標題: 【老餅隊球局】 ( 第一次招集 ) 10/10 星期五 北河街 (完) [打印本頁]

作者: 小過童    時間: 2008-9-29 14:14     標題: 【老餅隊球局】 ( 第一次招集 ) 10/10 星期五 北河街 (完)

計劃開個老人球局 : ( 有益身心 )
( 自問系老餅者請報到 )

1. 小過童                   ( MB 組 ).......................... 1,3,5 ( week day night )
2. Polyman                ( MB 組 )
3. bing                       ( MA 組 )
4. kwokwy                  ( MB 組 )
5. Old cake.               ( MB 組 )....................... 1,3,5  ( week day night )
6. Avalox5007            ( MB 組 )    .....................2,4,6 ( week day night )
7. 649                        ( MAA 組)
8. 小乒              
9.  新手上路                ( MC 組 )
10. Yeungchunfai       ( MB 組 )
11. Smallstar               ( MB 組 )
12. Mak222                 ( MB 組 )
13. Topgun                 ( MB 組 )
14. dickyho230           ( MC 組 )
15. bartender              ( MC 組 )
16. Oper8648             ( MB  組 )
17. pycmak

老餅隊球局 ( 第一次招集 )  Full
日期 : 10/10/2008 星期五   21:00-23:00
地點 : 九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五至U六樓 (電話:27291010) 4,5號檯

出席第一次球局餅友 :

1. 小過童
2. kwokwy
3. Old cake
4. Polyman
5. bing
6. yeungchunfai
7. 新手上路

ps : 好快就可以開局啦!已有17位老餅. ( 球局會平日晚上 19:00-22:00,兩張檯,視乎當晚出席人數,打完波如有興趣還可以啤啤佢 )

作者: feideepking    時間: 2008-9-29 14:21

在下89碎!
作者: Polyman    時間: 2008-9-29 14:23

上次係觀塘同你打到毋氣, 我唔認老都唔得啦, 預埋我
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 14:23

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-29 14:21 發表
在下89碎!
你系真唔系呀
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 14:24

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-9-29 14:23 發表
上次係觀塘同你打到毋氣, 我唔認老都唔得啦, 預埋我
Welcome.............
作者: feideepking    時間: 2008-9-29 14:27

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-29 10:53 發表

你系真唔系呀
在下89碎時香姑!
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 14:35

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-29 14:27 發表

在下89碎時香姑!
神算子...............
作者: bing    時間: 2008-9-29 14:39

在下MA組,報到。
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 14:46

引用:
原帖由 bing 於 2008-9-29 14:39 發表
在下MA組,報到。
歡迎..........這裡你最老資格

以上2位都系 MB 組
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 14:58     標題: 回復 1# 的帖子

請問老人組遲啲係咪會搞下啲晨早太極班同健康講座之類嘅嘢?MB組kwokwy要報到呀。
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 15:00

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-29 14:21 發表
在下89碎!
8 + 9?? = 17 碎

Feideepking should be young wo.
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 15:04

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 14:58 發表
請問老人組遲啲係咪會搞下啲晨早老人組同健康講座之類嘅嘢?MB組kwokwy要報到呀。
Ah kwok, you are the youngest one.

if you are 老人組, I must be la.

Count me,

For true, I would like to learn 太極 later on. May be TT will be too exciting 10 years later.
Ha Ha.
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 15:30

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 14:58 發表
請問老人組遲啲係咪會搞下啲晨早太極班同健康講座之類嘅嘢?MB組kwokwy要報到呀。
Yeah...........又多一個餅

晨早太極班就無,啤酒團就一定有

作者: 小過童    時間: 2008-9-29 15:39

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-29 15:04 發表

Ah kwok, you are the youngest one.

if you are 老人組, I must be la.

