標題: 【偉裕乒乓球會】宗旨及招收會員處(入會詳情,請睇P1)^^ [打印本頁]

作者: HK-KC    時間: 2008-4-18 01:19     標題: 【偉裕乒乓球會】宗旨及招收會員處(入會詳情,請睇P1)^^

宗旨:

偉裕乒乓球會致力推廣乒乓球活動,讓有一定基本乒乓球技術人士參加。會員可透過不同對手作技

術交流,從而得到進步和體會。本球會亦設有計分賽和,其他球會進行友誼賽,定期訓練.

良好表現之會員將有機會代表本會參大大小小的乒乓球公開比賽,如乒超聯乒總賽事、其他公開賽事等等

試板入會條件(Updated): (女球員例外,會個別挑選有潛質之女球員^^)

因會員人數已相對較多關係,所以現在會要求新的會員有相當技術,球品和良好態度

可以給一些hints給試板者:

考驗中,球會會派出五位會內實力球員與試板者進行五盤三勝制的對賽.

如能擊敗其中之二者,而球品亦達到一定程度,便將會成為本會會員,有機會為球會爭光及接受訓練,

而試板者是否有多重球會身份,也會是優先考慮因素之一

五位會內實力球員如下:(排名不分先後)

1.  Kiu
2.  邪王Jack
3.  阿Yip
4. Ernest(大隻佬)

如想成為本會一份子的話,請在訓練貼子上報名,以預留位置

Updated: 因最近有較多好手前來試板,所以為了避免讓本會各測試球員太過疲勞,因為每次訓練會讓一位球員試板

以先報先得為限,而為了對各人公平起見,同一人不可以在同一個月內多次試板,請各位注意!

而成功加入本會之新會員,需要繳交月費: 成人: $120(2015年5月效)

會員名單(不分先後):

阿卜----(橫板--兩面快打)
阿Kiu----(橫板--發球結合正手弧圈)
Samuel -----  (橫板,削球)
阿yip -----  (直板左推右攻!! 場地總監)
Pond ------  (阿盤)(左手粒仔直板橫打)
Jack ----- (邪王Jack) ---邪氣高手(邪守王)
吳卓軒(軒)--(右手橫板,正手弧圈,反手粒仔)
葉振家(爆沖Eric)---(右手兩面爆沖弧圈)
Garfield---(橫板,兩面快打)
大偉 (大偉 )---(右手直板-穩健打法)

Ernest(大隻佬)----(日式正手暴沖配強勁手力)
邪夫---(橫板,一正一邪)
Rian--(左手直板,正手弧圈)
WW08---(右手直板,正手弧圈)
Jasonkyy----(右手橫板)
阿傑------(日直全台正手弧圈)
Johnnywai---(右手橫板,正手弧圈,反手彈波)
Rainbow(寶哥)------右手橫板兩邊弧圈
爆沖Stephen----右手橫板,正手爆沖,反手爆拍
耀(青少年)---右手橫板,兩面弧圈
Alvinko(高哲仁)-青少年(大個仔喇aa0----右手橫板,正手弧圈,反手彈波
Joanne Lau (曲奇餅)-----右手橫板,正手快弧,反手粒仔
Leah Wong (小吉)------右手橫板,兩面快攻

律仔-------青少年-----右手日直正手弧圈
james007(鄭文邦)左手直板發球給合弧圈
譚景風----右手直板加橫打
阿祥--橫板弧圈
曾明春--橫板弧圈
阿安--橫板快攻
Ramon------西班牙削球手
阿瑞------右手直板,正手弧圈
李凱琪----青少年球員
金志堅(金sir)-----橫板弧圈
Alice------右手橫板
周昭慧(青少年球員)------右手橫板
賀方正(乒乓小王子)----右手橫板弧圈
朱永漢(Keith)----右手直板橫打
鍾振邦(PlayPlayball)----右手直板削球手
古文樂(天樂)----
右手直板橫打
施穎亨(亨亨)----
右手橫板弧圈
鍾華譽----右手橫板弧圈
鍾幸瑩----右手橫板弧圈

黎俊生----右手直板橫打
湯偉祺----右手直板橫打
石偉文----
右手直板橫打

本會網頁: http://wyttc.spaces.live.com/

集訓臨時場地:歌和老街4樓,8-11pm, 逢星期三

如有興趣人士,可在這裡回帖或PM garfieldjam.

