標題: [是非] 港青風雲 之 現塲直擊 [打印本頁]

作者: chen828    時間: 2012-1-30 15:55     標題: 港青風雲 之 現塲直擊

江湖传闻近日有女港青家长不满教练训练安排

一) 当众用不礼貌语气责骂港青教练
二) 用力把洗手间关上以致弄破洗手间门
三) 当众对教练说明天你不用上班   

香港队有一个重视训练的家长 , 真是港人之福
作者: Yin=]    時間: 2012-1-30 16:18

我唔信
作者: Manley    時間: 2012-1-30 16:29

.......唔會係真GA 下馬.........
作者: mike仔    時間: 2012-1-30 16:36

唔會下馬
作者: kei    時間: 2012-1-30 17:26

1)  江湖傳聞??

--  江湖, 是指哪裡?  是一個確實的地點, 出自某人的咀巴, 還是只是來自某人的虛擬空間?

2)  是港人之福?
--  福, 是真話, 還是反話?

--  最近因為港鐵食麵事件, 教授的言論, 以及某網站的brothers走出虛擬世界的行徑, 弄得中  港兩地人民互罵不停

--  chen828先生, 如果你真的認為你提及那位家長的出現, 是港人之福, 我實在不太明白, 因為你只提及家長的行為, 但大
家卻不知家長的做法所為何事.   再講, 粗暴語言, 破壞公物行為, 以及"你以後不用上班"的大老闆態度, 我個人覺得極
不要得, 完全不是香港人應有的禮儀, 且更有違香港的核心價值.  說白一點, 這些做法跟中國改革開放後一些暴發戶無異, 可能更是陶傑所講的小農心態

--  然而, 如果你所說的是反話, 意指那家長的出現, 並非港人之福, 那麼, 你在此說反話, 莫非你想加入內地人和港人互罵的戰團?  據我理解, 雖說乒乓網站是一個自由平台, 但始終講乒乓球才是主打

--  再者, 乒乓網站的宗旨是"more ball games, more fun", 我相信大多數hkttf的網民都是傾向中港一家的觀念, 所以我們會用國產的板, 膠皮, 北上練波, 亦歡迎國內優才來港執教乒乓球.  既然是中港一家, 大家又何需說什麼是港人之福, or內地人之福呢?  

--  我相信不需要將文字變成簡體字吧

作者: asd123111    時間: 2012-1-30 17:41

引用:
原帖由 kei 於 2012-1-30 05:26 PM 發表
1)  江湖傳聞??

--  江湖, 是指哪裡?  是一個確實的地點, 出自某人的咀巴, 還是只是來自某人的虛擬空間?

2)  是港人之福?
--  福, 是真話, 還是反話?

--  最近因為港鐵食麵事件, 教授的言論, 以及某網站的 ...
完全同意
作者: jasonkywong    時間: 2012-1-30 18:17

想攪事唔該"死"遠d!
hkttf 係又名 "黑暗論壇",唔到你亂來!!!
(後果唔知會點)
作者: 卓朗    時間: 2012-1-30 18:41

not good news, plz make sure this is comfirm first
作者: (=^x^=)    時間: 2012-1-30 19:02

我們已 pm 樓主, 請提供實質証據,
如厠所門真的打破了, 可否影張相分享給我們.
現今階段我們不想差測誰是主角,
但若你懷疑自己是主角, 而佈導不是事實, 歡迎主動與我們聯絡
但如果是事實, 我們不能妨礙言論自由,
雖然論壇黑暗, 但黑暗中也有光明
作者: chen828    時間: 2012-1-30 19:55

13 ~ 01 ~ 2012 在体院發生
我无须无中生有
只是看不过眼
作者: wilson2020    時間: 2012-1-30 20:03     標題: 回復 12# 的帖子

點解你當時唔post出嚟講 ,而係隔左成半個月以上先講出來
作者: Manley    時間: 2012-1-30 20:03

引用:
原帖由 chen828 於 2012-1-30 19:55 發表
13 ~ 01 ~ 2012 在体院發生
我无须无中生有
只是看不过眼
你是把家長看不過眼 還是把教練看不過眼 呢?
因為從文中大家都拿不著你真正的用意~!!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-1-30 20:18

可能黑暗論壇唔夠出名, 佢唔識我地呢!
看來我們要在體院門口派下傳單
作者: 回憶從前~~安    時間: 2012-1-30 20:25

冉教練...

作者: 太陽之子    時間: 2012-1-30 20:44

原來如此
作者: raymondsir    時間: 2012-1-30 20:48

作者: 青見人    時間: 2012-1-30 22:42

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-1-30 19:02 發表
我們已 pm 樓主, 請提供實質証據,
如厠所門真的打破了, 可否影張相分享給我們.
現今階段我們不想差測誰是主角,
但若你懷疑自己是主角, 而佈導不是事實, 歡迎主動與我們聯絡
但如果是事實, 我們不能妨礙 ...
其實,事件我也略知一二!
事情確實發生了!而樓主所說的大致也不錯!
起因:某家長為了某教練的訓練安排有意見!
證據:可以話有又得,冇亦得!
因為當天在場訓練的人就是證據,但係我相信佢哋一定零說話!
先不說教練的安排是否真的有問題,可是當着眾多球員面前這樣!
的確有點問題!若教練做法不當,可向他反映,若不獲接納,還可向主管教練提出吧!

