標題: 蝴蝶王 Vs 蝴蝶黃 [打印本頁]

作者: jcclee    時間: 2014-2-22 15:00     標題: 蝴蝶王 Vs 蝴蝶黃

今早帶左3塊新板去球局試板/試膠,
中途有波友拿出了一塊"xx蝴蝶王"(Viscaria)出來給我試打(正手Omega4 Pro/反手S2),
外觀上除了是蝴蝶鋁牌一看便知是偽,
肩位一些碳網比較粗糙, 和板型比真的稍大了一圈之外,
其他跟真的Viscaria有9成相似.

試打時....發覺性能境然比真的還要好 !!!
有底勁, 弧線好, 旋轉足, 落點準....
哎, 自問曾經擁有過5塊Viscaria, 也試過朋友舊鐵牌的Viscaria,
講真, 都沒一塊能及這塊山寨板的好 !

連運費HK$1XX !
我除了只可嘆息, 搖頭之外, 真是不敢相信 !
作者: rxzzzvga    時間: 2014-2-22 15:16

都不止一次聽到老翻比正貨好打,今次仲係出自有地位既人口中
作者: jcclee    時間: 2014-2-22 15:30

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2014-2-22 15:16 發表
都不止一次聽到老翻比正貨好打,今次仲係出自有地位既人口中
之前我也有聽過, 但自己就點都唔信....
我不是想鼓吹山寨貨, 但如果正直不偏咁去做一個評測,
這一次, 確是山寨板勝了 !
不過還好的是, 多數的山寨板和正貨仍是有一段距離,
偶然有一塊鶴立雞群, 只是彩數和運氣而已.
作者: samson2012717    時間: 2014-2-22 20:46

老翻可否打比賽?
作者: 乒乓在線    時間: 2014-2-22 20:58

照計海關不理瑣碎 野, 大批大批除外
作者: jcclee    時間: 2014-2-23 20:28

引用:
原帖由 samson2012717 於 2014-2-22 20:46 發表
老翻可否打比賽?
冇話唔得, 除非板/膠有其他問題或過唔到機.
作者: 是神    時間: 2014-2-23 21:25

我打過一塊vis 山寨,差很遠
作者: jcclee    時間: 2014-2-23 21:31

引用:
原帖由 是神 於 2014-2-23 21:25 發表
我打過一塊vis 山寨,差很遠
(咁你是幾錢買返來)?
所以呢d 真係撞手神 !
完全係冇品質保證 !
可能是幾百塊之中才有一塊好的....
作者: 是神    時間: 2014-2-23 22:09

二百。  同意, 係手神。  無一定

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0