因, home team 都會出大半隊主力

作者: 速鳥    時間: 2016-4-16 08:52

最有觀戰的兩日,票價要70+70+105+70+70+105~=500,所以不如賣一張的五百元全票,可以咁多日都可以任睇。
作者: zeio    時間: 2016-4-16 08:54

熱身賽同外圍賽邊有得比,唔好儍啦

今次賽制本身係有問題,第二階段個腦正常既都唔打啦,話知你地頭蟲,排名高既邊個打都吃力不討好,靠排名自動入選,輸左要扣分,有自唔在咁 lu lu?
作者: nixonwin    時間: 2016-4-16 09:30

乒乓球發展喺香港越來越沉係有原因既,陳江華話為了港隊利益無奈放棄觀眾感受,完全本末倒置,一項運動完全忽略本地觀眾的期望,打沉哂香港乒乓球愛好者的熱情,全香港的傳媒越來越少的篇幅報導,乒乓球推廣大好的機會被所謂的港隊利益破壊和凋棄,冇全民參予同支持,何來會有精英的出現呢,巴西人民對足球熱情同成就是相承的
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 09:38

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 08:54 發表
熱身賽同外圍賽邊有得比,唔好儍啦

今次賽制本身係有問題,第二階段個腦正常既都唔打啦,話知你地頭蟲,排名高既邊個打都吃力不討好,靠排名自動入選,輸左要扣分,有自唔在咁 lu lu?
pre-season games 係重冇謂過外圍賽,主場主力都要出來
鬼唔知賽制,但係你地頭,咪 entertain 下自已 fans;你又唔係打 NFL ,受傷會收山;咪人地講輸幾分拿來做借口,你又唔用腦照講,stage 2 個班,你都輸得,不如退休轉行

作者: happy1212    時間: 2016-4-16 09:52

世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
他們不參加第二階段,可說是預期之内.
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預早定了第二階段票的球迷.
我已經向乒總投訴了,請廣大球迷也要發聲,什至集体投訴,不能就此罷休.
一眾預早只定次階段票的球迷白白錯失了觀賞大批一流球星的機会.

作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 10:00

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-16 09:52 發表
世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,
他們不參加第二階段,可說是預期之内,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預 ...
正如我上面講,其他國隊唔理,土炮都唔出就真係乒總要講明。重有陳生明講大話,中國隊一早講明只打首階段
作者: williamkeung    時間: 2016-4-16 10:01

support you
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 10:07

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-4-16 09:30 發表
乒乓球發展喺香港越來越沉係有原因既,陳江華話為了港隊利益無奈放棄觀眾感受,完全本末倒置,一項運動完全忽略本地觀眾的期望,打沉哂香港乒乓球愛好者的熱情,全香港的傳媒越來越少的篇幅報導,乒乓球推廣大好的機 ...
乜港隊利益
明係見人可以唔落場,自已即唔想落
作者: happy1212    時間: 2016-4-16 10:32

最方便的投訴方法就是去依館
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 10:33

引用:
原帖由 朱世赫 於 2016-4-16 10:30 發表

唔想排名下跌
點會排名下跌,
作者: muneygarito    時間: 2016-4-16 10:46

回水。賽制令到就算係第一階段,高世界排名選手都唔係發揮最高水平
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 11:32

星期六, 日, 最多人可以觀賞賽事, 但已經無知名球手參與
作者: HCH    時間: 2016-4-16 11:34

看昨晚江天一对手好似無什麼預備就來打……有趕客味道
作者: HCH    時間: 2016-4-16 11:36

其實第一階段安排星期六,日打好過,可能坐滿伊館。
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 11:39     標題: 回復 21# 的帖子

贊成, 星期一至五, 很多人要返工, 最多只能看夜晚賽事
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 11:39     標題: 回復 20# 的帖子

好 Hea
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 11:47     標題: 回復 24# 的帖子

國際乒聯都左改右改, 都唔係想搞好乒乓球
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 11:50

引用:
原帖由 yoyo 於 2016-4-16 11:42 發表
陳江華無錯,教練一定是要為球員出路打算,唔打都選到,再打亦未必選到 而且有扣分的風險,分一少便做不到種籽,個人支持教練的決定。

不過白痴是乒總的管理層,概然知道有這樣的風險便應向公眾暗示,明示 再唔係 ...
師兄你好似唔明賽規
講到尾話有扣分的風險,你咁都會失到分,就轉行同乒總都要換管理層
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 12:02

