標題: [砌版討論] 如果想砌塊食波,耐用既横板(吾要stiga) [打印本頁]

作者: 鍾少    時間: 2013-12-13 19:25     標題: 如果想砌塊食波,耐用既横板(吾要stiga)

如果想砌塊食波,耐用既横板(吾要stiga),有冇板同膠好介紹,打法高吊孤圈,謝謝各位波友
作者: 輝Sir    時間: 2013-12-13 19:28

引用:
原帖由 鍾少 於 2013-12-13 19:25 發表
如果想砌塊食波,耐用既横板(吾要stiga),有冇板同膠好介紹,打法高吊孤圈,謝謝各位波友
請問Brother想用幾多『畢直』來砌?

唔係好難有人會幫到你
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-13 19:30

你有咁多分,肯定係個資深會員,點難倒你呀
作者: 鍾少    時間: 2013-12-13 19:36

引用:
原帖由 輝Sir 於 2013-12-13 07:28 PM 發表

請問Brother想用幾多『畢直』來砌?

唔係好難有人會幫到你
我都系幫朋友問,budget大約一千到二千,不要太貴
作者: 鍾少    時間: 2013-12-13 19:37

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2013-12-13 07:30 PM 發表
你有咁多分,肯定係個資深會員,點難倒你呀
我都系個後生仔,讀書忙到冇咩點上論壇
作者: 8899    時間: 2013-12-13 19:48

May be you can try pure wood... such as Darkar 7P2A.... Bty Timo Boll W-7, W-5.  arround 7-800.   Donic M-2. is also a choice.
作者: atcf    時間: 2013-12-13 20:13

引用:
原帖由 鍾少 於 2013-12-13 19:37 發表

我都系個後生仔,讀書忙到冇咩點上論壇
計唔計膠呀ching
作者: eddieho    時間: 2013-12-13 20:18

引用:
小鳥+jp01+bar。
作者: 葉師傅    時間: 2013-12-13 20:31

大鳥+省狂+m2
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-13 22:03

Vps+省狂+vega Asia
作者: cgwc    時間: 2013-12-13 23:20

bty zlf or w5
作者: kenken168    時間: 2013-12-14 00:02

引用:
Nittaku Acoustic..Omega 4..R7
Total $1800
作者: kelvinyaar    時間: 2013-12-14 10:33

vps omega 4 pro sigma 2
作者: calab    時間: 2013-12-15 16:03

要打高吊孤圈通常都係阿由斯/檜木材來增加持球時間
初級:BTY 吳尚垠+DONIC BARACUDA
中級:NITTAKU 小鳥+ DONIC COPPA X1 GOLD/NITTAKU FLYATT HARD
高級:BTY 大力神+TIBHAR GENIUS+

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0