標題: [球板討論] 【假貨分享】Butterfly 仿品又有新突破 [打印本頁]

作者: jcclee    時間: 2011-10-4 11:47     標題: 【假貨分享】Butterfly 仿品又有新突破

發現Butterfly 的假貨又有新突破(見下面 Links)
大家購買二手板時候要更加小心 ! (我在友論壇見到有二手假貨)

在假板的柄尾上用了可能是 Butterfly 的真鋁牌(可能是次貨的BTY真鋁牌, 目的是魚目混珠)

http://item.taobao.com/item.htm? ... 416_2297358_8935934,0:1317699208_3z4_117017652

http://item.taobao.com/item.htm?id=4911079745

(如有發現在本論壇的二手版發售, 必定永久 Ban IP 及報警處理)
作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-4 12:02

COPY EMPIRE
作者: feideepking    時間: 2011-10-4 13:34

個聯合精仿組織好龐大, 起碼有廠房, 有人手, 有物料... ...
要o既話9千幾塊都可以出到嚟

作者: wlwlwl    時間: 2011-10-4 14:01

祖角特長
作者: 青見人    時間: 2011-10-4 14:30

其實你諗住買心頭好,都不會在淘記買啦!
唔怕買貴嘢 最怕買假嘢!
作者: jcclee    時間: 2011-10-4 15:28

引用:
原帖由 青見人 於 2011-10-4 14:30 發表
其實你諗住買心頭好,都不會在淘記買啦!
唔怕買貴嘢 最怕買假嘢!
呢個係正常追求正品波友的諗法...

但唔排除有少數害群之馬淘完之後會充當正品在二手市場出售 !
(我見到在別的論壇真是有人將假貨當正品賣)

作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-4 16:10

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-10-4 15:28 發表

呢個係正常追求正品波友的諗法...

但唔排除有少數害群之馬會充當正品在二手市場出售 !
(我見到在別的論壇真是有人將假貨當正品賣)
WHICH FORUM? ANY HINT??
作者: jcclee    時間: 2011-10-4 16:17

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-4 16:10 發表

WHICH FORUM? ANY HINT??
Which forum 就唔會講喇, 總之買二手BTY板的朋友要自己小心d 就是.

作者: 乒乓在線    時間: 2011-10-4 16:22

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-10-4 16:17 發表

Which forum 就唔會講到明喇, 總之買二手BTY板的朋友要自己小心d 就是.
I ONLY BOUGHT BTY FROM
OR
作者: sam1996921    時間: 2011-10-4 16:51

有時可能假既重好打
作者: jcclee    時間: 2011-10-4 20:42

引用:
原帖由 sam1996921 於 2011-10-4 16:51 發表
有時可能假既重好打
假設正貨和假貨用的木材/碳素(物料/成份包括粘貼用的膠水也是相同的話)

咁我就或許會承認它們都是一樣的好打,

但如果話假貨還要比真的好打, 咁請你到時真的要通知我一聲
作者: (=^x^=)    時間: 2011-10-30 16:45

作者: 卓朗    時間: 2011-10-30 17:07

amazing and dangerous
作者: peterng    時間: 2011-11-2 21:36

如何分別真貨或假貨呢, 請你在(二手市場出售)見到,立刻提醒網友,thanks...
作者: Baukaw    時間: 2011-11-3 10:40

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2011-10-4 16:22 發表

I ONLY BOUGHT BTY FROM
OR
I use to buy tt product there as well, my membership cards.

作者: jcclee    時間: 2011-11-3 10:44

我都無華星張 VIP Card
成日都話俾我...但次次都唔記得 !

(萬達張 VIP Card - 我個 number 就好易記)
作者: Baukaw    時間: 2011-11-3 10:51

華星張 VIP Card...........You know the boss , so no need to bring card la..

萬達張Card - 我個 number (three digital) is a very good lucky number as well.

作者: jcclee    時間: 2011-11-3 11:02

引用:
原帖由 Baukaw 於 2011-11-3 10:51 發表

萬達張Card - 我個 number (three digital) is a very good lucky number as well.
Mine is the smallest 4 digits
作者: feideepking    時間: 2011-11-3 11:07

作者: Baukaw    時間: 2011-11-3 11:17

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-11-3 11:02 發表

Mine is the smallest 4 digits
Really, mine is the biggest 3 digits, you may purchase on the next day after me.
作者: 暐仔    時間: 2012-1-15 21:03

作者: 星仔    時間: 2012-1-15 21:25

作者: Edward_Chan    時間: 2013-7-28 15:47

一直想問, 點解蝴蝶仔特別多假野?
作者: liming    時間: 2016-10-13 12:41

淘寶好多假貨的
作者: fkong    時間: 2016-11-22 21:07

轉左新鋁牌都無用喇,蝴蝶板真同假一眼就睇得出,假野做唔到真野咁細緻
作者: nckin9924    時間: 2017-10-18 20:00

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0