標題: 丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊 [打印本頁]

作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:10     標題: 丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

近日, 小弟收到消息, 某大圍球會(乒XX智)早早搵人通宵報名
P.S.我真的不是懷疑乒總跟"乒XX智"黑箱作業,早早通知"乒XX智"要報咁多隊既話就要搵人通宵報名
我不是在輸打WIN要, 自己報唔到名就怪人地大球會報咁多隊, 要怪就怪自己冇毅力去通宵報名
不過,我認為乒總真的要認真研究下報名既漏洞, 明明一個球會只可以報6隊 ,只要用不填所屬球會OR填第二個"球會名", 但實質上係隸屬同一個球會的
就可以報多過6隊

證據
175. 乒乓匯x A  176. 乒乓匯x B  177. 乒乓匯x C 178. 乒乓匯x D  179. 乒乓匯x E
180. 乒乓匯x F  181. 匯x精神 A  182. 匯x卓球 A  183. 匯x卓球 B  184. 匯x卓球 C
185. 匯x卓球 D 186. 匯x卓球 E  187. 匯x卓球 F  188. 匯x體育 A  189. 匯x體育 B
190. 匯x體育 C 191. 匯x體育 D  192. 匯x體育 E  193. 匯x體育 F  194. 匯x精神 B
195. 匯x精神 C 196. 匯x精神 D  197. 匯x精神 E

足足23隊 係有料既

作者: sammon    時間: 2015-8-14 00:15

雖然有可能係,但你如何証明他們是同一球會?(靠個類似隊名?)
作者: honchikit    時間: 2015-8-14 00:21

公平咩
哇,5洗畫公仔畫出腸LA ED
作者: wong0185    時間: 2015-8-14 00:21

真係好離譜。點解可以禁。本人都報唔到。而且乒總為何年年加位,而今年就唔加就發生禁既情況?! 係巧合定有人黑箱自己諗啦😂
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:21     標題: 回復 2# 的帖子

除左靠個類似隊名 我無法證明 唯有希望真係我陰謀論諗多左
作者: wong0185    時間: 2015-8-14 00:26

到時睇下佢地隊伍著咩3咪知係咪囉
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:28     標題: 回復 6# 的帖子

算啦, 講咩都冇用 只要怪自己唔夠人快
作者: sammon    時間: 2015-8-14 00:29

其實好多球會都係咁.只耍你見有隊名有'乜乜F'. 果的球會都有機報多個6隊. 其中有一球會仲堅,有a-g 7隊
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:31     標題: 回復 8# 的帖子

但23隊真係誇張同離譜左少少
作者: sammon    時間: 2015-8-14 00:35

人地球會人多,你都冇計唔比人玩。只要佢地肯排隊。
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:37     標題: 回復 10# 的帖子

估唔到乒壇都有"地產霸權"
作者: sammon    時間: 2015-8-14 00:38

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:34 發表

不用!

章程寫咗:持商業登記証或團體登記証!

2種註冊,公司註冊處及警察牌照科可以有公眾查閱!!!

一查全部泡面,証據確鑿!

...
報名跟本可以不用團體名義的
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 00:38     標題: 回復 11# 的帖子

你岩架 所以我咪話要怪就怪自己冇毅力去通宵報名
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 00:54

報名當日聽乒總講. 每間球會限制可報既數目, 主要目的只係將同一球會既球隊係分小組時唔駛撞埋一齊.... 都唔覺佢目的係為公平報名

作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 00:59

我建議乒總如果想公平D, 除左想辦法增加資源, 增加男丁/女丙既球隊數目外, 最多只預留一半以內做先報先得, 其餘大半都要抽籤作決定

真係唔想再晨早走去排隊

係報名方面, 康文署就真係做得公平得多

作者: henrytam    時間: 2015-8-14 01:03

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:57 發表

我知⋯⋯⋯如果有集團不同名義報名,舉例用2個名義報名12隊,查証後登記人及地址一樣,米當一個集團囉,咁是否可以Cut 6隊名額吡公海呀!?
咁佢下次每隊用唔同地址,例如每隊揾一個人填返自己地址,一樣又可以過關,同乒總邊有咁得閒去查,佢應該認為最重係你比哂錢參加比賽同有註冊
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 01:06

