標題: [球板討論] 有無版友試過用Nittaku G-1 ? [打印本頁]

作者: Edward_Chan    時間: 2015-2-19 12:56     標題: 有無版友試過用Nittaku G-1 ?

如題,一直用NEO狂三,NEO天極三 39度做正手
想改用外國膠應付40+

用Nittaku G-1 會唔會好難適應? 同埋依塊膠性能上有乜野特點 ?

誠心求分享  
作者: 是神    時間: 2015-2-19 13:16

G1 在咬球, 旋轉, 球速上, 是中規中矩。 但手感近歐洲膠, 並非充實一類。打開中國膠, 感覺會有所不同。

要充實手感, 又咬球的歐洲膠, 我建議用MX-P。  不過會比中國膠彈很多。

要多自身發力又咬球, 舊Hexer 做到, 新Hexer 就不知。
作者: ★KiT;$    時間: 2015-2-19 16:30

我試過用黎做反手. 感覺真心不錯
作者: Edward_Chan    時間: 2015-2-19 16:33

引用:
原帖由 ★KiT;$ 於 2015-2-19 16:30 發表
我試過用黎做反手. 感覺真心不錯
我想用黎代狂三,但係驚太彈,脫板太快
作者: atcf    時間: 2015-2-19 17:00

好難有外國膠唔彈,,g1性能平均,能拉能打,唔錯選擇
想較接近中國膠,我覺得可以先試vaga china
只是本人感覺,謝謝
作者: 直直地    時間: 2015-2-19 17:03

用 Nittaku 狂二 或 狂三 JS (即係 膠面有 nittaku 字樣果塊)
日本海綿

得左!
作者: Edward_Chan    時間: 2015-2-19 18:25

引用:
原帖由 直直地 於 2015-2-19 17:03 發表
用 Nittaku 狂二 或 狂三 JS (即係 膠面有 nittaku 字樣果塊)
日本海綿

得左!
唔想灌膠,太麻煩  
作者: 直直地    時間: 2015-2-19 19:10

Nittaku 狂三 狂二 用日本海綿,日本制造。應該唔使灌。
作者: Tonyyip    時間: 2015-2-19 22:12     標題: 回復 5# 的帖子

XIOM TAU 又如何?
作者: atcf    時間: 2015-2-19 23:26     標題: 回復 9# 的帖子

這個未試過……要由其他球友回應

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0