Thxliness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />liness" />

偉裕乒乓球會

作者: HK-KC    時間: 2008-5-13 21:40

引用:
原帖由 hotin133 於 2008-5-13 18:58 發表
11歲的小朋友岩唔岩?
你係咪有興趣先,

有就過來,試下la....
作者: BrianDD    時間: 2008-5-13 21:42

i wanna join
作者: WW08    時間: 2008-6-12 14:59

Hi, I would like to join
作者: 乒乓小王子    時間: 2008-6-12 15:19

家(Eric)---(右手兩面爆沖弧圈)
哇!好暴力。
作者: HK-KC    時間: 2008-6-12 19:59

引用:
原帖由 乒乓小王子 於 2008-6-12 15:19 發表
家(Eric)---(右手兩面爆沖弧圈)
哇!好暴力。
你的屈機發球都唔差呢,
作者: HK-KC    時間: 2008-6-12 20:07

引用:
原帖由 BrianDD 於 2008-5-13 21:42 發表
i wanna join
你有陽光wor,唔好叛變wor....hehehe
作者: HK-KC    時間: 2008-6-12 20:07

引用:
原帖由 WW08 於 2008-6-12 14:59 發表
Hi, I would like to join
PM u already,just check it out^^
作者: WW08    時間: 2008-6-13 00:10     標題: 回復 10# 的帖子

i see, thanks
作者: 外星毛查查    時間: 2008-7-14 17:33

我又黎玩得唔得嫁?
作者: HK-KC    時間: 2008-7-24 00:32

引用:
原帖由 外星毛查查 於 2008-7-14 17:33 發表
我又黎玩得唔得嫁?
如有空位的話,ANYTIME WELCOME.
作者: HK-KC    時間: 2008-7-29 01:38

引用:
原帖由 Sean 於 2008-7-27 17:28 發表
我住在灣仔區, 想跟你們打下波.. 歡迎嗎?
歡迎,當有空位時,非會員便可參加
作者: WW08    時間: 2008-7-31 23:25

WW08---(直板亂打)  
作者: garfieldjam    時間: 2008-8-1 10:56

引用:
原帖由 WW08 於 2008-7-31 23:25 發表
WW08---(直板亂打)  
no ar......I nearly lose to you.....still "刁時"中
作者: WW08    時間: 2008-8-6 00:44

too bad we can't continue the game tmr, coz I can't play tmr
otherwise we may deuce for the whole night  
作者: garfieldjam    時間: 2008-8-6 01:01

then we continue to deuce next time.....
作者: riantam    時間: 2008-8-6 11:57

刁成晚???? 男人夢想啊~~~~~
作者: garfieldjam    時間: 2008-8-6 12:14

wei wei.......
作者: HK-KC    時間: 2008-8-28 01:54

歡迎Jasonkyy,Kwokwy 和 Leslie  新會員 強勢加盟

相信又會引發一場世紀大戰.......hehehe
作者: garfieldjam    時間: 2008-8-28 02:08

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-8-28 01:54 發表
歡迎Jasonkyy,Kwokwy 和 Leslie  新會員 強勢加盟

相信又會引發一場世紀大戰.......heheheliness" />
welcome ar
作者: samchtam    時間: 2008-8-28 08:24

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-8-28 01:54 發表

相信又會引發一場世紀大戰.......heheheliness" />
歡迎

作者: alexsiu1234    時間: 2008-8-28 08:46

入會使唔使錢?我好想加入!但唔勁,打撗板!
作者: alexsiu1234    時間: 2008-8-29 07:58

下唔下以應下我呀,我真係好想入呢~因為我想練好d波!
作者: pp2548    時間: 2008-8-29 11:25

hi我想入你間球會啊!!我15歲打丙組的,call 6971XXXX,thx~~

※請不要直接貼上手提電話號碼,如有需要請用短訊 ~ 輝Sir
作者: HK-KC    時間: 2008-8-29 12:56

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2008-8-29 07:58 發表
下唔下以應下我呀,我真係好想入呢~因為我想練好d波!
首先多謝對本球會有興趣,如有時間,可以安排過來試板,如果球品和球技有一定水平,

