標題: 曼聯加油 [打印本頁]

作者: jeff_whc    時間: 2013-12-7 22:58     標題: 曼聯加油

雖然又輸波,但都希望可以保住出年踢歐洲足協資格!
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-7 23:03

計下條數之後23場贏晒都有91分,不過最後埋單有70分已經超額完成了
作者: eddieho    時間: 2013-12-7 23:12

今年我以心死!唔該耶C去死好嗎?
作者: amlkey827    時間: 2013-12-7 23:33

依家呢隊一波,真係一D曼聯既感覺都冇,變得好陌生
作者: 乒乓在線    時間: 2013-12-7 23:37

紅魔無計
作者: rxzzzvga    時間: 2013-12-7 23:52

我係利迷,所以支持莫耶斯
作者: 車神爸爸    時間: 2013-12-8 00:02

今季人腳變動不大,但表現一落千丈,我這個77/78起曼聯迷印像中未見過4埸得2分。
作者: henrytam    時間: 2013-12-8 00:03

開心過跳開心舞
作者: Ricky~Moon    時間: 2013-12-8 00:19

唔該叫費sir番出嚟教住先 , 保住今季前四再搵過個好d嘅領隊教啦 !
作者: borkee    時間: 2013-12-8 01:13

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2013-12-7 23:52 發表 我係利迷,所以支持莫耶斯
Me 2
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-8 01:15

咁既環境叫老費出番黎,真係想佢臨老過唔到世,柴到俾人搣埋
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-8 01:22

莫耶斯話曼聯仍有衛冕機會
真係唔識佢就俾佢嚇死 ,識佢既就俾佢笑死
作者: Sunny Wise    時間: 2013-12-8 02:02     標題: 回復 3# 的帖子

我是30幾年曼迷,都希望曼聯输多幾場,炒Q左廢莫
作者: eddieho    時間: 2013-12-8 07:04

引用:
原帖由 Sunny Wise 於 2013-12-8 02:02 發表
我是30幾年曼迷,都希望曼聯输多幾場,炒Q左廢莫
高sir我都是七小福時代,喜歡到現在,看了今季。我作為曼聯死忠。真係唔敢穿曼聯波衫出街,好失禮。我好火呀!死人莫耶子!
作者: eddieho    時間: 2013-12-8 07:07

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2013-12-7 22:58 發表
雖然又輸波,但都希望可以保住出年踢歐洲足協資格!
莫耶子兩場破曼聯兩紀錄,佢今季我估破最大紀錄,是出年歐洲賽冇得打!
作者: 太陽之子    時間: 2013-12-8 08:28

踢到咁既樣,不如出晒啲青訓,賣晒啲高薪低效既球員
作者: mcm    時間: 2013-12-8 09:55

真係一個好大的過度期.
作者: wlwlwl    時間: 2013-12-8 10:46

Not expecting anything at all.......
作者: wlwlwl    時間: 2013-12-8 10:48

比D新人出塲好果啦
作者: amlkey827    時間: 2013-12-8 10:51

我心目中依家既曼聯
依家球隊d波打極都入唔到肉
入到既問心都冇咩說服力,
人地只要係體力化強烈迫搶打法就可搞掂曼聯
所以我地都要有一個活力+創造力+靈活多變既陣先可以後來追上
而再唔可用一些死板球員比人釘死(R10,W19,V25,A18,C23)
R10:好多時都只會將自己攞黎既波轉邊,一唔係就射而佢走位亦會用係防守時多
W19:不予置評
V25:已被好多球隊釘死,死右腳,狀態不穩,做閘有世界級速度同世界級既身體質素,打起黎已證表現節然不同A18:不予置評
C23:作為CMF,我睇咗5年曼聯既比賽都未見過佢斬高波比隊友接應
連有威脅既直線短傳同長距離短傳(通常都係要走到勁近)都係少之有少(十隻手指數得晒)
---------H14/V20---------
----J44---K26/A8------N17
----------J4-------F31-----
E3------E6-------V15----V25
呢個係相輔相成正選陣
V20:有N17,K26,J44較高級數既配合
H14:有K26直線可充分發揮佢既走位天份
J44&N17:變化多端,可出波亦可內切造波,打配合
J4&F31:前者地面掃蕩力強,後者制空力高,已證實。他們能為K26提供強大屏障,使能專心打他最善長既AMF
K26:有咗J4&F31雙防中,唔使防守既香川相信就係多蒙特的那個,再加上前鋒係把握力強既V20 or H14相信K26既作用更能有效發揮吧!
E3:能攻善守,睇得出現在相信年齡都未成問題
E6+V15:一個百X成材,一個曼聯隊長,相信唔洗多講,實力保証
V25:已解釋。冇R2,好多人都覺得佢既世界級,用黎打閘(防守唔差),比R2可謂:有過之而無不及(較冷靜)
唔知大家睇完是否同意,但睇到由季初到依家,都冇場好波,連曼聯大炒利華果場都要由後衛入波,我先會諗起呢個陣,所以希望大家不喜勿插