作者: JJJJJ    時間: 2012-1-30 22:47

空月做乜
作者: (=^x^=)    時間: 2012-1-30 23:27

Oh 連青見人都知看來確有其事
其實有什麼不滿可以慢慢坐低傾
若樓主所說的主角因此破壞公物
那麼便未免太衝動了
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-30 23:46

為何不同意教練安排?
難道該家長自認為比該教練更加專業?

既然進入球隊參與訓練,便應該服從教練決定。
意見可以反映,但亦應適可而止,否則只會惹起眾人反感。
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-31 16:50     標題: 江湖傳聞(二)

有傳聞,小貓會轉去聖保羅xx
http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/news.cgi?news=461

究竟係咪真呢?
作者: Terence    時間: 2012-1-31 16:56

雖然遠的, 但絕對好事呢! 係咪南區聖保羅xx小學
作者: Nelson    時間: 2012-1-31 17:09

恭喜!
作者: rickyy    時間: 2012-1-31 17:25

真架?咁秘密慨!太陽邊個話你知?
作者: alanchan    時間: 2012-1-31 17:29

江湖傳聞 一日一集~~~~~
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-31 17:30

引用:
原帖由 rickyy 於 2012-1-31 17:25 發表
真架?咁秘密慨!太陽邊個話你知?
某洗手間門外
作者: rickyy    時間: 2012-1-31 17:43

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-1-31 17:30 發表

某洗手間門外
我問邊個講?
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2012-1-31 18:00

唔係呀? 咁大鑊? 如果屬實, 咪要有"專人"招呼佢??  
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-31 18:03

引用:
原帖由 rickyy 於 2012-1-31 17:43 發表

我問邊個講?
廁所道門遮住左個樣
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-31 18:04

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2012-1-31 18:00 發表
唔係呀? 咁大鑊? 如果屬實, 咪要有"專人"招呼佢??  
咩"專人"?
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2012-1-31 18:07

確定左係堅料先同你講
作者: 太陽之子    時間: 2012-1-31 18:17

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2012-1-31 18:07 發表
確定左係堅料先同你講
傳聞唔知係堅定流…
作者: youtube    時間: 2012-1-31 20:46

[youtube]1HIHQqf36bQ[/youtube]
作者: Yin=]    時間: 2012-1-31 20:49

作者: 反膠王子    時間: 2012-1-31 20:56

作者: 莫志肥    時間: 2012-1-31 21:08

小貓像超級球星不停轉會
作者: Manley    時間: 2012-2-1 11:10

應該要以身作則
作者: (=^x^=)    時間: 2012-2-1 11:14

現今科技發達
一部 galaxy 有齊影相。錄影錄音功能
仲可以一按upload youtube
隨時做左女主播
作者: 青見人    時間: 2012-2-1 14:43

引用:
原帖由 mao 於 2012-2-1 11:14 發表
現今科技發達
一部 galaxy 有齊影相。錄影錄音功能
仲可以一按upload youtube
隨時做左女主播
貓兄言重了!你嘅諗法的確有趣!可惜
第一球員未必有電話在身,應在locker!
第二未必人人像你咁走上時代尖端!
第三球員當時嘅反應應該O緊咀!有金都唔識執啦!
有人話點解當時不立即在這裡發表,或者樓主就係從未諗
住講出黎,可是過了一段時間發現有一方受屈了!或者就
覺得不公,因此等大家知道吧!我估嗟!
讓我打個比喻吧!校長妻子不滿老師表現,上到校懂會處
理時,理虧是誰呢?
早期報章提及很多直升機家長,一旦覺得洩底,就有理冇
理去投訴,不懂由第三者身上去看事情、去分析及去判斷
事情嘅問題,受害的還是下一代吧!細心想想為何以前沒
有嘅小學雞、中學鴨?今天就不難找到呢?
不希望爭論甚麼,平心討論!
論壇雖黑暗,卻比大社會留有一點光明!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-2-1 15:52

自從傳聞出現后, 有人問我誰是 chen828
坦白說雖然身為管理員, 但我們不可能知道每一位留這者的身份,
再者我們知道也不會公開, 否則點可以維持黑暗論壇的黑暗原則,
其實邊個說出來並不重要, 重要是這是否事實或是無中生有,

論壇是一個公開的平台, 24 小時運作, 任何人都有權發言, 亦有權申辯
正如最近的賣假貨事件, 我們開心見到當事人上來平反,
當然辯論后未必一定有結果, 我們也不是法官,
是黑是白便留待讀者自己去思考

最后希望各位網友看到事件后有一個警愓作用
注意個人言行, 有波也要有品, 互相尊重
作者: 金擇魚    時間: 2012-2-2 03:08

擺明係(流),信先至(奇).
作者: HCLAI    時間: 2012-2-3 07:15

有冇咁power!!!!!
作者: jasonkywong    時間: 2012-2-3 13:44

所以如果係流ge就唔好出黎"生安白做",比人當你係小學雞或者係中學鴨,到時只會成為公敵就"自己攞黎煎"!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0