而又得到會長同意,就可成為本會會員,如打得出色,更可代表球會出外比賽為本會增光

偉裕乒乓球會上

作者: HK-KC    時間: 2008-8-29 12:57

引用:
原帖由 pp2548 於 2008-8-29 11:25 發表
hi我想入你間球會啊!!我15歲打丙組的,call 6971XXXX,thx~~
首先多謝對本球會有興趣,如有時間,可以安排過來試板,如果球品和球技有一定水平,

而又得到會長同意,就可成為本會會員,如打得出色,更可代表球會出外比賽為本會增光

偉裕乒乓球會上
作者: alexsiu1234    時間: 2008-8-30 08:39

我明白了,但我真係唔勁,想係你地球會跟你地學野~如果要試板我擔心我未必入到......
作者: 外星毛查查    時間: 2008-9-3 20:56

我又做MEMBER得唔得嫁?
作者: riantam    時間: 2008-9-4 01:14

下星期3過黎試下先la
因為今個星期冇咩table所以就沒guest位....

你地等kc 開post 報名就ok

放心la, 我都好屎波
作者: garfieldjam    時間: 2008-9-4 01:40

放心la, 佢真係好屎波.....
作者: riantam    時間: 2008-9-4 08:51

凡事留一線,他日好相見 =.=
作者: HK-KC    時間: 2008-9-4 16:55

引用:
原帖由 riantam 於 2008-9-4 01:14 發表
下星期3過黎試下先la
因為今個星期冇咩table所以就沒guest位....

你地等kc 開post 報名就ok

放心la, 我都好屎波
仲mud咁謙呢,明顯看到你已改進不少
作者: HK-KC    時間: 2008-9-4 17:01

引用:
原帖由 外星毛查查 於 2008-9-3 20:56 發表
我又做MEMBER得唔得嫁?
下星期訓練時,你可以過來試板,但因會員人數已較多關係,

所以現在會要求新的會員有一定技術及球品,通過會長及副會長審核,才可確認能否成為本會會員

因此如ok的話,請在下星期訓練貼子上報名,以預留位置

偉裕乒乓球會上

作者: 外星毛查查    時間: 2008-9-4 17:01

咁我呢?=3=
作者: HK-KC    時間: 2008-9-4 17:02

引用:
原帖由 pp2548 於 2008-8-29 11:25 發表

※請不要直接貼上手提電話號碼,如有需要請用短訊 ~ 輝Sir  

所以現在會要求新的會員有一定技術及球品,通過會長及副會長審核,才可確認能否成為本會會員

偉裕乒乓球會上

作者: HK-KC    時間: 2008-9-4 17:03

引用:
原帖由 alexsiu1234 於 2008-8-30 08:39 發表
我明白了,但我真係唔勁,想係你地球會跟你地學野~如果要試板我擔心我未必入到......

偉裕乒乓球會上

作者: HK-KC    時間: 2008-9-5 13:49

引用:
原帖由 外星毛查查 於 2008-9-4 17:01 發表
咁我呢?=3=
如想試板者,因名額有限,請盡快報名,thx
作者: 極道羅殺    時間: 2008-9-7 12:49

引用:
原帖由 HK-KC 於 5-9-2008 13:49 發表

如想試板者,因名額有限,請盡快報名,thx
報名

作者: garfieldjam    時間: 2008-9-7 13:19

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-9-7 12:49 發表

報名
你得聞嚟玩啦.....
作者: 極道羅殺    時間: 2008-9-7 13:34

引用:
原帖由 garfieldjam 於 7-9-2008 13:19 發表
你得聞嚟玩啦.....
係呀我今個星期三就閒

作者: HK-KC    時間: 2008-9-7 14:09

引用:
原帖由 極道羅殺 於 2008-9-7 12:49 發表

報名
是啊,有意join球會要開始試板
作者: kcstarsing    時間: 2008-10-1 00:32

我想加入,我之前黎過兩次
我叫"Sing"
作者: HK-KC    時間: 2008-10-1 00:55

引用:
原帖由 kcstarsing 於 2008-10-1 00:32 發表
我想加入,我之前黎過兩次
我叫"Sing"
歡迎,如想成為會員,雖先試板,如通過測試,就可成為會員.

