標題: 【本站通告】HKTTF 精英隊招募成員 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 16:48     標題: 【本站通告】HKTTF 精英隊招募成員

資格 :
熱愛 HKTTF.com
熱愛 乒乓球
有一定技術水平 (需經甄選)

1) 代表 HKTTF.com 打乒超 / 兒童乒超
2) 代表 HKTTF.com 與其它球會打比賽
3) 代表 HKTTF.com 過澳門 or  深圳打比賽
4) 代表 HKTTF.com 參與香港盃(乒總盃) or 丙團 or 國慶盃

Remark :
經考試合格者需購買 HKTTF.com 球衣一件 (約$120) 論壇支助一半 HK$60  
沒有固定練習時間, 不需要交月費, 又不需要交會費,
同時可參加其它球會, 也歡迎其它球會會員加入, 不一定要代表我們比賽
我們不是球會 (如論壇代表隊)

現有成員
1) 4466 (汽水機,打雜茶水)
2) james 007 (一號打手)
3) 孔鏵德
4) 孔嘉德
5) 小馬
6) 麥子謙
7) 衰貓
8) 閃電文
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)

甄選
1)週五晚上在 "博一球館" 甄選 (每晚只限兩人), 我們會預留球枱
# N( H# q2 I; M' c3 j# {
2) 只需要勝出我們代表的其中三人 (女仔只需要勝出兩人, 有讓分)# o4 C: f$ r& B0 Z- b' V5 g
3) 費用每次 HK$50 (包括甄選費用, 可打五塲波, 全部五局三11分)
4) 合格者可以半價購買 HKTTF 球衣一件 (HK$60)
5) 小朋友也可以參加, 我們會預早安排儘量安排小朋友與你們對戰
% Q: `
本論壇保留權利否決任何參加者或合格者 !   
無波品, 無論幾好波都一律 out
Remark :
代表不一定是我們現有球員, 每次不同. 可能是甲, 可能是丁......看你運數

$50 (for 3 hours) 挑戰完可以打球局
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 16:52

作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 16:54

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2010-4-13 16:52 發表
join
假如你是男仔 16 歲或以上, 是但打 win 以上名單求其兩個便可以入選精英隊
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 16:55

溫馨提示....3 - 6 容易打d, 因為只是小朋友, 你可以大蝦細
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 16:57

作者: borkee    時間: 2010-4-13 16:58

我......................
作者: 44_66    時間: 2010-4-13 16:59

作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 17:00

作者: 乒乓人    時間: 2010-4-13 17:02

搵3-6 試板?  
俾我揀, 我搵46試, 感覺良好d..嘻嘻...
作者: james007    時間: 2010-4-13 17:05

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-4-13 16:54 發表

假如你是男仔 16 歲或以上, 是但打 win 以上名單求其兩個便可以入選精英隊
Then Mr Cold Air West North cannot join la...because he is not 男仔 anymore...
作者: james007    時間: 2010-4-13 17:08

引用:
原帖由 乒乓人 於 2010-4-13 17:02 發表
搵3-6 試板?  
俾我揀, 我搵46試, 感覺良好d..嘻嘻...
You're right about that...he has a better chance with 46 and 007
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 17:10

作者: 天龍    時間: 2010-4-13 17:11

join
作者: money    時間: 2010-4-13 17:11

join!!
作者: james007    時間: 2010-4-13 17:12

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2010-4-13 17:10 發表
最勁邊兩個
You can try challenging our 2 younges members la...  
作者: 44_66    時間: 2010-4-13 17:16

作者: jlamlam    時間: 2010-4-13 17:22

may i try the oldest, sorry the most experienced players first.
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 17:24

作者: borkee    時間: 2010-4-13 17:27

引用:
原帖由 44_66 於 2010-4-13 17:16 發表

年紀愈細, 能力愈大
咁我就無能...............力喇!
作者: borkee    時間: 2010-4-13 17:28

引用:
原帖由 borkee 於 2010-4-13 16:58 發表
我......................
但可惜係星期五!
作者: Terence    時間: 2010-4-13 17:29

Myron好想同最細嗰两個打喎  起碼高度贏哂
作者: james007    時間: 2010-4-13 17:36

引用:
原帖由 Terence 於 2010-4-13 17:29 發表
Myron好想同最細嗰两個打喎  起碼高度贏哂
Myron almost beat the Elder Brother la...
作者: Terence    時間: 2010-4-13 17:41

are u kidding
Never win them unless they play in left hand la...
作者: 小馬    時間: 2010-4-13 17:42