Count me,

For true, I would like to learn 太極 later on. May be TT will be too exciting 10 years later.
Ha Ha.
開始有老人痴呆症、連Old-cake 系本論壇最難趙的餅 都忘記了!
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 15:43     標題: 回復 14# 的帖子

夠人啦,我哋一於組隊同論壇啲未成年少男 / 少女切磋下啦,有得打呀。
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 15:46

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 15:43 發表
夠人啦,我哋一於組隊同論壇啲未成年少男 / 少女切磋下啦,有得打呀。
我地開左個球局先啦..........大家見下面,過下手癮

你地星期幾得呀!
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 16:02

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-29 15:46 發表

我地開左個球局先啦..........大家見下面,過下手癮

你地星期幾得呀!
for me , week day night la, (1, 3, 5 )
作者: feideepking    時間: 2008-9-29 16:07

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-29 11:30 發表

8 + 9?? = 17 碎

Feideepking should be young wo.
17 X 5 = ??;  請幫在下報名, 謝謝!
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:09

請各餅餅報告可出席之日期,已便日後安排 book 檯
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:12     標題: 回復 19# 的帖子

10月10(五)我得,仲check咗北河街9-11pm有3張枱,各位師兄點睇?
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:13

我到...............

要幫手 book 檯嗎?
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 16:17     標題: 回復 20# 的帖子

Good place wo, I think two tables is more than enough already. do we confirm??

if so,  we need two guy to book the tabels
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:18     標題: 回復 21# 的帖子

我先book,但我一人只可book一枱兩鐘,使唔使搵師兄book多張?

仲有小過童兄提議啤酒團都非常會我心意,事關過多幾年可能會胆固醇過高唔飲得啦。
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:21

book 乜時間呀............9-11?

作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:24     標題: 回復 24# 的帖子

我已book 10月10(五)9-11pm,我book咗5號,若果book多張就book 4號啦,因為1號離好遠,無咁熱鬧。
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:30

租訂詳情 香港身份證號碼 xxxxxxxxx日期  10-10-2008 (星期五) 設施  乒乓球檯 - 乒乓球檯﹝空調﹞﹝市區﹞ 場地  北河街體育館 - 壁球場 場地地址和電話號碼  九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五至U六樓 (電話:27291010) 備註   收費總額  HK$ 42.00
時間 設施/ 球場編號 租訂編號 收費
21:00 - 22:00 設施/ 球場編號 4 970000107446  HK$ 21.00 (標準收費)  
22:00 - 23:00 設施/ 球場編號 4 970000107447  HK$ 21.00 (標準收費)
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:35     標題: 回復 26# 的帖子

嘩,老人家們效率好高,唔通大家都係退哂休坐喺屋企
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:37     標題: 回復 27# 的帖子

我哋而家有兩張枱,起碼要4個人先夠腳,kwokwy + old-cake + 小過童,仲欠一位,其他兩位師兄到唔到呀?
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:45

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 16:37 發表
我哋而家有兩張枱,起碼要4個人先夠腳,kwokwy + old-cake + 小過童,仲欠一位,其他兩位師兄到唔到呀?
小安無燥、 佢地可能未睇到post ,又或者真系古唔到我地D效率供快
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:46

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 16:35 發表
嘩,老人家們效率好高,唔通大家都係退哂休坐喺屋企
我都想..............而家開緊工呀...........唔好同人講
作者: kwokwy    時間: 2008-9-29 16:48     標題: 回復 29# 的帖子

小過童兄,我其實見過你未呢?唔好意思,我認人無乜記性,好期待到時跟你見面呀!
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:51

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 16:48 發表
小過童兄,我其實見過你未呢?唔好意思,我認人無乜記性,好期待到時跟你見面呀!
月頭我都有打乒匯球賽,可能你遲來....................
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 16:53

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-29 16:37 發表
very efficient,
let me me,
ah kwok book a table and 小過童 has book a table.

is that right.
number of players should be fine, it is only the 1st day ah, there should be a lot of good players in MB group, such as PL, little Bing, etc.,
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 16:56

有無邊位管理員可以幫手將這 post 移往球局區呀.............Thanks!
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 17:09

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-9-29 16:07 發表

17 X 5 = ??;  請幫在下報名, 謝謝!
so will you come 10/10  9-11pm 北河街??
waiting for your response
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 22:04

push
作者: logtincom    時間: 2008-9-29 22:13

我夠唔夠資格?哈哈
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 22:20

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-9-29 22:13 發表
我夠唔夠資格?哈哈
漫漫長路
作者: old-cake    時間: 2008-9-29 22:20

