標題: 好黑仔,一晚唔見了電話同相機 [打印本頁]

作者: ycfu    時間: 2010-11-13 02:48     標題: 好黑仔,一晚唔見了電話同相機

錢事小,失去了同乒工厰波友的合照。
作者: chowyiumo    時間: 2010-11-13 03:43

oh,no
作者: borkee    時間: 2010-11-13 09:24

呼籲一吓,可能有人執到呢?
作者: ninthuncle    時間: 2010-11-13 09:29

作者: 家姐    時間: 2010-11-13 09:33

有無打番去體育館問呀?
作者: 快弧    時間: 2010-11-13 10:34

吓,咁大濟,加埋成皮嘢咖
係邊度唔見吖
乒工厰都有影相咖,請佢地登吖
作者: marmen    時間: 2010-11-13 10:39

應該係酒樓時唔見的...希望可以搵返啦...
因為果晚影左好多 "靚"相.....
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 10:39

手機換完衫之後就唔見了,再問職員已經冇了。電話已被熄機即係冇啦!

相機在酒樓飲完啤酒又影下相漏低了,打去酒樓又係冇。

算啦,一萬幾千,過眼雲煙。
作者: 小閒    時間: 2010-11-13 10:42

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-13 10:39 發表
手機換完衫之後就唔見了,再問職員已經冇了。電話已被熄機即係冇啦!

相機在酒樓飲完啤酒又影下相漏低了,打去酒樓又係冇。

算啦,一萬幾千,過眼雲煙。
您真係黑仔呀......點解甘唔小心呀!
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 10:42

老人痴呆症先兆,冇得救了!
作者: marmen    時間: 2010-11-13 10:48

但我有少少記憶, 你走時有帶部相機..  自己幻覺...

想問多句, 你有冇留電話俾佢地, 佢地或者昨晚趕收工先唔幫你找..
不如打多次電話問多次丫..
作者: 小閒    時間: 2010-11-13 10:59

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-13 10:42 發表
老人痴呆症先兆,冇得救了!
你甘後生點會有老人痴呆症呀 ....會唔會你哋飲到醉熏熏將部相機週圍放或又唔記得伶...不過算啦ycfu當破財當災吧! 下次小心D財物
作者: nchan001    時間: 2010-11-13 11:26

我最後走時,刻意望過枱後地方,冇發現任何遣留東西;所以應該唔喺酒家。
可能留在交通工具上,有否聯絡馬路的士、巴士公司等?
作者: feideepking    時間: 2010-11-13 11:27

好慘情
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 12:02

以後都唔買d咁細部的相機了
作者: garfieldjam    時間: 2010-11-13 12:16

真係唔覺眼喎係洒樓!係咪坐車時唔見呀!你部相機都唔細嫁啦!
作者: (=^x^=)    時間: 2010-11-13 12:19

sorry to hear it
作者: 廠長    時間: 2010-11-13 13:52

Ycfu 兄!點解咁ga? 可能琴晚太多野要你安排,令你分咗心,希望有好心人能幫忙尋回失物啦!我會叫brian仔盡快整理好相片upload上hkttf!請放心!
作者: jcclee    時間: 2010-11-13 14:13

So sorry to hear that....
係邊個環頭唔見左 ? 是否坐taxi ?
(不過聽你遺失物品的過程; 手機多數被人偷了, 相機可能仲有一線生機)
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 14:28

多謝廠長大人關心,我已經不存任何希望了。
放心,我看得很開的。唯有以後自己小心。
我在巴士上想睇相才發覺不見了,所以先懷疑留在酒樓。

跌相機已經比跌信用咭,身份証,乒總球員証好了!

而家最煩係買乜機代替sony nex-5 呢? 未想到。
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 14:31

引用:
原帖由 jcclee 於 2010-11-13 14:13 發表
So sorry to hear that....
係邊個環頭唔見左 ? 是否坐taxi ?
(不過聽你遺失物品的過程; 手機多數被人偷了, 相機可能仲有一線生機)
多謝李兄,一陣再打去酒樓問下先。
作者: kelvin    時間: 2010-11-13 15:32

出門貴重財物要小心呀...
作者: (=^x^=)    時間: 2010-11-13 15:43

ycfu, what color of your camera
作者: kelvin    時間: 2010-11-13 17:13

昨晚見部機好似係白色
作者: ycfu    時間: 2010-11-13 17:44

係銀白色。

剛才又打去酒樓問,個女職員話"冇呀!頭先咪有個人上來問過啦!"