如有興趣,可以報名參加下次球局
作者: ninthuncle    時間: 2008-10-2 13:18

I also want to join your games.  
作者: HK-KC    時間: 2008-10-2 22:09

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2008-10-2 13:18 發表
I also want to join your games.  liness" />
Welcome uncleninth,u can try to join the next wk TT session.If there are any vacancies,we sure will count u in then.

So plz notice the coming post for the next wk TT session.

Btw,coz i have some personal matters,that's why i won't turn it up next wk.If there are any queries,plz pm another guy in charge of the club.

Or post it here to wait for his reply.

Thanks.

作者: bd_fan    時間: 2008-10-2 22:20

嘩!人啊人,太墟堪啦.................
駿業宏開,恭喜!恭喜!
作者: bluesky5889    時間: 2008-10-5 23:39

hey, 我想加入,已pm
作者: HK-KC    時間: 2008-10-6 00:34

引用:
原帖由 bluesky5889 於 2008-10-5 23:39 發表
詳情已Pm你,thanks
作者: HK-KC    時間: 2008-10-6 01:17

引用:
原帖由 bluesky5889 於 2008-10-5 23:39 發表
入會詳情請看第一頁
作者: HK-KC    時間: 2008-10-21 02:32

引用:
原帖由 wan_ts 於 2008-10-12 14:00 發表
報名加入=]

多多指教
注意,已更新
作者: samchtam    時間: 2008-10-21 10:52

小弟有以下問題請偉裕各兄弟姊妺大家討論!

(1) 四位強者是否試板者選擇?
(2) 女兒身有否讓分?〔我覺得一定要試板者接受才行,因女子都很多高手高手高手…〕
(3) 試板者可能係雙打高手,進行單打比賽有否不公?
(4) 試板者年齡少於十六歲,是否試板者家長贊成才可?
(5) 如試板者的乒乓意識和技術暫時未成氣喉,未來一成為本會中硫低柱,是否一早踢入會?
(6) 關於球會行政方面,有試板者有關技能和經驗有否幫助入會?

請大家討論!為偉裕未來發展
作者: garfieldjam    時間: 2008-10-21 13:11

KC提出的都係一般球會的入會方式,如會長及副會長見到有年輕會員甚具潛質,也可以個別處理,之於女會員方面,也是可以從基本技術及技巧方面觀察.......四位會員只是當考官,測試一下水平,讓不讓分不大重要.......
作者: blsky    時間: 2008-10-21 13:29

入會要不要用全名?
作者: kiu~bobo    時間: 2008-10-22 00:08

引用:
原帖由 blsky 於 2008-10-21 13:29 發表
入會要不要用全名?
入左會之後當然要全名啦~~~~~因為有機會報名比賽ga ma~
作者: pingpong    時間: 2008-10-22 00:46     標題: 回復 58# 的帖子

我想join!請pm我
作者: HK-KC    時間: 2008-10-22 01:35

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-4-18 01:19 發表
宗旨:

偉裕乒乓球會致力推廣乒乓球活動,讓有一定基本乒乓球技術人士參加。會員可透過定期練習,和不同對手作技

術交流,從而得到進步和體會。本球會亦設有定期內部計分賽和,其他球會進行友誼賽,及定 ...
球會Website亦已updated
作者: HK-KC    時間: 2008-10-22 01:47

引用:
原帖由 pingpong 於 2008-10-22 00:46 發表
我想join!請pm我
如想入會,可以過來試板.

ok的話,請在訓練貼子上報名,以預留位置

偉裕乒乓球會上

作者: HK-KC    時間: 2008-10-31 01:50

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-4-18 01:19 發表
宗旨:

偉裕乒乓球會致力推廣乒乓球活動,讓有一定基本乒乓球技術人士參加。會員可透過定期練習,和不同對手作技

術交流,從而得到進步和體會。本球會亦設有定期內部計分賽和,其他球會進行友誼賽,及定 ...
通過測試後,Man Yiu粒仔高手終成為本會大家庭一份子,各兄弟姊妹要好好照顧他啊.歡迎歡迎