作者: Rayng    時間: 2013-12-8 10:54

開心過跳開心舞
作者: wilson2020    時間: 2013-12-8 13:08

很興奮 因為我係support阿記
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-8 14:43

利益申報,我都係阿仙奴fans,老費退休搵耶斯接手,我都知佢死硬,不過唔諗到死得咁徹底
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-8 20:38

摩 耶 斯 依 舊 相 信 紅 魔 鬼 能 奪 冠
摩 耶 斯 認 為 紅 魔 鬼 並 沒 有 甚 麼 改 變 。

遭 遇 今 季 英 超 第 五 場 失 利 後 ,曼 聯 新 任 領 隊 摩 耶 斯 依 舊 相 信 球 隊 能 夠 爭 奪 今 季 英 超 冠 軍 。

摩 耶 斯 表 示 :「 我 相 信 我 們 會 非 常 接 近 今 季 聯 賽 冠 軍 ,我 希 望 季 尾 的 時 候 ,我 們 仍 然 在 爭 標 集 團 當 中 。 因 為 與 我 共 事 的 這 批 球 員 ,他 們 都 是 冠 軍 級 球 員 。 」

我相信佢教兩季的積分總和一定夠攞冠軍
作者: Ricky~Moon    時間: 2013-12-8 21:03

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2013-12-8 20:38 發表
摩 耶 斯 依 舊 相 信 紅 魔 鬼 能 奪 冠
摩 耶 斯 認 為 紅 魔 鬼 並 沒 有 甚 麼 改 變 。

遭 遇 今 季 英 超 第 五 場 失 利 後 ,曼 聯 新 任 領 隊 摩 耶 斯 依 舊 相 信 球 隊 能 夠 爭 奪 今 季 英 超 冠 ...
相信現時只有佢自己一個人相信仲可以爭冠軍 !
真不由不佩服費sir的功力 , 可以將一隊平平無奇的球隊打造成冠軍班霸 , 現在一換人即刻打回原型 !
作者: 邦邦彈珠人    時間: 2013-12-9 11:53

我覺得曼聯降班,下一季英冠冠軍重有機會
作者: nwa10    時間: 2013-12-9 18:59

之前仲有brother話佢點,我令原要摩,不過是摩連奴仲好
開頭以為死兩場佢會被炒,估唔到現在仲係度,搞到現在跌到第7,8,冠軍無硬
註:(我是gigg,beckham,c7迷)
作者: ben_chen    時間: 2013-12-9 21:56

費爵爺 + 曼聯 = 生猛
剝椰子 + 慢亂 = 死硬
作者: 邦邦彈珠人    時間: 2013-12-9 23:24

如果曼聯降班打英冠,到時佢地真係英冠無敵啦
作者: kelvinyaar    時間: 2013-12-10 10:58

紅魔不再
作者: nwa10    時間: 2013-12-10 18:30     標題: 回復 28# 的帖子

agree
作者: jeff_whc    時間: 2013-12-13 23:39

香港時間12月13日晚,曼聯官方確認球隊前鋒雲佩斯由於大腿腹股溝受傷,將缺席一個月的時間。這對於本就戰績不佳的曼聯而言,無疑又是一個沉重的打擊。

雪上加霜鳥

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0