講真, 港隊的男, 女單奧運排名都穩定, 無少少積分會冇得打奧運 ? 個人就唔信
作者: 橫變直    時間: 2016-4-16 12:19

港隊唔出主力驚輸波跌排名, fine。咁點解港隊作為主隊,都唔出副選俾佢地吸取經驗,甚至爭取排名呢? 難道要等中日韓都出主力,甚至要對埋歐洲勁旅,咁先俾我地班後生仔女出賽打波,搏負碌贏人地高排名球手大幅加分?
平時其他賽事,都係主隊出多好多人。 我唔熟今次賽際啦,但女隊一個都唔出,講唔通!  而如果驚輸波跌排名,做乜男隊又出江天一同何鈞傑呢?昨晚佢地打完之後接受訪問,都自爆準備不足。 咁又俾佢兩個打?
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 12:21     標題: 回復 29# 的帖子

藉口
作者: Patricklee    時間: 2016-4-16 12:27

球員同教練決定好難否定,o既然肯定有席位,何必冒險打雞肋比賽?唔好忘記到時計種子,8號種子同9號種子已經好大分別,16同17又好大分別,贏左無分加,輸左影響種子排名。

不過網友提到可以非正式搵人講定宣傳第二階段可能冇高排名選手出現係唔錯方法,減低入場者預期
作者: happy1212    時間: 2016-4-16 12:28

一於叫乒總回水
作者: happy1212    時間: 2016-4-16 12:32

要求乒總在網頁正式為欺騙球述道歉
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 12:41

引用:
原帖由 Patricklee 於 2016-4-16 12:27 發表
球員同教練決定好難否定,o既然肯定有席位,何必冒險打雞肋比賽?唔好忘記到時計種子,8號種子同9號種子已經好大分別,16同17又好大分別,贏左無分加,輸左影響種子排名。

不過網友提到可以非正式搵人講定宣傳第二 ...
講左跟本你輸就不如退休,點會跌;跟本就係唔想打,橫掂都冇得拿金牌,乒總同班大懶蟲不如早抖 ,主場都唔出來,點都講唔通
作者: 橫變直    時間: 2016-4-16 13:11

嗱,江世界排名55輸俾人地百幾直落4比0。又要出,又要無準備,成件事唔知想點。
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 13:16

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 13:11 發表
嗱,江世界排名55輸俾人地百幾直落4比0。又要出,又要無準備,成件事唔知想點。
我估開頭係同另一個比併拿第三
但另一貼講左,江真係贏到,兩個大帝有一位冇得單打 ;我估跟本班高層睇左中國個方法,又唔明人地,亂咁攪,到發現咪為有輸

作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 13:27

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 12:19 發表
港隊唔出主力驚輸波跌排名, fine。咁點解港隊作為主隊,都唔出副選俾佢地吸取經驗,甚至爭取排名呢? 難道要等中日韓都出主力,甚至要對埋歐洲勁旅,咁先俾我地班後生仔女出賽打波,搏負碌贏人地高排名球手大幅加分 ...
參加外圍賽才可以參加奧運

外圍賽做戲
作者: williamkeung    時間: 2016-4-16 13:28     標題: 回復 33# 的帖子

算數喇!乒總會認錯咩???打死我都唔信,今次比佢線咗,當比錢睇遺材賽,下次再有要睇清楚賽制,唔好再信佢地
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 13:37

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 13:27 發表

外圍賽做戲
又唔可以咁講,日本球員咪吃奶力都出盡 ;第二圈其實土炮出來娛樂下大家咪好囉
作者: happy1212    時間: 2016-4-16 14:04

主席同刘X华始終廻避隱瞞賽制,出術售票之嫌
作者: cococheung    時間: 2016-4-16 14:24

引用:
原帖由 happy1212 於 2016-4-16 09:52 發表
世界排名最高的一批球員(?22位)只要到港參賽,不論輸羸都可得到世運席位,乒總所有關於售票的網頁和宣傳都無提到這点,
他們不參加第二階段,可說是預期之内.
乒總是疏忽或欺騙?它一定要交代和全數退款給預 ...
Support,我們被騙了
作者: 橫變直    時間: 2016-4-16 14:45

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 13:27 發表

外圍賽做戲
我知。 所以個個只參加第一階段嘛。我問題係,做乜唔派埋副選參加第二階段,係咪限人數參加第一階段,而冇參加第一階段就唔俾參加第二階段,所以一個二個只參加第一階段,係咪咁?
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸收
作者: 橫變直    時間: 2016-4-16 14:45

