標題: [砌版討論] 中直單面 [打印本頁]

作者: 呀恩    時間: 2012-10-1 14:31     標題: 中直單面

很喜愛中直單面, 想知有冇好的配搭
要求速度, 撞擊為主
作者: 呀恩    時間: 2012-10-1 14:33

木以我所知有bty 吉田, stiga clipper wood

但係唔係好識d膠
作者: 是神    時間: 2012-10-1 15:03

唔洗講  比得起$  一定是Taksim
作者: 呀恩    時間: 2012-10-1 15:05

有冇平d ?

同埋唔係好識配
作者: 是神    時間: 2012-10-1 15:21

買到的話 閃光五  日直抦 中直拍形 有力有手感
作者: 是神    時間: 2012-10-1 15:23

stiga v1  都快
作者: laukwok    時間: 2012-10-1 16:22

单檜·))))
作者: rxzzzvga    時間: 2012-10-1 16:52

taksim當然好,如嫌貴平平地yeo,馬琳碳同橙水晶都幾好
作者: 是神    時間: 2012-10-1 17:06

yeo 馬碳 唔夠爆
作者: BrianDD    時間: 2012-10-1 17:08

找支100g的yeo吧
作者: old-cake    時間: 2012-10-1 17:34

引用:
原帖由 呀恩 於 2012-10-1 14:31 發表
很喜愛中直單面, 想知有冇好的配搭
要求速度, 撞擊為主
我都係中直單面,要求速度, 撞擊為主,不過我係打粒仔,板係仿黑檀7,

通常中直推打,用硬7夾,差極有過譜,因為單面,板身要挑塊重的旣板..
作者: fundexpo    時間: 2012-10-1 20:17

7夾...YES, 90grams +
作者: Felix    時間: 2012-10-1 21:20

我也是打中直單面,撞擊為主,我的球拍是 Avalox 7,一直都是配 F1 膠,很彈,但控制比較差,放短波效果不好。近一年開始轉用 S1,S2,S3 膠,還在摸索哪種比較好。

我都想問一下有沒有$500以下的撞擊為主中直,不要大陸板。現在後備板是馬琳軟碳,但稍嫌力量不夠。
作者: 呀恩    時間: 2012-10-2 14:26

我呢家打clipper wood CR+ m1

感覺不錯
作者: hkshape    時間: 2013-2-11 06:21

買板要平,選較硬身,水晶系列,碳夾都幾好,要沖平用正膠,反膠試Top point 729,板要貴可選檜木貴點反膠可試FASTARC S-1,Acda S1. M2(較輕及控較好),Hexer HD都幾好.(我用日直試過都幾好.
作者: 時雨    時間: 2013-2-18 08:12

閃光五!!  真係梂超好
作者: tommy1111    時間: 2013-2-18 09:42

平平哋($5xx)撞擊選擇之一,
Butterfly Chinese Real + Donic Patinum
(單面可選擇板身重一點更加彈)

作者: gx7615    時間: 2013-2-18 17:14

Chinese Real ($3XX) 配德套 (2XX~3XX)
再唔係平平地買塊勁極7 勁極9

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0