標題: 杏花村新手徵波友遊閒打 [打印本頁]

作者: nanaki    時間: 2011-10-25 23:37     標題: 杏花村新手徵波友遊閒打

作者: alanchan    時間: 2011-10-26 00:01

引用:
原帖由 nanaki 於 2011-10-25 23:37 發表
工作壓力大,突然想攞返起好耐無打o既乒乓波打下,過下手癮
我諗我只可以算係比唔識打o既人勁少少咁,所以高手o既話就唔好掃你興啦

地點:杏花村附近D街枱仔(廢事白行最好都係住杏花o既朋友)
時間:星期 ...
有同感, 全力支持!!!!幾年前, 我同你的情況差不多, 現在出來打下波吹下水, 乜野高手低手新手好手都打!!!!! 雖然現在都好屎波, 但總算出一身汗, 同識到唔同的人!!!!

其實join大家的球局一d都無問題的, 也不用怕什麼高低!!!
作者: nanaki    時間: 2011-10-26 00:09

作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-26 00:59     標題: 回復 1# 的帖子

其實我都係打返波一年多d, 都係由打翻街波開始,剛剛碰到果打得似模似樣既人,米同佢打下; 之後很果個街場又碰到果打得再好d,米經常同佢打, 就咁打打下打返波 (雖然我都吾係打得好)
所以建議你多d落街場主動搵人打下波!
作者: nanaki    時間: 2011-10-26 01:32

作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-26 01:46     標題: 回復 5# 的帖子

以我經驗,最好你先睇下佢地d波路岩吾岩你打先....
最好吾好叫跟隊,人地吾一定'so'你...
你可以同佢地講,話佢地打得吾錯,請佢地比你同佢地搓下波啦...
作者: 8899    時間: 2011-10-26 21:04

So smart, Ping Pong Leung....
作者: Riccardo    時間: 2011-10-29 09:22

懷舊兼復古既街場打法:
猜枱!
輸左留波留板留底褲

咁講法應該大家都會好開心
作者: alanchan    時間: 2011-10-29 09:32

nanaki 的乒乓功夫唔錯~~~如果真係玩古法猜檯, 我都好危險~~~~~
作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-29 10:04     標題: 回復 9# 的帖子

nanaki 的乒乓功夫唔錯既話 , 打街場會無癮的,因為吾係咁容易碰到高手...
我果樹街場多係C9同老人家,一兩個中學生,假期就要小學生,悶悶地同佢地打下都好ok,,打得下既好少,要碰岩時間先見到佢(地)....
不過吾知nanaki果樹係米同我e樹差吾多....

作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-29 10:42     標題: 回復 8# 的帖子

e果係米孩童年代既玩意呀? 我由小學開始打波都未聽過, 定係我忘記左有e回事呢?
作者: Riccardo    時間: 2011-10-29 10:48

可能你後生得多...所以咪唔知囉...
又或者你唔係街童...所以又唔知...
亦可能你有過痛苦回憶....所以唔想再諗起卦
作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-29 11:19     標題: 回復 12# 的帖子

"可能你後生得多" <--非常多謝你先!
細果讀小學個陣成日都'冷"街,仲吾係街童?
不過中學就經常打籃球,做左野之後,兩種都好少玩啦
所以前兩年pickup返籃球,上年再pickup返乒乓球

well,細果都係竆等人家,吾會同人瀭睹寶貝....or 真係諗吾起有e回事

作者: ngaiyin    時間: 2011-10-29 12:21     標題: 回復 1# 的帖子

乒乓話當年之童年歲月....................
作者: nanaki    時間: 2011-10-29 12:58

作者: PingPongLeung    時間: 2011-10-29 13:20     標題: 回復 15# 的帖子

噢! 迷團終於解開啦!
我細果個陣仲未有新例呀!

btw, 我e面d C9都打得幾下架~

作者: 8899    時間: 2011-11-2 22:20

You still can join in Shau Kai Wen Market, still open, Still have a lot of player,
I know some of than are very good player too.,  So far, If you book the TT court at noon time,  please announce whether can we join or not....

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0