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-9-29 22:13 發表
我夠唔夠資格?哈哈
你要等多四十年wo, 哈哈哈哈
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 22:25

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-29 22:20 發表

你要等多四十年wo, 哈哈哈哈
40年後唔知有無人預我地玩丫 .................變左老人瑞
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-29 22:29

如當日, 食飽飯, 冇細藝, 歡唔歡迎我呢D細生落黎吹下水架
作者: rainbow    時間: 2008-9-29 22:29     標題: 回復 1# 的帖子

MB組報到 二‘四六日晚○K
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 22:34

引用:
原帖由 Avalox500 於 2008-9-29 22:29 發表
MB組報到 二‘四六日晚○K
歡迎
作者: 小過童    時間: 2008-9-29 22:37

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-9-29 22:29 發表
如當日, 食飽飯, 冇細藝, 歡唔歡迎我呢D細生落黎吹下水架
歡迎諾兄 記得帶武器
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-29 22:56

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-29 22:37 發表

歡迎諾兄 記得帶武器
多謝童兄, 如雙十節當日, 老餅團人數不足, 我就帶埋武器落黎掃場
作者: 諾沃克    時間: 2008-9-29 22:58

大檸樂, 我唔係老餅, 點解會無啦啦入左黎呢區  
我肯定係鬼上身

HaHaHa
sooner or later la,
one day will be, waiting you....................uuuuuuu

作者: Polyman    時間: 2008-9-29 23:33

我老人家唔可以太夜, 早D有毋抬?
作者: 649    時間: 2008-9-30 01:16

小過童兄,
我都來報到,我是MAA組的,受我玩嗎?
但10/10的球局就不能參加了,因為我現在不在香港.
作者: 球痴    時間: 2008-9-30 02:03

我可唔可以同你哋一齊打呀?
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-30 02:17

引用:
原帖由 球痴 於 2008-9-30 02:03 發表
你是什麼組別呢 ? 我們說是年齡
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 09:22

引用:
原帖由 649 於 2008-9-30 01:16 發表
小過童兄,
我都來報到,我是MAA組的,受我玩嗎?
但10/10的球局就不能參加了,因為我現在不在香港.
歡欣呀大師傅 ......................

你就好啦.............優遊列國

作者: Polyman    時間: 2008-9-30 09:27

第一次開波, 一定要到, 夜都無所謂啦, 10/10 見
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 09:29

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-9-29 23:33 發表
我老人家唔可以太夜, 早D有毋抬?
下次睇下可唔可以 book 早D

歡迎參與第一次球局

作者: 小乒    時間: 2008-9-30 09:43

我都好想加入, 不過我d時間唔定, 北河street 又遠, 隨緣喇.
如果我突然出現, 可唔可以受埋我玩呢?
作者: old-cake    時間: 2008-9-30 09:44

引用:
原帖由 球痴 於 2008-9-30 02:03 發表
Since this is a old man club, if you are MB group or above (45 years old or above), you are welcome to join.

I have PM you to join another ball game which is for tsuen wan only, no limitation on the the age, so see whether you are interest to join.
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 09:45

引用:
原帖由 小乒 於 2008-9-30 09:43 發表
我都好想加入, 不過我d時間唔定, 北河street 又遠, 隨緣喇.
老師傅太客氣了 歡迎突然出現
作者: old-cake    時間: 2008-9-30 09:55

引用:
原帖由 小乒 於 2008-9-30 09:43 發表
Of course la, welcome 小乒,

老餅隊 can't without you la, if you have time, please come,
if not, next time la, we are not confirm the regular ball game location. It is only the 1st game.
作者: bing    時間: 2008-9-30 11:49

如10/10有位預我一份, 見見面
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 11:51

引用:
原帖由 bing 於 2008-9-30 11:49 發表
如10/10有位預我一份, 見見面
好野又多一件餅 ...............歡欣
作者: 新手上路    時間: 2008-9-30 16:30

我又報名(代人)
yeungchungfai (MB組)

另請問我自認老餅MC組可唔以參加?
作者: yeungchunfai    時間: 2008-9-30 16:34

10/10/2008  yeungchunfai (MA group)
作者: yeungchunfai    時間: 2008-9-30 16:36

Sorry , I should be MB  (yeungcunfai)
作者: yeungchunfai    時間: 2008-9-30 16:40

10/10/2008  yeungchunfai (MB group).