我唔知係邊個,但為了小弟的不小心行為"暗瓦底"幫我走一轉,小弟點過過意得去呢?

九叔,我估個善心人係你。
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 09:07

盡人事.

Dear Sir/Madam

Thank you for making a report to the Hong Kong Police. Your reference
number is as follows :

Yaumatei Division      YMT RN 100329xx

If you wish to make any further inquiry regarding this case, please call
the Duty Officer of  Yaumatei Division on 23598214

This is an auto-response. Please do not respond to this message. Use the
contact details as advised.

For other government services, please visit http://www.info.gov.hk/cf2.htm

Yours sinecerely,

Duty Officer
for Commissioner of Police
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 09:15

唔洗鄧我心痛的
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 12:47

清風兄,近排何解唔蒲頭?

係咪win了我一次想割禾青?
作者: alexlaw    時間: 2010-11-14 17:32

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-13 02:48 發表
錢事小,失去了同乒工厰波友的合照。
係咪一齊唔見架?有冇試過聯絡下睇下有冇人汁到?
作者: dynk    時間: 2010-11-14 20:02

作者: ycfu    時間: 2010-11-14 21:24

引用:
原帖由 alexlaw 於 2010-11-14 17:32 發表

係咪一齊唔見架?有冇試過聯絡下睇下有冇人汁到?
分開唔見的,冇人執到。十成十冇啦!
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 21:25

引用:
原帖由 路人甲 於 2010-11-14 20:02 發表
路過TESTING
測試正常,收到。
作者: (=^x^=)    時間: 2010-11-14 21:50

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-13 14:28 發表
多謝廠長大人關心,我已經不存任何希望了。
放心,我看得很開的。唯有以後自己小心。
我在巴士上想睇相才發覺不見了,所以先懷疑留在酒樓。

跌相機已經比跌信用咭,身份証,乒總球員証好了!

而家最煩係買乜 ...
代替品可以選擇 eos1d mark4.......我支持你,若你買mark4,論壇豪一張sd card比你,
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 22:08

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-11-14 21:50 發表

代替品可以選擇 eos1d mark4.......我支持你,若你買mark4,論壇豪一張sd card比你,
我有想過D3s,不過太大部好辛苦的。

而且咁大部機影人打波,d人會分心擺post。

所以最好真係sony nex5, 細部,高質,video正.....

anyway,多謝你咁有心。

ps.之前大部份打波相是nikon d300 + 20/2.8的。
連拍對焦始終nikon好用,可惜冇video。
作者: alexlaw    時間: 2010-11-14 22:09

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-14 21:24 發表

分開唔見的,冇人執到。十成十冇啦!
oh...有冇call哂有機會唔見既地方?
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 22:15

call過酒樓,同上網報失,聽曰試下打去城巴問下先。
多謝你!
作者: (=^x^=)    時間: 2010-11-14 22:16

PRAY FOR U LA....
作者: 野田妹    時間: 2010-11-14 23:01

師傅你真係睇得好開喎,
相信神一定安排更好嘅嘢俾你架!
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 23:22

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-11-14 23:01 發表
師傅你真係睇得好開喎,
相信神一定安排更好嘅嘢俾你架!
叫我yc苦啦!人地誤會我好好波就死勒,第時見到真人就 "扯....."一聲就唔好了。
作者: alexlaw    時間: 2010-11-14 23:42

引用:
原帖由 ycfu 於 2010-11-14 22:15 發表
call過酒樓,同上網報失,聽曰試下打去城巴問下先。
多謝你!
一次過唔見咁多野真係好傷
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 23:48

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-11-14 23:28 發表

Sorry Sir! I am too busy and lost in direction recently!  So I still walk around......
All you need is Google Map and the passion of Table tennis.
作者: ycfu    時間: 2010-11-14 23:49

引用:
原帖由 alexlaw 於 2010-11-14 23:42 發表

一次過唔見咁多野真係好傷
人死不能復生,節哀順變。
作者: ycfu    時間: 2010-11-15 00:17

Poor boy, there are 2 roads for you to choose:

1. ask FDK to give you a share number.
2. Follow my big brother Jesus.
作者: ycfu    時間: 2010-11-15 00:19

典解清風兄要寫雞腸呢?唔通又去左番邦?

作者: nicholas    時間: 2010-11-17 12:40

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-11-14 23:53 發表

I still have strong passion for tt, but I lost my map in my heart
過來陽光照下,search and you will find

作者: feideepking    時間: 2010-11-19 12:00

YC虎, 清風, 在下亦好想知有乜點冧巴可以賺錢 , 而家只知give you 5

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0