作者: bluesky5889    時間: 2008-11-5 20:05

-_-,點解我個零時會員身份無左....報左名都無得打....
作者: HK-KC    時間: 2008-11-6 02:23

通過測試後,又一名高手,(港版柳成敏)阿傑終成為本會大家庭一份子,各兄弟姊妹要好好照顧他啊.歡迎歡迎
作者: HK-KC    時間: 2008-11-17 17:54

引用:
原帖由 bluesky5889 於 2008-11-5 20:05 發表
-_-,點解我個零時會員身份無左....報左名都無得打....
因Bluesky在多次沒有通知下缺席,包括與友會友誼賽和本會訓練,所以已取消其臨時會員資格

偉裕乒乓球會
作者: HK-KC    時間: 2008-11-27 16:33

引用:
原帖由 Sin乂心 於 2008-11-24 19:35 發表
幾多錢一個月
你係大人 or 小朋友?

大人和小朋友收費不同
作者: HK-KC    時間: 2008-12-2 20:50

引用:
原帖由 Sin乂心 於 2008-12-2 14:32 發表
小朋友
幾歲呢,讀幾年級?
作者: HK-KC    時間: 2008-12-6 02:23

引用:
原帖由 Sin乂心 於 2008-12-3 14:40 發表
6年
學生月費$100,但要經過試板,通過後才可入會
作者: TINYAU    時間: 2009-1-7 16:21     標題: 我想join你地球會...

請問我可以時候可以試一下挑戰費會的4位會員...
請回覆通知一下tks~
作者: TINYAU    時間: 2009-1-7 18:51

KC 請問甚麼時候會有機會試板?
作者: HK-KC    時間: 2009-1-8 21:53

引用:
原帖由 tinyau86772 於 2009-1-7 18:51 發表
KC 請問甚麼時候會有機會試板?
已回覆
作者: HK-KC    時間: 2009-1-8 21:56

Updated

歡迎avalox500寶哥加盟本會

PS:pp2548因屢次拖欠會費,現已由臨時會員轉成非會員,請各位注意
作者: HK-KC    時間: 2009-1-12 21:08

最新加入09球會事項已Updated
作者: HK-KC    時間: 2009-1-25 15:54     標題: 【偉裕乒乓球會】招募女會員

09年現正招募女會員加入

本會逢星期三, 8-11pm, 灣仔區練習. 由於本會是平日晚上集訓, 所以希望招收成年女會員或能夠在平日晚上集訓的學生.

可以先試玩一下, 頭一次免費.

如果妳有興趣参與, 請PM 我 或 Kiu-BoBo

偉裕乒乓球會
作者: WW08    時間: 2009-1-29 03:35

my gf says that she is interested
maybe she'll give it a try some time in mid-Feb
作者: HK-KC    時間: 2009-1-29 09:16

引用:
原帖由 WW08 於 2009-1-29 03:35 發表
my gf says that she is interested
maybe she'll give it a try some time in mid-Feb
Welcome,just let us know earlier,if your gf can make it
作者: HK-KC    時間: 2009-2-5 02:20

歡迎爆沖Stephen加盟本會,令本會如虎添冀
作者: HK-KC    時間: 2009-2-6 23:50     標題: 【偉裕乒乓球會】招募青少年球員

09年現正招募青少年會員加入

本會現正招收 17歲或以下之青少年球員

如有興趣参與者, 請在此回應 或 PM 我 或 Kiu-BoBo

偉裕乒乓球會
作者: HK-KC    時間: 2009-2-7 00:16

Man Yiu因已多時沒有出席本會訓練,已被取消其會員資格
作者: alexlaw    時間: 2009-2-7 00:17

i am ok ar...ya!!!
作者: Terence    時間: 2009-2-7 08:31

引用:
原帖由 MKL 於 2009-2-7 00:09 發表
請問你地係邊到練波的?"
灣仔
作者: Terence    時間: 2009-2-7 08:33