May I join the competition ?
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 16:57

引用:
原帖由 新手上路 於 2008-9-30 16:30 發表
我又報名(代人)
yeungchungfai (MB組)

另請問我自認老餅MC組可唔以參加?
Sure............why not .?
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 17:04

引用:
原帖由 yeungchunfai 於 2008-9-30 16:40 發表
10/10/2008  yeungchunfai (MB group).

May I join the competition ?
Add................see u there, and please PM me list your contact phone no. for future contact.

作者: kwokwy    時間: 2008-9-30 17:16     標題: 回復 65# 的帖子

小過童兄,睇嚟有唔少朋友仔想join我哋雙十個局,你點睇?因為剛才check過已經無哂枱,無得加枱,使唔使設個上限?

仲有就係我哋一路都無話個球局使唔使夾錢,我本人無所為,你話事啦(因為你加咗50分,所以你要出主意
作者: 小過童    時間: 2008-9-30 17:24     標題: 回復 66# 的帖子

已經在 post 後加了 ( FULL )

無乜所謂啦..............第一次球局

打完波去啤啤先再講啦............或者我地出波鐘錢,有人會出啤酒錢唷

作者: 新手上路    時間: 2008-9-30 17:45

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-30 16:57 發表

Sure............why not .?
Thank you,
More game, More friend
作者: smallstar    時間: 2008-9-30 17:50

老餅 MB 組報到先,不過未必得閒 join 球局。

作者: kwokwy    時間: 2008-9-30 18:09     標題: 回復 67# 的帖子

既然係咁,嗰晚就實行唔開車嚟啦。
作者: old-cake    時間: 2008-9-30 18:09

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-30 17:24 發表
已經在 post 後加了 ( FULL )

無乜所謂啦..............第一次球局

打完波去啤啤先再講啦............或者我地出波鐘錢,有人會出啤酒錢唷
AA la, It just only around $15-20 per head, no problem la,

啤啤?   打完波再講啦,  it may be much expensive wo------------------------
作者: kwokwy    時間: 2008-9-30 18:15     標題: 回復 71# 的帖子

我抽中咗灣仔區賽,有無MB嘅師兄中呀?
作者: old-cake    時間: 2008-9-30 18:19

wow, a great response from MB and MA group,
unexpected
作者: logtincom    時間: 2008-9-30 18:23

40年唔係好長遮@_@
到時都五十幾喇(如果未世界未日既話[@.@])
作者: feideepking    時間: 2008-9-30 18:28

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-9-30 14:53 發表
40年唔係好長遮@_@
到時都五十幾喇(如果未世界未日既話[@.@])
Log, 吓 ! 咁四十年後係官涌球館見喇!
作者: 新手上路    時間: 2008-9-30 18:29     標題: 回復 66# 的帖子

出得來玩,預要AA制
波與酒, 我最愛
作者: old-cake    時間: 2008-9-30 18:36

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-30 18:15 發表
no la, but 我抽中咗north區賽....
作者: moneytom    時間: 2008-9-30 19:48

haha 我又做老餅第二梯隊
作者: kwokwy    時間: 2008-9-30 20:18     標題: 回復 78# 的帖子

師弟,你起碼細我20年,第三梯隊就差唔多
作者: smallstar    時間: 2008-9-30 20:33

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-30 18:15 發表
我同PL 都中左MB組呀

作者: Polyman    時間: 2008-9-30 23:43

我都中左灣仔MB組, 至於不才個名, 可以私下問小過童
作者: rmak2222    時間: 2008-10-1 07:41

可以參加嗎 ?
作者: Topgun    時間: 2008-10-1 08:02

MB 組Topgun 報到 ,有局及其他活動,預我呀。
作者: smallstar    時間: 2008-10-1 08:10

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-9-30 23:43 發表
我都中左灣仔MB組, 至於不才個名, 可以私下問小過童
Polyman, ,上次觀塘你同小過童戰後,今次港灣道又會見到你啦,你記唔記得我?
想唔到灣仔區分齡比賽雖然得24個正選,內已有四個hkttf會員,其實其中一個後補也是hkttf會員呀,大家努力呀。

