標題: 貓仔今晚同我講...... [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2012-7-25 02:13     標題: 貓仔今晚同我講......

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=52247
貓仔看完甯甯的訪問后, 突然同我講
DADDY 我不單止要打奧運, 我還要上國家隊

HAHA 突然嚇了我一JUMP
貓仔你每次比心机練波我己心滿意足.
作者: y0y0_pang    時間: 2012-7-25 02:16

你要快點帶佢返大6打多D比賽,,打出名堂
作者: henrytam    時間: 2012-7-25 02:18

全力支持土生土長運動員代表香港打奧運
作者: (=^x^=)    時間: 2012-7-25 02:27

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2012-7-25 02:16 發表
你要快點帶佢返大6打多D比賽,,打出名堂
貓仔從來都未上過大陸學波,
只跟過羅佳佳及乒訓社去過兩次GZ
我不認同去得大陸多便會打得好. 因為好的教練很多在香港, 不在深圳.

貓仔打乒乓球只是緣份, 所有隨緣吧
不過他有目標我們倒是高興, 不管最后結果如何.

然要多謝乒乓總會安排的少年精英訓練, 但若多一些助教及足夠的球枱, 相信會更理想.
趙教練 IS THE BEST!!
作者: borkee    時間: 2012-7-25 07:40

有理想、有目標係一件好事,貓仔,你得嘅,大把人支持你架!
作者: feideepking    時間: 2012-7-25 07:44

前五應該無問題
作者: 太陽之子    時間: 2012-7-25 08:19

台上一分鐘,台下十年功
俾心機練波,練波唔好講波,達成夢想,指日可待啦!
作者: old-cake    時間: 2012-7-25 08:22

好有大志
作者: carfielddog    時間: 2012-7-25 08:43

希望貓仔唔好入國家隊,要入就入香港隊打奧運,為香港而戰,要贏國家隊,為香港隊取得首面男子乒乓球單打奧運金牌
作者: 卓朗    時間: 2012-7-25 08:46

add oil little cat
作者: 乒乓在線    時間: 2012-7-25 09:20

上國家特區隊是正當的志向且是有機會達到的, 支持!
作者: Tungfai    時間: 2012-7-25 09:29

Cat chai, support you
作者: lkkrjkfj    時間: 2012-7-25 09:59

難得貓仔咁有大志
就要keep住呢團火去達成夢想吧
作者: y0y0_pang    時間: 2012-7-25 10:40

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-7-25 02:27 發表

貓仔從來都未上過大陸學波,
只跟過羅佳佳及乒訓社去過兩次GZ
我不認同去得大陸多便會打得好. 因為好的教練很多在香港, 不在深圳.

貓仔打乒乓球只是緣份, 所有隨緣吧
不過他有目標我們倒是高興, 不管最后 ...
咁又係..不管佢打唔打得出名堂
做父母既最重要是佢玩得開心
作者: (=^x^=)    時間: 2012-7-25 12:41

其实如樓上講 打乒乓波最重要是享受其中

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0