標題: [其它討論] 請教各位師兄!求推薦膠皮、已貼上板既膠皮可以搣落黎貼係另一塊球板上嗎? [打印本頁]

作者: joey    時間: 2014-1-8 16:55     標題: 請教各位師兄!求推薦膠皮、已貼上板既膠皮可以搣落黎貼係另一塊球板上嗎?

請問各位 已貼上拍既膠皮可以搣落黎貼係另一塊拍板上嗎?
會唔會搣果下會影響膠皮性能?

本人有一塊日本式Butterfly現成直拍,但膠皮已老化。
想嘗試貼塊唔過200蚊膠皮想問:
1)現成拍會唔會有唔夠力情況?
2)唔過200蚊有推介嗎?(打法:新手唔多識,一味推檔)
3)狂飆三或天極三夾日直嗎?

由於身邊沒有朋友玩開砌拍,所以希望呢度既師兄能幫忙解答,唔該哂先!

作者: atcf    時間: 2014-1-8 18:00

唔撕破情況下是不會的
作者: joey    時間: 2014-1-8 18:50     標題: 回復 2# 的帖子

謝謝解答!many thank ^^
作者: jeff_whc    時間: 2014-1-8 18:50

成品板一般搣膠之後都留有難以清除的膠水漬,如果不能完全清除至平整,日直平價膠皮建議xiom vega asia
作者: nwa10    時間: 2014-1-8 19:03

我諗最好搣左出來,用界刀清除剩下的海綿,再用砂紙磨平底拍,再貼
上面brother提意唔錯,用xiom vega ,我覺得euro都唔錯,有轉有速度
不過成品拍底勁一定不及現成拍架啦

作者: 乒乓在線    時間: 2014-1-8 19:17

成品拍通常很難將其套膠除得乾淨, 真的除淨後才算
作者: 乒乓在線    時間: 2014-1-8 19:26

成品拍通常很難將其套膠除得乾淨, 真的除淨後才算
作者: 8899    時間: 2014-1-8 20:07

After you clean up your blade. try Donic F-1  arround your price $200.
Of course it is old model , but still good choice for you.

作者: 是神    時間: 2014-1-8 20:53

推擋用 vega pro.
作者: joey    時間: 2014-1-8 22:18

感謝各位師兄意見,多謝哂
作者: nwa10    時間: 2014-1-9 12:18     標題: 回復 6# 的帖子

hehe有機時代的成品拍都比我清晒,平過地平線
不過花了半日時間,自己想想啦
作者: joey    時間: 2014-1-9 14:25     標題: 回復 11# 的帖子

謝謝回復,咁你有再貼返膠上去?好打嗎?

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0