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:04 發表
到時候50%名額不是晨早,是⋯⋯2天前排隊,炒籌都得!
咁就不如100%全部抽籤, 聽天由命, 完全無黑箱
作者: wong0185    時間: 2015-8-14 01:15

抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難到登天。而且號碼竟是順序。很難說服大家不是同一團體吧
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 01:16

講真, 最大既問題, 都係名額唔夠....
其實有無知情人, 知道點解乒總唔可以同一日分幾個場館同時進行初賽或者複賽?
照計而家註冊球證數目應該有辦法同時進行2-3個場館既比賽...
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌街同伊館, 唔可以book其他場?
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 01:17     標題: 回復 24# 的帖子

I can't agree with u any more  
作者: owentam_manutd    時間: 2015-8-14 01:20

的確, 一個機構係200幾隊波佔左23隊係有d過份。
無奈佢地真係準時交到表, 乒總亦應該嘗試去倒塞呢個問題...希望日後會有改善吧
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 01:25

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
其實可以反映左今年有幾個以住不同既問題
(1) 今年親身報名名額只剩3成, 比以住都要少好多.... 如果有人想肯定要報到, 真係會通宵都唔出奇
(2) 每人可以交6份表.... 唔係講笑, 本身已經剩底幾十隊名額, 每人可以交6份表咁多, 咁十幾個人排都已經full晒啦

對於球會可以報咁多隊, 我覺得只要唔係跟乒總盃一樣, 只限有商業登記証或團體登記証先可以報既話, 就一定永遠會有同類事件發生, 只係差在係邊間球會肯通宵排隊.
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 01:26

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:24 發表

資源唔夠,有一個辦法便是⋯⋯這個公開團體賽只准18歲以上人士參加,因為青少年已經有個青少年團體賽!

我目測:女丙、男丁超過60%隊伍是細過18歳的。。。
應該唔可行 話明係公開賽點可以有年齡限制
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 01:31

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
以報名當日所見, 乒總職員只係跟據表格上既球會名來判斷係唔係同一間球會, 唔會細查其他資料
依職員所講, 我估限制球會數目只係為左方便分組.

所以只要球會有4個人肯排通宵, 以而家既遊戲規則, 報到23隊係正常既, 同黑箱或概率應該無乜關係

所以真係希望乒總改下報名規則
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 01:35

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
totally agree!!
小弟自從過左18後就1年得番3個乒總比賽(唔計乒總杯)
作者: 阿舜    時間: 2015-8-14 01:36

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
呢個就真係無佢乎...

因為乒總已經講明左, 佢地既主要目的係陪訓年青球員, 成年人只係次要 (上次乒總邀請各球會去開會時講到明既)

除非乒總改左人做決策啦, 唔係應該只會更加著重年青人

作者: wong0185    時間: 2015-8-14 01:36

請問多年來有冇增補球員計劃.?如果有.不用討論.如果冇.為何今次有.?又是巧合.?
如果係禁乒總明顯作賊心虛
作者: artin    時間: 2015-8-14 01:41

治標方法係改每人每次交一份表,交第二份再排過
治本方法應該重新檢討報名方法同比賽數量,呀同埋個網上報名系統
作者: wong0185    時間: 2015-8-14 01:47     標題: 回復 31# 的帖子

我其實係想回應#1 因為佢問有咩證明.
我見其他球會在名單時係順住排.即ABCDEF.
而今次名單中連續23個號碼都連埋一齊.而當中重有X智名稱
呢個概率不是難過登天嗎.?
好難令人相信不是同一團體
作者: 柳承敏    時間: 2015-8-14 06:19