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-2-7 00:17 發表
有興趣可pm資料比HK-KC or kiu~bobo ar.
作者: kiu~bobo    時間: 2009-2-7 11:18     標題: 回復 3# 的帖子

可以pm 你的電話no.比我ma~??
作者: HK-KC    時間: 2009-2-7 15:44

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-2-7 00:17 發表
btw,請pm我或Kiu-bobo,會再告訴你需要什麼資料

作者: alvinko    時間: 2009-2-7 19:52

我想問你們星期幾打波
作者: pingpong    時間: 2009-2-7 19:55

Wednesday
作者: alvinko    時間: 2009-2-7 19:56

大概幾點開始
作者: HK-KC    時間: 2009-2-7 23:10

引用:
原帖由 pingpong 於 2009-2-7 19:55 發表
Wednesday
如果是青少年球員集訓的時間,球會還未正式公開,遲些會稍後公佈,請各位注意

偉裕乒乓球會
作者: HK-KC    時間: 2009-2-7 23:11

引用:
原帖由 alvinko 於 2009-2-7 19:56 發表
大概幾點開始
如果有問題,可Pm我或Kiu-bobo
作者: alvinko    時間: 2009-2-8 23:23

我想問2月11日我可唔可以去打波
作者: HK-KC    時間: 2009-2-8 23:27

引用:
原帖由 alvinko 於 2009-2-8 23:23 發表
我想問2月11日我可唔可以去打波
可以,但如果是guest的話會放在ready list先,如果介時有空位,會星期二晚前通知

但首先要在訓練的貼子上報名

作者: HK-KC    時間: 2009-2-17 21:33

新晉球員容閎耀通過測試,成為偉裕一份子,恭喜

作者: mikiwan    時間: 2009-2-20 05:36     標題: 詳情已PM HK-KC

詳情已PM HK-KC 麻煩請收看^^感謝
以上~
作者: HK-KC    時間: 2009-2-20 09:29

引用:
原帖由 mikiwan 於 2009-2-20 05:36 發表
詳情已PM HK-KC 麻煩請收看^^感謝
以上~
thx for your post first,but i haven't received your pm yet

Would u plz send me again?thx
作者: HK-KC    時間: 2009-2-28 00:34

新晉青少年球員Alvinko現已成為偉裕一份子,恭喜
作者: kwokwaiming    時間: 2009-3-14 12:54     標題: 我有興趣試下

我有興趣試下,不過點先去入到?幾錢1個月,我今年14,msn [email protected]。難唔難入會
作者: HK-KC    時間: 2009-3-14 13:40

引用:
原帖由 kwokwaiming 於 2009-3-14 12:54 發表
我有興趣試下,不過點先去入到?幾錢1個月,我今年14,msn [email protected]。難唔難入會
如有興趣,你可以報名下星期的訓練,和打波,詳情可在下星期訓練時,向我們查詢

http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=11813&extra=page%3D1

PS:在訓練post,請註明是青少年和pm姓名和電話給我們,thx
作者: kwokwaiming    時間: 2009-3-14 13:43     標題: 係米要同4位會員打?

係米要同4位會員打?打win2個先得?
作者: kwokwaiming    時間: 2009-3-14 13:44     標題: 我怕輸到一仆一綠

我怕輸到一仆一綠,同埋我今次入唔到的話,可否再接再厲?我的技術只是一般
作者: HK-KC    時間: 2009-3-14 13:53

引用:
原帖由 kwokwaiming 於 2009-3-14 13:43 發表
係米要同4位會員打?打win2個先得?
青少年和成人會員準則不同,如果有興趣,可先報名,下星期可問我們或pm我們亦可
作者: HK-KC    時間: 2009-4-3 10:32

入會條件已updated,有興趣入會者,請注意
作者: HK-KC    時間: 2009-4-9 17:57

新晉球員Joanne Lau (曲奇餅) 通過測試,成為偉裕一份子,恭喜恭喜

作者: HK-KC    時間: 2009-4-16 02:49

新晉球員小吉 和 青少年 劉聿挺 通過測試,成為偉裕大家庭一份子,恭喜恭喜
作者: alvinko    時間: 2009-4-16 13:36

恭喜恭喜

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0