標題: [其它討論] 膠水,如何避免查膠水時起粒粒? [打印本頁]

作者: Tomlee112    時間: 2015-7-8 02:12     標題: 膠水,如何避免查膠水時起粒粒?

各位ching認為stiga attach power, nittaku finezip 還是 butterfly free check 2好d?
如何避免查膠水時起粒粒?
作者: iacentre    時間: 2015-7-8 02:52

nittaku finezip is better than the rest, and so it is pricy too.
作者: jcclee    時間: 2015-7-8 08:04

Stiga 都OK,
Bty 就唔建議,除非你不打算再換膠(用到塊膠殘了才換)

作者: tomtom1995    時間: 2015-7-8 10:33

bty唔好用r, nittaku finezip好用D
作者: Tomlee112    時間: 2015-7-8 11:25

另外請問邊隻系最5傷板?
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-8 11:40

free chack 2 同finezip 我用過無咩分別, 無大家講得咁差, 大家係咪講緊 free chack 第一代?
作者: 新手上路    時間: 2015-7-8 13:25

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-8 11:40 發表
free chack 2 同finezip 我用過無咩分別, 無大家講得咁差, 大家係咪講緊 free chack 第一代?
我兩隻都用過. Bty free chack 第二代除膠無問題, 唔傷膠. 價錢比finezip平.
作者: jcclee    時間: 2015-7-8 15:56

引用:
原帖由 新手上路 於 2015-7-8 13:25 發表

我兩隻都用過. Bty free chack 第二代除膠無問題, 唔傷膠. 價錢比finezip平.
Ok, 我睇錯了是 free chack 第一代。
我沒有試用過 free chack 第二代....
作者: 直直地    時間: 2015-7-8 23:36

Tear Mender

紅雙喜 500ml 裝
作者: antony    時間: 2015-7-20 05:32

典池好用嗎?????
作者: 電磁波    時間: 2015-7-20 12:16

我有塊STIGA Clipper CR 因為CR表面太滑, 黐完冇耐又甩, 試過红雙喜15號(大支)同海夫無機都唔得....! 打一兩次又開始甩..!

難道要用BUTTERFLY......?  
作者: vr1717    時間: 2015-7-20 12:17

引用:
原帖由 電磁波 於 2015-7-20 12:16 發表
我有塊STIGA Clipper CR 因為CR表面太滑, 黐完冇耐又甩, 試過红雙喜15號(大支)同海夫無機都唔得....! 打一兩次又開始甩..!

難道要用BUTTERFLY......?  
我都係打CL ~ 我用典池冇咩問題BOR !
作者: 電磁波    時間: 2015-7-20 12:28

引用:
原帖由 vr1717 於 2015-7-20 12:17 發表

我都係打CL ~ 我用典池冇咩問題BOR !
師兄, 你好!

請問你是CR版本嗎?
作者: tomcat    時間: 2015-7-20 13:07

加水調浠佢!!
作者: marcolee    時間: 2015-7-20 13:10

hk team use nittaku

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0