標題: 張繼科黑人僧 [打印本頁]

作者: kangaroo626    時間: 2011-11-15 19:11     標題: 張繼科黑人僧

張繼科個鄙視眼神好黑人僧~~
每次打嬴人地~就用個鄙視既眼神望人地
打嬴人地就要爆衫除衫~~無理人地既感受
對手係隊友黎架ma !!!
超唔中意佢囉 之前仲覺得佢幾好~~
還是馬龍好~~嬴人地都唔會鄙視人~
張繼科有技術又如何~無球品~~不能成大器
作者: virtuososiu    時間: 2011-11-15 19:24

(可能你遇事多D就會明白架啦.....)
作者: ycfu    時間: 2011-11-15 19:26

有同感,有激情是可以的,但無必要太寸,不可一世的樣。
作者: ngaiyin    時間: 2011-11-15 19:44     標題: 回復 1# 的帖子

其實, 我認為佢眼神係天生的, 從他的眼神, 我看到冷靜, 沉默 和專注, 用"鄙視"有點而主觀.

另外,我覺得他有世界第一技術, 但大多數人支持的可能是黃, 馬, 許, 可能劉國粱也是如此.......
所以他只有孤身作戰, 自己為自己打氣,  有時出現"爆衫", 大叫, 舉起勝利手勢 等等行為, 都是對自己的肯定, 而不是要挑釁對手和鄙視對手, 請大家理會地的感受吧!!!!
作者: sam1996921    時間: 2011-11-15 19:45

睇多次佢對王皓上次除衫果場就....
作者: ninthuncle    時間: 2011-11-15 19:47

看見他戰勝隊友後那蔑視的神情,令人感覺不太舒服。可能o甘樣就係年少輕狂嘅表現吧!!!!
作者: iamalan2008    時間: 2011-11-15 19:49

唔係啵
之前佢在東亞運的時候都好有品O架
唔通真係人會變?
作者: sze    時間: 2011-11-15 19:53

agree!
我覺得DRAW下呢D係完全冇問題GE,不過太過火就唔係幾好:S
扯爆3令我覺得佢冇乜大將之風~:P

(以上只是個人觀點,不喜勿插)
作者: okt05018    時間: 2011-11-15 20:52

成熟d就5會嫁la
作者: borkee    時間: 2011-11-15 21:01

我唔鍾意佢撕開自己件波衫,應該比我吖嗎?
作者: ken    時間: 2011-11-15 21:15

我覺得您地系吾低得人地打低自己支持對象囉!!!!
作者: crazyvin    時間: 2011-11-15 21:20     標題: 回復 11# 的帖子

唔係...我都覺得過份左小小
大唔比面la
作者: kanlok    時間: 2011-11-15 21:21     標題: 回復 11# 的帖子

唔知係唔係張繼科D眼神本生係咁 他眼神中給我的感覺是比較囂張
需然我好鐘意睇佢打波 佢下反手擰直情係一絕 但係我就是對他的人沒什麼好感
作者: 閃人    時間: 2011-11-15 21:59

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-11-15 07:11 PM 發表
還是馬龍好~~嬴人地都唔會鄙視人~ ...
同感,底調比較好.
作者: kangaroo626    時間: 2011-11-15 22:00

引用:
原帖由 ken 於 2011-11-15 21:15 發表
我覺得您地系吾低得人地打低自己支持對象囉!!!!
絕對唔係
當你同1個人打比賽~對手嬴左之後爆衫~又鄙視下你~你就明~~
無乜球品~

作者: 太陽之子    時間: 2011-11-15 22:11

每個人既性格都唔同
我唔會覺得佢太無品,只會覺得佢係一位很有球味,星味既球員
作者: feideepking    時間: 2011-11-15 22:39

判別眼神好主觀, 當佢一失手磨唔應個波, 落網後, 無飛板撞網就可以了 (佢唔係一直順風順水, 應該已修道)
作者: 杰仔    時間: 2011-11-15 22:45

張繼科有咁擧動係因為他進國家隊道路非常幸苦,以前兩次給劉國粱調回省隊反省,這次他終於打出成績當然激動爆衫
作者: borkee    時間: 2011-11-15 22:55

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-11-15 22:11 發表 每個人既性格都唔同我唔會覺得佢太無品,只會覺得佢係一位很有球味,星味既球員
我都覺得你好有星味呀!
作者: virtuososiu    時間: 2011-11-15 22:58