真係盲嘅都知果23隊是屬於同一球會啦!
作者: smallstar    時間: 2015-8-14 09:54

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-8-14 01:16 發表
其實有無知情人, 知道點解乒總唔可以同一日分幾個場館同時進行初賽或者複賽?
照計而家註冊球證數目應該有辦法同時進行2-3個場館既比賽...
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌 ...
現任註冊裁判減去國際裁判30人,實得104人, 裁判祗係 part-time, 各自有正職,第一, 同一日要 book 幾個塲唔係咁容易, 除了裁判, 還要有賽務員, 驗板員,一個場十一,二張檯起碼二十人或以上, 未計正副裁判長, 咁會淨返幾多人去另一個場呢? 平時一個場已經打鑼打鼓咁揾人做, 多個場就更難揾人。
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 09:55

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 02:12 發表
問題是在於同一團體及球會的解釋,好明顯就算不同隊名,但可能公司/團體的董事或註冊人及地址相同,乒總有權視之為同一團體啦!!!

如果嚴格執行,目測男丁及女丙,可以取消超過60隊的名額,將60隊x4人一隊,有2 ...
唔知有冇得向乒總投訴呢
作者: atcf    時間: 2015-8-14 10:13

這件事是做到盡的結果……
作者: chrisho2010    時間: 2015-8-14 11:13

真係離哂大譜
作者: ThomasKwok    時間: 2015-8-14 11:52     標題: 回復 1# 的帖子

Crazy!!!
作者: logtincom    時間: 2015-8-14 12:06

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:34 發表

不用!

章程寫咗:持商業登記証或團體登記証!

2種註冊,公司註冊處及警察牌照科可以有公眾查閱!!!

一查全部泡面,証據確鑿!

相信唔會叻到用不同註冊人,不同地址登記!

Ps.女丙也有這 ...
丁團好似唔洗商業登記,乒總盃先要。
作者: kei    時間: 2015-8-14 12:06

要證明它們是同一球會是有難度的
作者: 柳承敏    時間: 2015-8-14 12:59

一人一電話, 打去乒總投訴
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 13:27

引用:
原帖由 柳承敏 於 2015-8-14 12:59 發表
一人一電話, 打去乒總投訴
同意
作者: alberluk    時間: 2015-8-14 13:42

其實可以去申訴專員去投訴下,乒乓總會是屬於香港體育總局其下的,你地不覺得麻煩,發個email 過去,cc 民政事務局,到時睇下邊個會包庇。本人,因為工作性質,很多机會投訴政府機構。
作者: 柳承敏    時間: 2015-8-14 13:53

唔知係咪該球會有在乒總網頁賣廣告, 所以乒總隻眼開, 隻眼閉
作者: tomcat    時間: 2015-8-14 13:59

關鍵唔係個隊名,係報名的人:
可以限制親身報名:
--每個報名人只可報一或兩隊/次,報完再去排隊去
--每個領隊只可代表一或兩隊
--每隊要有只一個球員親身報名.
作者: Edward_Chan    時間: 2015-8-14 14:05

有好多特登註冊打丁團既人
就係因為咁白白送錢比乒總洗
作者: hoho0519    時間: 2015-8-14 14:07

其實冇得嘈,乒總係章程寫明
(十六)
章程:本章程如有未盡 善之處,本會有權隨時增減或修改。
宜家只可以服從或唔玩
作者: chrisho2010    時間: 2015-8-14 14:20

最慘就係比賽嗰日不會全部23隊都到齊比賽.攪到又要等幾粒鐘先再打下場.對有心報名出席打比賽而報不到名的球會不公平!各位師兄贊同嗎?
作者: ManMan1962    時間: 2015-8-14 14:23

