標題: [砌版討論] 想買一塊自己發力既板... [打印本頁]

作者: anguspang    時間: 2012-3-22 23:59     標題: 想買一塊自己發力既板...

本身用開銀河U4
自己發力推同打, 覺得唔錯.
因為試過其他板, 覺得太彈唔岩我
想買塊靚D既發力板 有冇推介?? thanks
作者: kanlok    時間: 2012-3-23 00:02

YEO
作者: tykm2000    時間: 2012-3-23 00:06

Stiga Offensive Classic (OC)
作者: ★KiT;$    時間: 2012-3-23 00:08

科貝爾不錯的
作者: pearpang    時間: 2012-3-23 00:23

第一代狂王一定係最好
作者: jcclee    時間: 2012-3-23 00:45

Butterfly 有塊平平地既 PL Star 5夾,
都唔錯, 整體好扎實, 手感清脆.
作者: anguspang    時間: 2012-3-23 01:05

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-3-23 00:02 發表
YEO
推波會唔會太易出界/?
作者: neku    時間: 2012-3-23 01:26

Nittaku ludeack手感好,不太彈
作者: okt05018    時間: 2012-3-23 08:38

平平地可以歐版YEO,三百多d
作者: Sunny Wise    時間: 2012-3-23 09:30     標題: 回復 1# 的帖子

STIGA ENERGY WOOD (WRB)
STIGA Evolution
DONIC 華拿碳 (Waldner Senso Carbon) V1
或銀河Y13
作者: KSLiu    時間: 2012-3-23 10:59     標題: 回復 1# 的帖子

如果直板, Nittaku Runlox-5 不俗, 軟5夹, 5.6 mm 厚, 大約85克重, 自身發力板, (等同經典Avalox P500), 中枱都够力.  根據網上資訊, 結構和狂飊王一樣 (koto, 雲杉, ayous, 雲杉, koto), 最便宜<$560.  底勁強過OC CR, 完全符合横打板要求, i.e. 軟5夹純木, 輕, 薄.  Nittaku Ludeack 是軟7夹純木, 底勁應強過R5, 重量可以, 我見過一塊82克的, 但太厚了, 6.5 mm, 横打不太舒服.
作者: sammon    時間: 2012-3-23 14:18

YO40 around $300
作者: kenschans    時間: 2012-4-10 19:19

我建議stiga energy wood,
e塊板一定要自己發力,都幾難借力,
有不少朋友都用此練發力
作者: kennylaw321    時間: 2012-4-10 19:37

oc 都好唔錯架

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0