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-11-15 22:11 發表
每個人既性格都唔同
同意
作者: spoon    時間: 2011-11-15 23:00

引用:
原帖由 杰仔 於 2011-11-15 22:45 發表
張繼科有咁擧動係因為他進國家隊道路非常幸苦,以前兩次給劉國粱調回省隊反省,這次他終於打出成績當然激動爆衫
Agree...!
作者: lolusb    時間: 2011-11-15 23:02

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-11-15 22:11 發表
每個人既性格都唔同
我完全覺得佢係一種自我的表現..當去到這程度的...最大的對手,一定是自己.
作者: JJJJJ    時間: 2011-11-15 23:20

我覺得雖然佢係有料到
但係爆衫呢D野 做一次覺得好型
再做就覺得佢狂妄 目中無人
作者: vickyw288    時間: 2011-11-15 23:27

好狂野我覺得 其實'爆衫'呢種行為不足為奇... 一次係達上世界冠軍 今次係由2:0反超前2:4 確實好大難度.. 仲要對住WANG HAO..
作者: jcclee    時間: 2011-11-15 23:28

我估佢都係出於真情流露 !

外界的反應相信會幫到佢自我調節....即管留意吓佢日後的表現
作者: 瑋仔    時間: 2011-11-15 23:55

我只係關心佢個紋身係真定假
作者: cv-k    時間: 2011-11-16 00:22

佢既路咁崎嶇;我認為佢每win一次咁發洩是話比人地聽佢係得個Lor
(不喜勿插 )
作者: 天樂    時間: 2011-11-16 00:23

我都覺得係過左火位,某程度上我覺得自己國家隊內閧,"年老"既一輩未必會出盡真氣去打,所以贏左之後又爆衫又不可一世咁既樣,有似又真係有點那個,換轉頭,如果你係單項賽事,你丙團既好隊友贏左你,之後佢又爆衫又大叫,又用疑似鄙視眼神望住你,我相信你也會不高興,不過年少氣盛,相信慢慢會成長的

作者: sby43678    時間: 2011-11-16 00:51

我都覺得冇咩問題.....國家隊d隊規都算嚴格 如果佢之前撕3有問題同有鄙視既眼神 應該已經比教練警告過 今次唔敢咁做
作者: atvb    時間: 2011-11-16 11:17

唔鐘意佢的就會話佢鄙視眼神.
鐘意佢O既人就會包容佢所有缺點,為佢講盡好話.
我對兩人無感覺,但佢眼神舉動就令我不安.
能顧及別人感受更值的尊重
作者: lwpong    時間: 2011-11-16 12:03     標題: 回復 30# 的帖子

本來我對佢都無感覺, 無唔鐘意, 亦無鐘意, 但睇完佢的舉動和眼神, 就即刻有感覺啦.....
作者: nixonwin    時間: 2011-11-16 12:41

各位唔好大細超,C朗,碧咸等既足球明星入左波都係除衫慶祝架啦, 打羽毛球既天王林丹,李宗偉都係贏波除衫啦, 足球同羽毛球的FANS都唔知幾HIGH,如果唔鐘意一個人,不如用莫須有啦
作者: nixonwin    時間: 2011-11-16 12:47

討厭我吧

作者: crazyvin    時間: 2011-11-16 13:06

除衫無問題
不過都唔駛用d咁既眼神比自己既隊友睇呀...
作者: calvinlam911    時間: 2011-11-16 14:01

張繼科打波有技術, 有頭腦; 但我都覺得佢性格真係目中無人, 如果佢唔改e 個性格, 將來佢技術再好, 我相信佢有好成績都係單打項目上而已.
作者: 外星毛查查    時間: 2011-11-16 16:05

WIN左SIN有得爆....
有能力SIN可以爆到@@

作者: wlwlwl    時間: 2011-11-16 16:17

張繼科黑人僧
因為太多人係王皓既FANS
作者: feideepking    時間: 2011-11-16 16:22

Wang hao個款比較善良(鼻子較平 - 聽話; 唔可以遇到壞人)

作者: neku    時間: 2011-11-16 16:36

爆衫果下幾型, 我期待佢爆褲 咁觀眾先有氣氛ga ma
作者: songyip    時間: 2011-11-16 16:58

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-11-15 19:11 發表
冇計,人地好波, 寸得起.....
不過, 很多好波既球員都很謙虛既....
作者: 青見人    時間: 2011-11-16 17:11