報23隊,看又有多少隊真的會出場?太不公平了。
作者: ManMan1962    時間: 2015-8-14 14:25

在青少年U15组,滙字很多也不出。
作者: MarcusMarcus    時間: 2015-8-14 14:26

非常贊同
作者: 乒乓在線    時間: 2015-8-14 14:30

港乒團都被土化了, 拿了其他人的權利當是自己匯智
作者: MarcusMarcus    時間: 2015-8-14 14:32

U12團體賽,
作者: MarcusMarcus    時間: 2015-8-14 14:33

U12團體賽,
作者: MarcusMarcus    時間: 2015-8-14 14:34

很多隊也棄權
作者: Lauwangchiiii    時間: 2015-8-14 14:37

其實要乒總正視下呢個球會”走法律喇”(同一意思)搞到好多人想報都報唔到
作者: 明哥    時間: 2015-8-14 14:56

非常贊同非常贊同
作者: Lauwangchiiii    時間: 2015-8-14 15:08

其實我霖緊打唔打去乒總投拆
作者: grizzlyhk    時間: 2015-8-14 15:15

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-8-14 01:16 發表
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌 ...
但又唔好以為個個球証得閒每個比賽日都做先得咖。。。

而且每個比賽日只俾做半日咖咋
作者: 雲霧    時間: 2015-8-14 15:38

編晒佢地一個小組就very good la
作者: alberluk    時間: 2015-8-14 16:33     標題: 回復 53# 的帖子

中國香港體育協會,現在政府機構,你唔做些事,佢得閒彩你呀,不過,睇下你得唔得閒同佢地玩啦。你最好用英文寫投訴信,重要叫他們 written reply
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 16:51

引用:
原帖由 Lauwangchiiii 於 2015-8-14 15:08 發表
其實我霖緊打唔打去乒總投拆
乒總彩你都傻
作者: smallstar    時間: 2015-8-14 17:35

引用:
原帖由 LTHxPx 於 2015-8-14 16:51 發表

乒總彩你都傻
乒總都唔係唔聽意見, 記得多年前貓哥,我和幾個團體成員,一行十幾人,一起在歌街會議室與乒總幾位最高負責人會面傾談, 而乒總方面對一些公開比賽亦說出其難處,大家互訴心聲,大家如有意見可以在本論壇提出, 我們可以收集意見向乒總反映。

以下是多年前給乒總的公開信。
http://hkttf.com/viewthread.php? ... E3%C1%60&page=1
作者: bombombom1120    時間: 2015-8-14 18:56

多D人玩,應加多D位。小朋友優先😄。
作者: 雲霧    時間: 2015-8-14 21:47

引用:
原帖由 bombombom1120 於 2015-8-14 18:56 發表
多D人玩,應加多D位。小朋友優先😄。
不如所有公開賽禁止18歲以上參賽算啦
作者: atcf    時間: 2015-8-14 23:03

好明顯現在成人小童失平衡喔
作者: LTHxPx    時間: 2015-8-14 23:15

引用:
原帖由 atcf 於 2015-8-14 23:03 發表
好明顯現在成人小童失平衡喔
真係過左18就好少比賽打
今次仲要搞單咁既野...傷
作者: c03020    時間: 2015-8-15 00:17

23隊...真係有d料到
唉...報完佢又成日棄權 阻住曬我地呢d真係打波既人比賽
原本已經少比賽打 咁樣比佢搞一搞又少一次拎分既機會....傷害呀
利申:我係報唔到既
作者: jasonkywong    時間: 2015-8-15 02:37

報區賽算數

對冰糭徹底失望

作者: hoho0519    時間: 2015-8-15 13:13

乒總更新左,冇啦啦加左對女丙

作者: 阿舜    時間: 2015-8-15 15:21

引用:
原帖由 hoho0519 於 2015-8-15 13:13 發表
乒總更新左,冇啦啦加左對女丙
乒總之前唔記得左有3隊女丙要升上女乙, 搞錯左數目
作者: Edward_Chan    時間: 2015-8-15 17:51     標題: 回復 75# 的帖子