我知。 所以個個只參加第一階段嘛。我問題係,做乜唔派埋副選參加第二階段,係咪限人數參加第一階段,而冇參加第一階段就唔俾參加第二階段,所以一個二個只參加第一階段,係咪咁?
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸收(口下)經驗都好吖~
作者: egghead1969    時間: 2016-4-16 15:01

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 14:45 發表
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸 ...
冇限,不過香港人唔想打,外隊冇理由留多幾日,邊個比錢
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 15:11

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 14:45 發表
如果唔係,點解唔報多d,俾d新人吸 ...
沒有參加第一階段可不可以參加第二階段
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 15:12

難得今次有網上直播。。
作者: zeio    時間: 2016-4-16 17:01

場面都還算可以

不過,江天一零四出局

而家何鈞傑苦戰當中
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 18:01

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-16 17:01 發表
場面都還算可以

不過,江天一零四出局

而家何鈞傑苦戰當中
咁樣江天一可以打多場,引觀眾入場
作者: 橫變直    時間: 2016-4-16 18:14

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-16 15:01 發表

冇限,不過香港人唔想打,外隊冇理由留多幾日,邊個比錢
由頭到尾我都講緊一樣野,做乜唔俾埋港隊副選參加,旅費都唔洗,又有主場觀眾打氣,點解唔出多d人。
唔通等人地中日韓甚至歐洲球員到齊,咁先俾佢地出戰,搏大霧贏波大幅加分?如果只有高分對手先肯打,輸唔洗扣贏就大幅加,輸打贏要,咁排第一果個以後唔洗打啦。
作者: henrytam    時間: 2016-4-16 18:36

引用:
原帖由 橫變直 於 2016-4-16 18:14 發表

由頭到尾我都講緊一樣野,做乜唔俾埋港隊副選參加,旅費都唔洗,又有主場觀眾打氣,點解唔出多d人。
唔通等人地中日韓甚至歐洲球員到齊,咁先俾佢地出戰,搏大霧贏波大幅加分?如果只有高分對手先肯打,輸唔洗扣贏 ...
因為第二階段冇得換人,而靠世界排名參加奧運一定要打這個比賽,位就得四個,所以冇得用副選
作者: zeio    時間: 2016-4-16 19:01

【奧乒外圍賽】強隊棄戰!乒總主席:冇諗過!
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 19:02     標題: 回復 52# 的帖子

男單, 香港出左 4 人
女單, 香港出得 3 人(計理帖雅娜)

點解女子唔出多 1 人 ?
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 19:02     標題: 回復 53# 的帖子

仲笑笑口
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 19:05     標題: 回復 42# 的帖子

最好笑係個場都坐唔滿
作者: zeio    時間: 2016-4-16 19:11

冇可能冇諗過,佢第二階段要報名,已經唔尋常

同期進行既歐洲外圍賽一樣係分兩階段,不過人地第一階段未能晉級既選手直接進入第二階段再打過,唔駛報名
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 19:13     標題: 回復 57# 的帖子

有古惑
作者: tt11375    時間: 2016-4-16 19:13

我就笑唔出,成班朋友訂呔票,念住睇埋頒獎高興,現在全部走人去打波!

作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 19:36

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 19:02 發表
仲笑笑口
他永遠笑笑口
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 19:38     標題: 回復 60# 的帖子

最慘係買左星期五至日的觀眾, 喊晒口
作者: 青見人    時間: 2016-4-16 20:56

引用:
原帖由 戰地記者 於 2016-4-16 01:39 發表
今日只有小貓 3 4 隻
奧乒外圍賽】土炮冇影 陳江華認冇咁好睇

【on.cc東網專訊】 奧乒外圍賽第二階段賽事,杜凱X、李皓晴、黃鎮廷等「土炮」全部無緣賽事,而棄戰女單的港隊,男單亦只派江天一和何鈞傑出戰,港 ...
今次外圍赛本身諗住去睇,但係就唔到時間,不過又講真我從来不怎麽看决赛,因為正常都係中國對中國,悶爆,所以较喜愛看16進8,8進4!
作者: Richard    時間: 2016-4-16 21:12

剛才看J5台直播,發覺現場的乒乓球觀眾都好有品。儘管他們觀嘗不到本來期待的中日韓台高手,並正如各位所說有被人揾笨的感覺,但他們都對競賽水平xx的其他亞洲選手拍掌鼓勵,不因為他們的水平高低及覺得被人揾笨而發出hur聲。好嘢!
作者: zeio    時間: 2016-4-16 21:34

