標題: [砌版討論] OC配咩膠最岩 [打印本頁]

作者: yuen123321    時間: 2012-8-20 20:10     標題: OC配咩膠最岩

我暫時諗到
正手:S1
反手:鉑金
大家比D意思 砌比我朋友的
作者: sunny1995911    時間: 2012-8-20 21:03

聽日講oc正手用狂飆會好正,, 不過要當時人識發力,, 唔係的話都係用返歐洲膠啦
作者: yuen123321    時間: 2012-8-20 23:47

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-8-20 21:03 發表
聽日講oc正手用狂飆會好正,, 不過要當時人識發力,, 唔係的話都係用返歐洲膠啦
都係吾好 始終對中國膠冇咩好印象 都係叮力最好
作者: 乒乓在線    時間: 2012-8-21 00:15

支持OC外套如XIOM系
作者: lycong    時間: 2012-8-21 00:16

OC正手梗系打狂飆啦
作者: 儍峰    時間: 2012-8-21 02:07

vega china可能會有驚喜
不過講真擦無機膠水同時常換膠既話我吾多提議打oc,eg呢類舊款stiga板
我已經撕爛左2塊eg
作者: F1Hunter    時間: 2012-8-21 02:21

我OC 正手S1 (搶攻)
之前X1 platin (MAX), 但因為太彈,手緊就駕馭唔到, 所以轉, 轉S1開始好唔慣, 心諗OC偏林S1又冇X1 platin 甘快, 個波發盡力都唔去..
但唔知點解打打下建立番個發力型態, d波仲衝左!! 可能膠皮冇咁彈, 控制好d, 自己ge調整發力ge空間大左..
不過奉勸一句, OC 真係唔多夠力, 塊木愈打愈冇力咁, 其實納米OC同Clipper都好好, 可考慮, 我自己懶+冇$$所以唔換je

反手就ROXON 500PRO, 我就純粹打慣je, 唔知你arm ng arm..
作者: CTAI1204    時間: 2012-8-23 21:31

我OC 諗住正手配銀V  但反手唔知點配 = =有無CHING提點下
反手打法係弧快為主
作者: 健健    時間: 2012-9-12 16:05

正手國套0K
作者: jcclee    時間: 2012-9-12 16:09

引用:
原帖由 CTAI1204 於 2012-8-23 21:31 發表
我OC 諗住正手配銀V  但反手唔知點配 = =有無CHING提點下
反手打法係弧快為主
OC 反手要借助一塊有彈性和旋轉都好的套膠 - Rakza 7
作者: lycong    時間: 2012-9-12 16:13

網上寫OC配狂飙猶如手執屠龍刀
作者: 乒乓在線    時間: 2012-9-12 16:22

引用:
原帖由 lycong 於 2012-9-12 16:13 發表
網上寫OC配狂飙猶如手執屠龍刀
OC柔中帶剛, 似倚天劍多D
作者: spoon    時間: 2012-9-12 17:03

oc正手用狂飆, 反手R9
作者: 健健    時間: 2012-9-15 21:22

反手Renanos Bright(Hard)

作者: rxzzzvga    時間: 2012-9-15 21:37

我正手hexer plus,反手vega asia
作者: 傑仔    時間: 2012-9-15 23:48

我正手 neo 天極2, 反手 sriver fx, 開頭真係好冇力, 但熟左之後又ok

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0