代表 HKTTF.com 參與香港盃(乒總盃) no need give money?
作者: james007    時間: 2010-4-13 17:42

引用:
原帖由 Terence 於 2010-4-13 17:41 發表
are u kidding
Never win them unless they play in left hand la...
I was taking about Basketball....
作者: Terence    時間: 2010-4-13 17:45

引用:
原帖由 james007 於 2010-4-13 17:42 發表

I was taking about Basketball....
That's for sure.
作者: 氣寒西北.    時間: 2010-4-13 17:45

作者: 小馬    時間: 2010-4-13 17:53

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2010-4-13 17:45 發表

代表 HKTTF.com 是光榮
55  but no money to join ...
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 17:56

引用:
原帖由 小馬 於 2010-4-13 17:42 發表
代表 HKTTF.com 參與香港盃(乒總盃) no need give money?
論壇支助一半
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 17:57

丙團全數支助
作者: 雪天王    時間: 2010-4-13 18:32

佢地咁勁 點ko啊???
作者: james007    時間: 2010-4-13 18:33

引用:
原帖由 雪天王 於 2010-4-13 18:32 發表
佢地咁勁 點ko啊???
You try 007 and 46 sin la...they are old and very easy to KO ga.
作者: ttfei    時間: 2010-4-13 18:50

can i try to join ?
作者: 細細粒~    時間: 2010-4-13 18:57

好難得能夠有機會同雙孔打@@
作者: poon    時間: 2010-4-13 19:04

個個咁勁.....點打呀!!!
可唔可以以猜"包,剪,dup” ko佢地呀???
作者: aa5436    時間: 2010-4-13 19:15

我一個都打唔嬴
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 19:38

引用:
原帖由 ttfei 於 2010-4-13 18:50 發表
can i try to join ?
師兄...你乒超打緊乒工廠 wor..... 廠長會 kill 左我
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 19:39

引用:
原帖由 poon 於 2010-4-13 19:04 發表
個個咁勁.....點打呀!!!
可唔可以以猜"包,剪,dup” ko佢地呀???
坦白講, 雖然我們比起香港隊相差十萬九千里. 但是如果要代表論壇打比賽, 我想也應該有一定水平.
其實隨便找個乙組, 要一晚 ko 兩件應該唔困難.
作者: moneytom    時間: 2010-4-13 19:49

我想同3&4打
他們本週五在嗎??
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 19:53

你打完初級過到三關, 自然有人幫你安排.
但如果三關未過....便要打 3 & 4............我怕條龍由大角咀排到石塘咀.

不過如果你是 天行 , 或者是 乒友會....coming sunday you can see them in Kowloon Tong
作者: moneytom    時間: 2010-4-13 19:56

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-4-13 16:55 發表
溫馨提示....3 - 6 容易打d, 因為只是小朋友, 你可以大蝦細
>.< 我仲以為有得打添...........
作者: 滴滴仔高手    時間: 2010-4-13 21:06

咁D女子都好難入到wo.... 會唔會到時冇女子打香港盃?

另外, 到底係嬴2個定係贏3個啊? 點解話贏2個可入選, 但又要連續KO 3個? 唔係好明
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 21:08

女仔一定會讓 分....讓多讓少便好主觀......
作者: (=^x^=)    時間: 2010-4-13 21:08

引用:
原帖由 滴滴仔高手 於 2010-4-13 21:06 發表
咁D女子都好難入到wo.... 會唔會到時冇女子打香港盃?

另外, 到底係嬴2個定係贏3個啊? 點解話贏2個可入選, 但又要連續KO 3個? 唔係好明
更改, 應該話女仔 win 兩個, 男仔 win 三個
作者: brian1115    時間: 2010-4-14 22:36

HARD TO ARCHIEVE....
作者: 野田妹    時間: 2010-4-14 22:45

引用:
原帖由 嘉靜 於 2010-4-13 21:31 發表
好高難度wo
連嘉靜都話難,
我地呢d真係諗都唔駛諗....
作者: 滴滴仔高手    時間: 2010-4-15 07:19

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-4-14 22:45 發表

連嘉靜都話難,
我地呢d真係諗都唔駛諗....
可以整個HKTTF精英啦啦隊, 咁就可以加入啦
作者: 野田妹    時間: 2010-4-15 23:12

引用:
原帖由 滴滴仔高手 於 2010-4-15 07:19 發表

可以整個HKTTF精英啦啦隊, 咁就可以加入啦
Good idea,
support!
作者: PROPLAY    時間: 2010-4-15 23:48

i want to join

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0