港人水平乃中華民族之傲
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 21:37     標題: 回復 63# 的帖子

香港人有品
作者: jaws    時間: 2016-4-16 21:55

不吐不快,什麼總教練,這領導多年,成績一般,講就一流做就九流,近幾年改變,有機會給本土球員代表,一批有心教練和劉國x教練,成績大家看
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-16 21:59     標題: 回復 66# 的帖子

師兄, 小心身體
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-16 23:20

引用:
原帖由 jaws 於 2016-4-16 21:55 發表
不吐不快,什麼總教練,這領導多年,成績一般,講就一流做就九流,近幾年改變,有機會給本土球員代表,一批有心教練和劉國x教練,成績大家看
有幾多個總教練會親自隨隊出征國外賽事
作者: egghead1969    時間: 2016-4-17 01:27

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 19:02 發表
仲笑笑口
錢已袋,又過關,點會唔開心。
佢點會唔知;中國一早講左唔玩二次,日本唔知有冇講
引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 23:20 發表

有幾多個總教練會親自隨隊出征國外賽事
大賽一定,表演賽就唔知;不過老實講,只要乖乖,阿爺開心時比幾件剩餘物資落來又過骨,洗乜努心努力;你睇日本吃奶力出盡,都係得個吉;新加坡乜都唔洗攪,就有位球手可同中國爭長短
作者: ayui    時間: 2016-4-17 01:48

最離譜係就連場刋都咁慳皮!大拿拿$150一張票,星期六最尾場竟然話派晒!又唔係爆場!離譜!垃圾乒總!
作者: alberluk    時間: 2016-4-17 10:07

可否告乒總欺騙買了票的人,商品及説明條例.
作者: 橫變直    時間: 2016-4-17 11:21

[quote]原帖由 ayui 於 2016-4-17 01:48 發表
最離譜係就連場
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-17 11:58

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-17 01:27 發表

錢已袋,又過關,點會唔開心。
佢點會唔知;中國一早講左唔玩二次,日本唔知有冇講

大賽一定,表演賽就唔知;不過老實講,只要乖乖,阿爺開心時比幾件剩餘物資落來又過骨,洗乜努心努力;你睇日本吃 ...
大把中國球員去日本,去到就改個日文名。 搞到外界認為係土生土長日本人
作者: 儍峰    時間: 2016-4-17 12:37

佔領伊館投訴到回水為止
作者: tsomlay    時間: 2016-4-17 12:48

乒種一向垃圾。
打乒種比賽裁判執法太嚴,又要攝褲,
膠突出塊板少少都唔得,
發球時手掌彎少少又唔得。
今次搞國際賽又唔見乒種用同一樣標準去執法?

雙重標準到離譜

作者: egghead1969    時間: 2016-4-17 13:15

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-17 11:58 發表

大把中國球員去日本,去到就改個日文名。 搞到外界認為係土生土長日本人
我意思係落本落心機訓練(當然知,南韓都有,攪到阿金姐連一姐都冇得做 ),
作者: egghead1969    時間: 2016-4-17 13:16

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 12:48 發表
乒種一向垃圾。
打乒種比賽裁判執法太嚴,又要攝褲,
膠突出塊板少少都唔得,
發球時手掌彎少少又唔得。
今次搞國際賽又唔見乒種用同一樣標準去執法?

雙重標準到離譜
邊夠膽,對上面班大帝不敬
作者: tsomlay    時間: 2016-4-17 13:26

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-17 13:16 發表

邊夠膽,對上面班大帝不敬
你條短褲長過膝蓋少少 垃圾冰種都唔比你出埸比賽呀!
今次乒種搞國際赛 又比D中東選手穿長褲比賽?
你去收皮啦,垃圾冰種。
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 15:04

乒總有無
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 15:06

被禁聲了,難難
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 15:13

不能說事實難難
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-17 15:16

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-4-17 13:15 發表

我意思係落本落心機訓練(當然知,南韓都有,攪到阿金姐連一姐都冇得做 ),
參加唔到世界大賽事(世錦賽,世界杯)唔要緊,最緊要可以參加奧運
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 15:17     標題: 回復 75# 的帖子

唔好得罪方丈
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 15:18     標題: 回復 77# 的帖子

驚被人投訴返轉頭
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 15:19     標題: 回復 82# 的帖子

但奧運係超大型賽事, 四年先有
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 15:21

不能討公道難難
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 15:22

講事實不要驚
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 15:24     標題: 回復 87# 的帖子

