標題: [球板討論] 如何選擇,二選一,各位大師比比意見 [打印本頁]

作者: tomtom1995    時間: 2014-12-14 18:44     標題: 如何選擇,二選一,各位大師比比意見

1.Yasaka Galaxya
[attach]28021[/attach]
2. TIBHAR SAMSONOV FORCE PRO
[attach]28022[/attach]
橫板FL柄,想用Neo天極3正手,超能量反手,自己橫板發力足夠,直板我認為自己要用板補救,橫板用外國膠會控制不了,以控制好為主。
還有一問題,如果自己發力好,波板是否應該可以選控制好的呢?

作者: sunnyfung1    時間: 2014-12-14 21:04

選Tibhar samsonov force pro 啦,打過galaxy 的人會將依塊板掉都掉吾切的
作者: sunnyfung1    時間: 2014-12-14 21:05

Force pro配mxp正手最好,反手elp
作者: mcm    時間: 2014-12-14 21:11

選Tibhar samsonov force pro 這板性能全面
作者: BrianDD    時間: 2014-12-17 13:14

如自身發力好,galaxy是一塊很好的球板
作者: tomtom1995    時間: 2014-12-17 14:31

Galaxy,板身軟,對拉弧圈更有效,用硬膠配置。
作者: 直直地    時間: 2014-12-20 10:54

可能自身發力唔太好

覺得 Force Pro 性能優越不少。

呢兩塊 我一定打 Force Pro,當然 Black Edition 感覺更好。
作者: mrluen    時間: 2014-12-24 12:32

如果新手學用橫板都ok?
作者: 直直地    時間: 2014-12-24 15:46

我覺得新手(我都系)只要唔好揀d 太快太重既板,一般都無話唔得既。
不過上咩膠又系另一個問題。

Force Pro Black edition 我覺得好好打。
手感速度都正。性價比相當高。
Tibhar 既手柄都好舒服。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0