小朋友已經好多專屬佢地既比賽

成年人可以打既比賽非常少,一年得三個,仲要好難抽中
作者: c03020    時間: 2015-8-16 08:03

引用:
原帖由 Edward_Chan 於 2015-8-15 17:51 發表
小朋友已經好多專屬佢地既比賽

成年人可以打既比賽非常少,一年得三個,仲要好難抽中
totally agree
作者: joshualee    時間: 2015-8-17 00:11

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-8-14 00:59 發表
我建議乒總如果想公平D, 除左想辦法增加資源, 增加男丁/女丙既球隊數目外, 最多只預留一半以內做先報先得, 其餘大半都要抽籤作決定

真係唔想再晨早走去排隊

係報名方面, 康文署就真係做得公平得多
絕對同意啦,其實用先到先得的名義係好難杜絕同一球會霸佔較多席位,最公平一定係抽簽。全部都抽簽就唔洗煩,最公平,最節省時間。
作者: hoho0519    時間: 2015-8-17 08:42

真係希望佢地抽埋晒係同一個小組內面
作者: 青見人    時間: 2015-8-17 22:17

引用:
原帖由 joshualee 於 2015-8-17 00:11 發表

絕對同意啦,其實用先到先得的名義係好難杜絕同一球會霸佔較多席位,最公平一定係抽簽。全部都抽簽就唔洗煩,最公平,最節省時間。
其實還可考慮,最高排名的8隊做種籽,種籽隊不用抽,其他就抽!
作者: 乒乓怪人    時間: 2015-8-18 01:51

改咗決策人

引用:
原帖由

阿舜

於 2015-8-14 01:36 發表

呢個就真係無佢乎...

因為乒總已經講明左, 佢地既主要目的係陪訓年青球員, 成年人只係次要 (上次乒總邀請各球會去開會時講到明既)

除非乒總改左人做決策啦, 唔係應該只會更加著重年青人

作者: 乒乓怪人    時間: 2015-8-18 01:56

抽簽最公平,最好取消埋每球隊限額,連同球會都唔避齊齊抽,睇你重報唔報廿幾隊吖喇!
引用:
原帖由 青見人 於 2015-8-17 22:17 發表

其實還可考慮,最高排名的8隊做種籽,種籽隊不用抽,其他就抽!

作者: lmichael    時間: 2015-8-18 10:15

大家冷靜D......

首先, 報唔到名呢個問題...., 唔止乒乓球. 好多運動都發生, 例如.....渣打馬拉松. 咁其實乒總有佢難處, 雖然我唔係乒總人.

1. 只要你按章程報名, 佢唔可以任意取消人地參賽資格, 乒總唔同網友, 即係其實唔係佢話點就點, 你憑什麼, 可以決定相似球名係同一個球會? 目測? 人地死口唔認, 咁點? 你識投訴, 比人取消資格既都識, 你既投訴, 你講唔出佢地違返左什麼章程, 但係, 乒總取消佢地資格, 即係取消好幾隊按章程報名合資格既球隊, 我想問題仲大.  今年寫左既章程, 只可以按章程而行, 不能隨意取消隊伍.

2. 老實講......, 其實任個機構, 青少年一定係重點培訓, 成人業餘組別, 一定係體育總會次要既項目. 其實乒乓球相對其他運動, 比賽已經非常多, 區賽, 乒總賽, 仲有其他什麼社區中心, 工聯會......, 乒乓球本土賽事, 其實已經比其他多.

3. 其實反問大家, 參加乒總比賽既意義是什麼先? 如果真係好想打, 對不同球員, 咁其實呢個網既乒超聯, 個個星期都有得打啦, 如果為乒總績份, 咁對青少年運動員既意義比成人更大啦........

