標題: [砌版討論] 【原創評測】yeo acuda s1 jo platin [打印本頁]

作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-13 22:31     標題: 【原創評測】yeo acuda s1 jo platin

yeo walnut-spruce-ayous-spruce-walnut
正手膠 : donic acuda s1
反手膠 : donic jo platin

之前問過各網友這配合
前排買泥打過,正!!

正手攻球 :
發力,不發力都能準確到檯,力量足夠, 發力速度很快!

正手拉球 :
弧線比較沉, 遠檯拉波力量足夠,  速度快!易拉轉

反手推擋 :
感覺不會太彈, 容錯性高,唔會冒高!!

反手拉球 :
易起下旋球,旋轉還可以。中遠檯夠力, 速度快。

整體評價:在近台的控制比較差,在遠台展開攻擊比較穩定!歐洲打法!
總結: 呢一塊係偏硬的5層木板,好拉有純木手感.
短處:係近台挑波不太好,正手拉球可以拉得快,可以拉得慢!
如有意見勿插,畢竟我技術未精,對球板感覺都有唔同:) 歡迎交流下:)
作者: iacentre    時間: 2012-4-13 22:46

It is great for sharing. Pros (to the test) is good to know, while Cons is also looking forward to.
作者: kennylam    時間: 2012-4-13 22:51

Thx!!!!!!!!
作者: 乒乓在線    時間: 2012-4-13 23:12

正手拉球 :
弧線比較沉, 遠檯拉波力量足夠,  速度快!

作者: 天樂    時間: 2012-4-14 14:39

我覺得近台的控制都幾好呀,擺短無咩問題
作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-14 18:12

係咩...我覺得擺得高左小小...可能我技術問題
作者: 天樂    時間: 2012-4-15 16:40

係呀,我用s1擺短都覺得可以既
作者: jcclee    時間: 2012-4-19 13:33

我好尊重正手可以打到 S1 的人.
作者: ninthuncle    時間: 2012-4-19 14:03

Support 原創評測!!!  
反手推擋 :
感覺不會太彈, 容錯性高,唔會冒高!! <<<
作者: 天樂    時間: 2012-4-20 00:19

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-4-19 13:33 發表
我好尊重正手可以打到 S1 的人.
好似講緊我咁GA,哈哈
作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-24 15:15     標題: 回復 8# 的帖子

點解咁講??
作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-24 15:17

下次試下o4pro打正手會唔會仲好先
作者: kangaroo626    時間: 2012-4-24 15:39

Yeo其實球球打中大芯甜區既話,係好有底勁
作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-24 19:10

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-4-24 15:39 發表
Yeo其實球球打中大芯甜區既話,係好有底勁
作者: jcclee    時間: 2012-4-25 07:21

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 2012-4-24 15:15 發表
點解咁講??
因為用S1 正手弧線(會較偏低沉)感覺上唔易掌握
作者: BIRDF2998    時間: 2012-4-25 21:28     標題: 回復 15# 的帖子

我都覺較偏低沉,,我盡量提住自己拉高啲,做泥打反手唔知有咩效果呢0_0
作者: IWLUK    時間: 2012-9-4 14:36

i just buy an TT blade with Waldner Senso Carbon + JO Plantium , and JO Gold , i found it is quiet different , it has good control , but the spin seens not enough , do any one give me some suggestion .?

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0