標題: 雅各小組的當年今日 [打印本頁]

作者: ycfu    時間: 2011-4-10 18:01     標題: 雅各小組的當年今日

轉眼之間,雅各乒乓球小組已經2年了!

2年前我們的主場在大角咀運動場,只有2張檯7個人的球局。

時間過得很快,一切就象昨天的事。

2年後的今天,得蒙神的保守,我們還在一起打波,還加入了幾位新成員。

那時的雅各季賽:

只有小貓3幾只但我們都很滿足了。

我們將於5月某曰慶祝2週年,內容未定,有提議嗎?
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 18:07

第一次的雅各2人團體賽,在大角咀只有2張檯的地方搞,現在回想都覺得神奇!

作者: ycfu    時間: 2011-4-10 18:10

我們第一次的友誼賽是和泓景乒友打,所以我們和Kei算是老朋友了。

.

作者: ycfu    時間: 2011-4-10 18:16

周公子經常在雅各比賽下線得獎

.
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 18:21

見到terry又令我想起有一次我們球局只有4個人到,ben_chen,terry, 及2個好勁的女仔。

非常冷清,因為是農曆新年前,之後那2個女仔再冇出現過了。

作者: 快弧    時間: 2011-4-10 19:08

雅各乒乓球小組成立兩2年幾啦
睇返d相,人面依舊,當時需然小貓3幾只
大家打波很開心很滿足
依家人多佐,但就少左個靚女組員(被人私有化)
依家多得ycfu多攪作
希望大家依舊打波開心滿足
大家感情,友誼長存

作者: ycfu    時間: 2011-4-10 19:25

想不到小貓幾只的雅各小組,由快弧隊長帶領的乒超聯乙組球隊紅豆湯,首名出線。

快弧勞苦功高啊!
作者: 新手上路    時間: 2011-4-10 19:30

恭喜雅各球會,創會2周年
會員球技,友誼日日增長
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 20:03

多謝新手兄, 也祝帥乒日日進步,人強馬壯!
作者: 乒乓在線    時間: 2011-4-10 20:08

^_^ ^&^ ^_^
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 20:34

還有打比賽有禮物派啊!似以前教會派奶粉嗎?多謝師伯。

作者: ycfu    時間: 2011-4-10 20:52

我們從來沒有公開招收會員,現有會員不是因為球技超凡而入會,只是大家願意趟開心霏,在打波的同時增進友誼。

我們也不可能不斷招收會員,因為場地有限。而且人數擴張不是我們的目標。

但是自從穿起球會波衫,打波真的醒了少少。

.
我們現在又找一件新的球衣了,大家等一等。
作者: ninthuncle    時間: 2011-4-10 21:06

細佬都黎咗雅各呢度打波差吾多有一年了,起呢度認識咗一大班好兄弟。佢地冇嫌我球技渣,又成日同我吹水,研究波經仲有時常有宵夜食。感覺好似一個大家庭o甘。 感動ing。
作者: kei    時間: 2011-4-10 21:22

多謝ycfu
睇完, 好感動
一切盡在不言之中
作者: 悠閒一族    時間: 2011-4-10 21:42

怏樂乒乓...........恭賀雅各球會,創會2周年
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 21:47

多謝各位!
作者: terrysham1112    時間: 2011-4-10 22:03

仲要多謝kken毎次送的聖經金句卡
作者: Terence    時間: 2011-4-10 22:13

原來雅各已經二周年. 雖然近排由於功課太多,同myron較少出現, 有空必定再來領教, 打下波, 食下飯, 一樂也.
祝雅各球會蒸蒸日上. 會員個個上甲組
作者: ycfu    時間: 2011-4-10 22:29

myron球技一日千里,班uncle頂唔到幾多板呀!

