標題: 再 見了 Donic F1 [打印本頁]

作者: Bluesky    時間: 2010-8-14 07:00     標題: 再 見了 Donic F1

再 見了 Donic F1,
Blueskyson 已用了此球拍膠片兩年了 (正手),
現在他改變打法, 技術組合,
正手前衝弧圈是主力, 橫打是配菜 (改變中),
所以正手膠片也要換,
今天, 幫他換上省狂飈 III, 40度!
作者: 回憶從前~~安    時間: 2010-8-14 08:15

40度
作者: bond    時間: 2010-8-14 09:20

用過Donic F1 後, 我對Donic 的膠沒有好感, 手感不大好, 尤其是發力撞擊時, 感到力量分散了, 但喜歡Donic 的球板
作者: kaka061011    時間: 2010-8-14 12:26

哈哈, 甘岩我又煩緊轉膠的問題. 上星期, 她試用 jo gold 作正手; 但難於控球-發力拉. 所以我打算比她試狂飈III....而反手用開cj8000; 咁就吾知換咩好? 或者遲下問下人意見, 天極作反手.
作者: Bluesky    時間: 2010-8-14 12:31

引用:
原帖由 kaka061011 於 2010-8-14 12:26 發表
  哈哈, 甘岩我又煩緊轉膠的問題. 上星期, 她試用 jo gold 作正手; 但難於控球-發力拉. 所以我打算比她試狂飈III....而反手用開cj8000; 咁就吾知換咩好? 或者遲下問下人意見, 天極作反手.
以前 blueskyson 反手都係用cj8000, 后轉咗用 Donic 白金 soft 2.0 至 今, very good
作者: kaka061011    時間: 2010-8-14 12:45

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-8-14 12:31 發表

以前 blueskyson 反手都係用cj8000, 后轉咗用 Donic 白金 soft 2.0 至 今, very good
哎, donic膠太易爆, 換膠都好煩下. 我想用大陸膠皮, 貪佢耐用.  我手上仲有塊白金(未開), 遲下平放比人啦.
作者: max225588    時間: 2010-8-14 13:21

正手會唔會39,38好d,40打唔到呀?好硬喎.....反手renanos bright hard都ok,好好拉,穩
作者: Michael0115    時間: 2010-8-14 16:00

I don't like F1 too....
作者: nicholas    時間: 2010-8-14 16:31

f1抽波一流,爆下旋,爆加轉弧圈,四年前我用它
作者: pearpang    時間: 2010-8-14 17:18

JO GOLD 可用好耐
作者: feideepking    時間: 2010-8-14 19:03

魚見 : 覺得jo gold好靭吓, 又輕, 用喺反手正(不過max巧有d過彈 )!
作者: Bluesky    時間: 2010-8-14 20:01

引用:
原帖由 回憶從前~~安 於 2010-8-14 08:15 發表
40度
大家覺得40度是否過硬呢?

作者: skyer    時間: 2010-8-14 20:16

新出的Coppa X1, 撞到板爆佢都冇事woo~
作者: 葉師傅    時間: 2010-8-14 20:30

相當好 ! 技術改進的同時,器材也同樣需配合轉變 ! 而且狂飆應比F1耐用吧 ?! 省了一大筆換膠錢 !
作者: Bluesky    時間: 2010-8-14 21:44

引用:
原帖由 文仔 於 2010-8-14 20:30 發表
相當好 ! 技術改進的同時,器材也同樣需配合轉變 ! 而且狂飆應比F1耐用吧 ?! 省了一大筆換膠錢 !
真係? 好呀, 咁以后可省一大筆換膠錢!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0