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2011-11-15 19:11 發表
我覺得這是沒有大將之風!佢贏嘅時候的確係想話俾所有人聽,佢係得!
表達嘅方式係等同個人修養問題!在中國打球有誰容易的呢?拿下冠軍又
有多少個!馬、王等就沒他那種態度了!
不過,這裡曾經有人提過,因為他們訓練多,教育少!行為有時也很像細
路,所以他們未必學會修飾,所以這更能表達他們的個人行為!
作者: 卓朗    時間: 2011-11-16 17:19     標題: 回復 22# 的帖子

totally agree, i think he isn't 目中無人, he is just want to celebrate for it because i think he always feel no one support him
作者: 青見人    時間: 2011-11-16 17:21

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-11-16 16:22 發表
Wang hao個款比較善良(鼻子較平 - 聽話; 唔可以遇到壞人)
佢都不太好呢!
作者: 青見人    時間: 2011-11-16 17:22

引用:
原帖由 卓朗 於 2011-11-16 17:19 發表
totally agree, i think he isn't 目中無人, he is just want to celebrate for it because i think he always feel no one support him
你又想爆?
作者: 青見人    時間: 2011-11-16 17:50

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2011-11-16 16:17 發表
張繼科黑人僧
因為太多人係王皓既FANS
我在上邊提過這是個人修養問題!只係佢哋是否懂得修飾吧!王我也不喜歡的!他也很串!有次在港搞的國際職業賽終站!在酒店慶功上,我拿著數本書給他們簽名,很多球星也很合作給我簽名!印象最深係陳衛星,佢一路簽一路同我搞gap,「哇!怎麼這麼多呀?簽死我喇!打球我不是最快的,簽名我肯定是啊」<國語讀這句>又同我勁吹水,又問我飲唔飲酒,一齊乾杯!好搞笑!
到王的時候,佢簽了兩本就很不禮貌哋打發我走!我及後跟他說我是奉命找你們簽名書是給嘉賓的,他才死死哋幫我簽!
不過佢哋當時飲咗好多!
我想講我係對事不對人!如張繼續係咁,好快就消失了!

作者: Baukaw    時間: 2011-11-16 22:54

陳衞星輸波擲拍的

作者: 青見人    時間: 2011-11-17 00:19

引用:
原帖由 Baukaw 於 2011-11-16 22:54 發表
陳衞星輸波擲拍的
冇擲向對手就得啦!好欣賞佢在球賽上力拚嘅每一球,從不放棄!當然佢都時常發皮四,不過佢多在怒自己點解打得不好!
作者: ycfu    時間: 2011-11-17 00:43

唔知點解青見人同我的睇法好接近。好似玩分身。
作者: arcadiang    時間: 2011-11-17 01:26

眼神
作者: 無情燒賣    時間: 2011-11-17 01:36

我覺得眼神呢家野好主觀,加上爆衫只是情緒的宣洩,相信樓主不太清楚張繼科先前的濟遇吧…
作者: 青見人    時間: 2011-11-17 05:55

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-11-17 00:43 發表
唔知點解青見人同我的睇法好接近。好似玩分身。
都係有個句講果句..
作者: 乒乓在線    時間: 2011-11-17 16:19

作者: Riccardo    時間: 2011-11-17 18:26

引用:
原帖由 青見人 於 2011/11/16 17:50 發表

我在上邊提過這是個人修養問題!只係佢哋是否懂得修飾吧!王我也不喜歡的!他也很串!有次在港搞的國際職業賽終站!在酒店慶功上,我拿著數本書給他們簽名,很多球星也很合作給我簽名!印象最深係陳衛星,佢 ...
係飲多好多既情況下...會揍人的啊....

