標題: 新波就出近期買咩板好 [打印本頁]

作者: rxzzzvga    時間: 2014-2-25 21:37     標題: 新波就出近期買咩板好

對於中毒極深既我,都係照係咁買,但其實係咪應該買D好力D既板呢?
新波傳聞係重咗,依家D標榜手感好,練力好既板會唔會到時無力呢?
大家又會唔會忍吓手先?
作者: gx7615    時間: 2014-2-25 21:44

我到依家仲用緊塊落後幾個時代既Stiga EG..
點算好
作者: rxzzzvga    時間: 2014-2-25 22:11

咁又唔洗擔心住,始終個波係點依家都仲係靠估
作者: johnli    時間: 2014-2-25 22:16

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2014-2-25 21:37 發表
對於中毒極深既我,都係照係咁買,但其實係咪應該買D好力D既板呢?
新波傳聞係重咗,依家D標榜手感好,練力好既板會唔會到時無力呢?
大家又會唔會忍吓手先?
板兄會否讀一讀陳博士既文解下毒, 小弟讀完博士既文, 解左唔少毒啦.
作者: cgwc    時間: 2014-2-25 23:23

any links ??
作者: rxzzzvga    時間: 2014-2-25 23:29

引用:
原帖由 johnli 於 2014-2-25 22:16 發表

板兄會否讀一讀陳博士既文解下毒, 小弟讀完博士既文, 解左唔少毒啦.
我中毒太深,佢都化解唔到,仲有時惹埋佢
作者: johnli    時間: 2014-2-25 23:41

引用:
原帖由 cgwc 於 2014-2-25 23:23 發表
any links ??
http://www.hkttf.com/viewthread. ... ghlight=%2Balanchan
作者: cgwc    時間: 2014-2-26 00:30

thank you very much
作者: 青見人    時間: 2014-2-26 01:35

我覺得不用擔心,細球轉大球咁大分別,也不用即刻轉球拍,我到今時今日都仲見人打OC CR,打出來的球又轉又衝!這個轉變反而為膠皮帶來衝擊,好多人覺得係因為禁快速膠水,因此廠商研製特別套膠以代替冇快乾膠水的年代,其實這只是啱咗一半,如果球友還保留細球時代的套膠,不彷拿出來打打就會知道那另一半的原因!
作者: bmhv    時間: 2014-2-26 12:27

另一半原因是什麼?????
作者: 乒乓在線    時間: 2014-2-26 13:53

引用:
原帖由 bmhv 於 2014-2-26 12:27 發表
估是套膠總厚度和表層粘性...........
作者: 青見人    時間: 2014-2-26 17:50

引用:
原帖由 bmhv 於 2014-2-26 12:27 發表
粗略啲講係細球時代的海綿密度過高,海綿吞吐量不足以咬球,導導致中距離打球弧線及力量也不足!
作者: 亂沖    時間: 2014-2-26 18:18

龍5啦,唔洗諗
試埋狂飆8

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0