4. 其實明年, 如果想更公平點, 不會一個團體, 因為先到先得, 而報左幾十隊, 可以參照買樓既辦法,
I) 抽籤.
II) 現場報名, 一個人, 一張身份證, 一個位, 只可以報一隊. 咁你要報23隊, 那就找23個人通宵排隊.
作者: OSCAR996595    時間: 2015-8-18 16:53

好明顯係乒乓匯智拉  佢地啲人都認左係佢地老細叫佢地報23隊 等成年就俾乒乓匯智間接取消資格
作者: OSCAR996595    時間: 2015-8-18 16:57

佢老細真係好9 見到佢到想打X佢
作者: ManMan1962    時間: 2015-8-18 17:18

其實報唔緊要,但報完成日不出,這才PK
作者: alberluk    時間: 2015-8-20 12:46

之前的師兄說乒總比賽都是比較注重年青球員,但是,平心而論,那一個香港球員可以拿世綿賽,亞綿賽冠軍,我眼見現在最多人都是成年人,業餘比賽就應該面向大眾已不是小部分人利益。另外,家長真的不是為升學有分加,才叫小孩打乒乓嗎?另外,請問下今次比賽是否有章程說每個球會只可派8隊,如果屬實,乒x報了二十幾隊,是否不合章程,法律層面是否發假孩誓呢?如果是發假誓是刑事罪行,乒總如果明知也不阻止,是否有利益沖突呢?可否向廉政公署投訴?
作者: 青見人    時間: 2015-8-20 15:54

引用:
原帖由 alberluk 於 2015-8-20 12:46 發表
之前的師兄說乒總比賽都是比較注重年青球員,但是,平心而論,那一個香港球員可以拿世綿賽,亞綿賽冠軍,我眼見現在最多人都是成年人,業餘比賽就應該面向大眾已不是小部分人利益。另外,家長真的不是為升學有分加, ...
雖然200%肯定係同一球會,而我相信比賽當天就算佢哋著同一款3,也未必有充分証據証明它們是一個球會!
作者: lmichael    時間: 2015-8-20 18:09

引用:
原帖由 alberluk 於 2015-8-20 12:46 發表
之前的師兄說乒總比賽都是比較注重年青球員,但是,平心而論,那一個香港球員可以拿世綿賽,亞綿賽冠軍,我眼見現在最多人都是成年人,業餘比賽就應該面向大眾已不是小部分人利益。另外,家長真的不是為升學有分加, ...
哈哈, 我經歷過香港乒乓球黑暗時代, 199X年, 幸福唔係必然,

1993年, 香港公開賽, 女子組, 其實只有四十幾人打, 其中仲要有幾個係旅居香港既日本人妻......

乒乓球能真正發展, 真係靠青少年工作做得好, 當年新一代開始, 其實好多現在成年既, 都係咁樣打上去, 到今日, 我可以肯定講, 乒乓球係養活左最多全職教練既運動. 你話青少年工作重唔重要? 我自己都一把年紀, 但都認為青少年工作係運動發展最重要, 一生一體藝, 青少年工作做得好, 成年人就會多人打, 唔打, 都會懂得睇.

大家唔好一時意氣, 影響左長遠乒乓球發展......
作者: lmichael    時間: 2015-8-20 18:10

引用:
其實乒乓球打得好, 細個可以入名校, 大個可以大學, 畢業可以做全職, 真係一個非常非常好既現像, 當年, 好波有鬼用, 如果乒乓球當年好似現在咁...., 殷X祥就唔駛.......
作者: 葉師傅    時間: 2015-8-20 23:38

點解冇註冊公司/團體關係,可以比佢用近似隊名嘅 ? 是否應該叫其他隊改名 ? 哈哈 ! 講笑 !

作者: 青見人    時間: 2015-8-20 23:58

引用:
原帖由 葉師傅 於 2015-8-20 23:38 發表
點解冇註冊公司/團體關係,可以比佢用近似隊名嘅 ? 是否應該叫其他隊改名 ? 哈哈 ! 講笑 !
除乒總盃外,其它不用註冊公司/團體!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0