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%8E%8B%E7%9A%93_(%E4%B9%92%E4%B9%93%E7%90%83%E8%BF%90%E5%8A%A8%E5%91%98)
酒後腳踹保安事件
作者: 牧人    時間: 2011-11-18 01:29

覆諸位憎厭張繼科的師兄師姊,

我才不知 老張是如此受到爭議的球員, 我剛把他的相片放在我的 account.
早知如此, 我就不用啦, 否則他日給人斬死都唔知衰邊科?
由於小弟才疏學淺, 對網上的電腦運作如同白痴,未能修改的,請手下留情。 

今天讀經, 看到的經文很有意思, 容我放在這裡分享一下,

若不是耶和華建造房屋、建造的人就枉然勞力.若不是耶和華看守城池、看守的人就枉然儆醒。

此話極是, 若沒有神祝福,不看顧, 甚麼也是徒然. 這不是命運主義, 是明白, 我們們所厠身的世代是何等黑暗, 何等悲悽.
我們的努力, 看守, 盡心是應該, 但絕不應高估,把這些微不足道, 就等同永恆的價值.  
一時成功何必一定是喜, 到底這世界有了毛澤東會更好或是更壞? 
張繼科, 相信五年前認識他的港人, 不會超過十個, 百年後, 記得他的可能也不會超過十個.
我們這些凡人,能說些甚麼? 甚麼道德主義, 唯理主義, 資本主義, 只要是人設計出來的,就必定不完全,正如它的設計者從來未曾完全一樣。 
人真正的智慧, 應該是基於明白人的這種限制,才可能有真智慧。 甚麼釋迦, 甚麼孔子, 老子, 莊子, 到頭來亦不外是像你和我一樣, 不過是個會饑, 會渴, 要睡, 要性(或許能多點壓抑)的凡人一個。 任何高估, 只是我們的無知或愚拙而已。
同樣, 把人的貢獻, 功績抹殺, 豈不又是我們的愚昩, 輕狂....
作者: 牧人    時間: 2011-11-18 01:45

對上述聖者, 我都極其尊重,
臨夜深宵, 神智不清, 不知所云, 失言處, 請原諒.
作者: pearpang    時間: 2011-11-18 06:26

我覺得張繼科係好波,但係做D野都太過偏激,好似係WTTC到爆衫,王皓09年都係櫃在係地下,王皓係上年World Cup都打嬴佢都係叫左幾聲,張繼科就除衫比人睇佢過紋身,其實可能係中國人接受唔到,外國應該都會接受到佢...
作者: 太陽之子    時間: 2011-11-18 07:31

佢對眼天生細,一斜視就好似睥住人咁
佢都唔想既
(這是小弟的經驗之談)
作者: feideepking    時間: 2011-11-18 09:26

如果jike帶返個眼鏡框(記者式/內地流行帶法)應該可改善 [要沒有鼻托個隻, 因為佢個鼻樑'浪'得起]
作者: 十萬轉vs零轉    時間: 2011-11-18 09:46

可能中國人比窗內歛, 睇唔慣呢d場面唶, 外國足球籃球果d, 筋斗, 爆衫, 成個人飛上觀眾席, 乜都有啦, 張繼科呢d, 小兒科啦!!
作者: 青見人    時間: 2011-11-18 10:01

引用:
原帖由 Riccardo 於 2011-11-17 18:26 發表

係飲多好多既情況下...會揍人的啊....

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%8E%8B%E7%9A%93_(%E4%B9%92%E4%B9%93%E7%90%83%E8%BF%90%E5%8A%A8%E5%91%98)
酒後腳踹保安事件
哈哈,未入席嘅時候找王合照俾佢心口塊方包撞親赤赤痛,如佢發酒瘋我諗我死定了!但係我深信你哋往後就看不到王嘅精湛球技了!因當日棵棵巨星,就連蔡指導及幾位高層也在,酒醉也要三分醒呀!不過最重要係我係一個態度正面及有禮貌嘅孩子!
作者: feideepking    時間: 2011-11-18 10:47

如果佢地(球員們)有預算國球代表類似大國企技術職工, 另兼顧公關工作職務就安全d
作者: peterng    時間: 2011-11-18 23:41

出於真情流露
作者: johnchow    時間: 2012-1-24 20:55

佢除鞋比王勵勤睇
攞一次就咁串
人地一哥攞幾多個世界第一呀
佢都未串
張繼科? 未到班呀
作者: JJJJJ    時間: 2012-1-24 21:40

引用:
原帖由 johnchow 於 2012-1-24 20:55 發表
佢除鞋比王勵勤睇
攞一次就咁串
人地一哥攞幾多個世界第一呀
佢都未串
張繼科? 未到班呀
冇錯~
作者: 長膠進攻    時間: 2012-1-25 09:35

我個人都有黑人僧的地方,没有完美哦     
作者: koksisi    時間: 2012-4-17 23:38

引用:
見仁見智,我2月係澳門睇比賽,叫佢簽名又ok呀……

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0