作者: moneytom    時間: 2008-10-1 20:48

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-9-30 20:18 發表
師弟,你起碼細我20年,第三梯隊就差唔多
師兄你都係剛剛先到MB組遮
唔好講到我咁細個呀
作者: dickyho230    時間: 2008-10-2 00:35

大家好  !!!!  我新人黎......最近先打番一個月...... 唔夠 d 細路快喇 ......我耍入老餅組.......  36 碎 mc  組.......  i join ........沙田友
作者: feideepking    時間: 2008-10-2 00:37

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:05 發表
大家好  !!!!  我新人黎......最近先打番一個月...... 唔夠 d 細路快喇 ......我耍入老餅組.......  36 碎 mc  組.......  i join ........沙田友  
咁您今年犯太歲喎!
作者: dickyho230    時間: 2008-10-2 00:43

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-10-2 00:37 發表

咁您今年犯太歲喎!
算命的...還有天機洩露嗎  ?  
作者: bartender    時間: 2008-10-2 01:13

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-2 00:43 發表
代feideepking大師 答: 個市短期會有波動, 少掂為妙(廢話)
作者: bartender    時間: 2008-10-2 01:14

Mc 組bartender 報到 ,有局及其他活動,預我呀。
作者: 小過童    時間: 2008-10-2 10:58

引用:
原帖由 rmak2222 於 2008-10-1 07:41 發表
可以參加嗎 ?
已加入,請看第一頁
作者: 小過童    時間: 2008-10-2 11:01

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-2 01:14 發表
Mc 組bartender 報到 ,有局及其他活動,預我呀。
歡迎酒保兄
作者: feideepking    時間: 2008-10-2 11:09

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-1 21:43 發表

代feideepking大師 答: 個市短期會有波動, 少掂為妙(廢話)
仲有, 個市跌唔落就有機會升返!
作者: feideepking    時間: 2008-10-2 11:16

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:13 發表
DickyHo, 天機唔可以講; 契機要留意; 本命太歲出名勁, 看次要港聞可留意到多時當事人主要是30歲(沖太歲)或36歲(本命太歲)!
作者: feideepking    時間: 2008-10-2 11:31

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:13 發表
補充:
可以配帶三合或六合生肖飾物頂住.

六合: 雞
三合: 龍, 猴(呢個今年肯定無犯太歲, 首選 )
作者: dickyho230    時間: 2008-10-2 21:44     標題: 回復 95# 的帖子

有雞形 既飾物嗎 ..食多 d 雞得唔得..
作者: feideepking    時間: 2008-10-2 22:49

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-2 18:14 發表
有雞形 既飾物嗎 ..食多 d 雞得唔得..
蝠鼠吊金錢可以代表鼠; 鳳凰飾物可以代表雞!
作者: old-cake    時間: 2008-10-3 00:06

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-2 00:35 發表
吾好以為老餅打波會好慢,其實吾一定架,阿KWOKwy係MB组,郭躍華式打法,右直全枱正手弧圈,好勁架
作者: dickyho230    時間: 2008-10-3 01:06

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-10-3 00:06 發表

吾好以為老餅打波會好慢,其實吾一定架,阿KWOKwy係MB组,郭躍華式打法,右直全枱正手弧圈,好勁架images/smilies/default/lol.gifimages/smilies/default/lol.gifimages/smilies/default/lol.gif
oh.sorry....我唔係咁意思,我近來一個月前先玩番,四肢彊硬好似石樁咁唔識打,追唔番以前自己細個 d 手感咁解.....   不過自己技術都係有限公司來的 ......係度做咗 cd-rom 個零月先有番 d 現代知識 ,, 還要多向各餅兄請教.. ...
作者: oper8648    時間: 2008-10-3 08:41

Oper - MB 組報到 。
有局及其他活動,會儘量參加。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0