標題: 感謝主 [打印本頁]

作者: logtincom    時間: 2010-5-13 09:39     標題: 感謝主

最近有太多不可思議的事發生在我身上了, (正面的)
只能說感謝神, 禱告的力量真的可以很大
作者: 健健康康榮耀神    時間: 2010-5-13 10:01

願主保守您每一天的路呢!^^
阿們!
作者: ycfu    時間: 2010-5-13 10:46

[youtube]xxd0EcDVTFM[/youtube]願主常與你同在
作者: 瑤瑤    時間: 2010-5-13 10:51

引用:
原帖由 logtincom 於 2010-5-13 09:39 發表
最近有太多不可思議的事發生在我身上了, (正面的)
只能說感謝神, 禱告的力量真的可以很大
可以分享下嗎?
作者: logtincom    時間: 2010-5-13 11:50

之前又要應付會考又要參加比賽,
其實中四時我已經打算化學攞U,因為中三時化學已經得20分(最級最尾),
中四、中五都無咩進步,但後來突如其來地我對化學有左興趣,
就係個陣食住個勢增進左好多知識,最後mock攞到個D番黎,
但去到真係考好神奇地選擇題岩到39題(full:50),已經好有信心有C,
雖然過程中我的確付出左好多好多既努力,但如果無神係度,可能一早F/U左,
但最神奇既事琴日發生左,之前個港澳盃數學奧林匹克比賽係完全無操練過底下比賽,
(因為個排正在會考),我比賽完之後諗住自己一定得銅獎/優異獎,甚至咩都無,
誰知琴日出左結果,竟然攞左金獎+全港季軍,這相信99%是神跡,好感恩...
仲有好多好多神奇既事未能一一盡錄......
但我會提醒自己聖經講到知識使人自高自大,一定要保持感恩既心,凡事唔係必然呢
作者: 成仔仔    時間: 2010-5-13 12:30     標題: 回復 1# 的帖子

認同
作者: feideepking    時間: 2010-5-13 15:25

?主有神力!
作者: 羽夜星魂    時間: 2010-5-13 17:36

願榮耀歸給神!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0