講事實, 會被人封口
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-17 15:27

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 15:19 發表
但奧運係超大型賽事, 四年先有
重點係。奧運拿到獎。有錢收。超多錢。贏完後,返中國。

好彩我地李靜高禮澤飲水思源。
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 15:30     標題: 回復 89# 的帖子

返中國, 冇人理佢地
但係香港, 港人當佢地係英雄
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 16:03

我只可寫幾個字
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 16:04

被禁聲???????????
作者: happy1212    時間: 2016-4-17 16:08

預早買了星期五晚和星期六晚12張票
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-17 16:16

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 15:30 發表
返中國, 冇人理佢地
但係香港, 港人當佢地係英雄
返中國,可以做私人教練,賺好多錢。

他們無需要留在體院,一個教練照顧多個球員。但他們仍然選擇,為香港付出。
作者: 芝c高比    時間: 2016-4-17 16:46

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-17 16:16 發表

返中國,可以做私人教練,賺好多錢。

他們無需要留在體院,一個教練照顧多個球員。但他們仍然選擇,為香港付出。
高教練李教練是香港的希望
作者: HongKongFanz    時間: 2016-4-17 16:58

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-4-17 16:46 發表

高教練李教練是香港的希望
期待高禮澤的青年隊

作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 17:39     標題: 回復 92# 的帖子

作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 17:41     標題: 回復 94# 的帖子

係香港, 起碼受人尊重
返到中國, 賺到好多錢, 但無人尊重
作者: 悠閒一族    時間: 2016-4-17 17:42     標題: 回復 96# 的帖子

整返一隊香港的雙打搭擋
作者: youtube    時間: 2016-4-17 18:37

引用:
原帖由 sorry 於 2016-4-17 17:50 發表
我見唔到
我有相熟眼科醫生
作者: williamkeung    時間: 2016-4-17 22:33

其實乒總stage1要比錢買票入場,stage2就免費入場咁場面可能冇咁冷清,否則咁戲碼有誰願意比錢入場,現大部份都係被騙買stage2票啫
作者: tts93118    時間: 2016-4-17 22:40

第一 自己主場就好心搞搞個時間編排啦 其實好多人都想支持港隊 但全部都係日場打 呢啲野無理由吾識諗掛。等到夜晚啲人入場喇就得嗰一兩場好睇 仲要150
第二  第二階段無人打真係經典 一定好多人事先買晒飛星期六日 真係想像吾到現場氣氛有幾差
第三 星期四晚有人因座位問題嘈左陣,雖然嗰位觀眾係大聲夾惡但乒總係咪應事先係某啲佢地所謂vip位既區起碼都棟個牌或欄住 寫明 vip or嘉賓 張飛就寫 free seating 但一陣個個想坐親都話吾比坐難怪條氣吾順(當然搞事大聲嘈一定吾啱) 結果嘈到連馬龍佢地掃掃下波都望上黎
可反映乒總能夠搞世界級賽事既能力有幾多?真係值得討論
作者: 閃人    時間: 2016-4-17 22:44

引用:
原帖由 youtube 於 2016-4-17 06:37 PM 發表

我有相熟眼科醫生
足科醫生真,腳有問題
作者: 戰地記者    時間: 2016-4-17 23:14

引用:
原帖由 tts93118 於 2016-4-17 22:40 發表
第一 自己主場就好心搞搞個時間編排啦 其實好多人都想支持港隊 但全部都係日場打 呢啲野無理由吾識諗掛。等到夜晚啲人入場喇就得嗰一兩場好睇 仲要150
第二  第二階段無人打真係經典 一定好多人 ...
果場波上面亞叔嘈左好耐
應趕佢出趕
作者: tts93118    時間: 2016-4-17 23:20     標題: 回復 105# 的帖子

無錯        
仲要好大聲
作者: HK-KC    時間: 2016-4-18 00:09

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 13:26 發表

你條短褲長過膝蓋少少 垃圾冰種都唔比你出埸比賽呀!
今次乒種搞國際赛 又比D中東選手穿長褲比賽?
你去收皮啦,垃圾冰種。
其實香港HKTTA本地賽,乒總真係太過矯枉過正,真係有必要放寬番D,但其實依家有D UMPIRE已經鬆左手,但要睇運氣.

國際賽就當然唔會亂來,ITTF會睇住.

但ITTF加高2CM網做法,實在太經典,所以對ITTF都無MUD好感.

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0