我地上甲組係遲早的事,即係MA組,男子耆英甲組。
作者: marmen    時間: 2011-4-10 22:33

好開心能夠認識到大家..第一次JOIN雅各球賽是左官涌...差不多是十個月前了.
那天認識了YCFU, KKEN , BEN同曲奇餅....好享受在雅各打波的氣氛...用三言兩語很難形容.
願神的恩典充充滿滿加給雅各小組...
作者: 快弧    時間: 2011-4-10 22:34

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-4-10 19:25 發表
想不到小貓幾只的雅各小組,由快弧隊長帶領的乒超聯乙組球隊紅豆湯,首名出線。

快弧勞苦功高啊!
這絕對不是我的功勞,絕對是各隊員努力付出的成果
是各隊員的功勞
作者: nchan001    時間: 2011-4-10 22:36

唔經唔覺在雅各打球已經有一年多,球局已经成為生活的一部份;除打乒乓球的樂趣外,隊員的真誠交往,使我十分享受雅各團契。希望一年之後又一年,友誼及球技与日俱增!
作者: samchtam    時間: 2011-4-10 22:41

新丁的我都要努力
作者: feideepking    時間: 2011-4-10 23:03

好成功的組織!
作者: chowyiumo    時間: 2011-4-11 02:04

好開心雅各小組二周年了,時光飛逝,第一次同c full打波是比佢用格林卡反手爆死左(仲要是用長膠),好深印象,那時候打完波要自我介紹比大家認識(新波友),我都唔是幾好意思 ,,美好的時光總是快過的............多謝c full多攪嘢才有今日攪嘢多的雅各小組 多謝一大班好兄弟陪我打cut波 (特别鳴謝c伯 )多謝各位!
作者: nchan001    時間: 2011-4-11 08:47

引用:
原帖由 chowyiumo 於 2011-4-11 02:04 發表
多謝c  ...
周公子,你咁多女Fans,你既 我真係無福消受,留番比靚湯姐姐.
作者: hytam    時間: 2011-4-11 09:15

Congratulation!!!
HY enjoys playing TT with all the uncles.
Will join the events after the uniform test.
Congratulation.....
作者: ycfu    時間: 2011-4-11 10:28

引用:
原帖由 hytam 於 2011-4-11 09:15 發表
Congratulation!!!
HY enjoys playing TT with all the uncles.
Will join the events after the uniform test.
Congratulation.....
歡迎! 有機會再打過。
作者: ycfu    時間: 2011-4-11 10:29

引用:
原帖由 kken 於 2011-4-11 10:23 發表
如果搞個雅各盃.大家點睇?
我睇好kken
作者: 小過童    時間: 2011-4-11 10:36

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-4-10 18:16 發表
周公子經常在雅各比賽下線得獎

.
Ken 是我最早認識的雅各隊員
作者: 小過童    時間: 2011-4-11 10:40

引用:
原帖由 kken 於 2011-4-11 10:37 發表
搞甚麼形式比賽方式?三人團體賽?搞D新玩法.
每隊必需加入一名女球員
作者: ycfu    時間: 2011-4-11 10:47

引用:
原帖由 小過童 於 2011-4-11 10:36 發表

Ken 是我最早認識的雅各隊員
可惜未同小過童打過。
作者: ycfu    時間: 2011-4-11 10:49

引用:
原帖由 kken 於 2011-4-11 10:37 發表
搞甚麼形式比賽方式?三人團體賽?搞D新玩法.
只要有場地,諗得出就搞出。
作者: 小過童    時間: 2011-4-11 12:22

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-4-11 10:47 發表

可惜未同小過童打過。
請讓讓小童.........不要大蝦細

作者: ycfu    時間: 2011-4-11 21:04

kken 咁樣掂唔掂啊?

雅各2週年紀念賽-5月9日(一)7-10pm哥和老街
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=37577&extra=page%3D1
作者: TAMCA    時間: 2011-4-16 13:00

引用:
原帖由 terrysham1112 於 2011-4-10 22:03 發表
仲要多謝kken毎次送的聖經金句卡
Many thanks to kken
作者: 反膠王子    時間: 2011-7-9 02:31

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0