標題: 打波不是求分數? [打印本頁]

作者: 快弧    時間: 2009-12-15 01:34     標題: 打波不是求分數?

各位打波是不是只求分數定輸贏

我打波多數著重開心及健身,並不看重分數輸贏(比菜除外)
有時玩得開心過頭過於尊注打波,醒唔起分數,到左11分輸贏左局波都唔知

作者: 亞俊    時間: 2009-12-15 02:30

enjoy the process!
actually it depends on what type of opponents they are:
for those nice one(with good attitude)--sharing is on the top of priority list

作者: feideepking    時間: 2009-12-15 10:10

打波主要功能: 尋開心 http://www.youtube.com/watch?v=gjvwLYZ9oPg[youtube]gjvwLYZ9oPg[/youtube]
作者: raymondsir    時間: 2009-12-15 22:02

最緊要有進步......
作者: 新手上路    時間: 2009-12-16 19:56

我打波時,都是注重有幾多球打出自己的水準,自我挑戰.
作者: 快弧    時間: 2009-12-16 20:32

打波要求自己打出自己水準或超水準自我挑戰,係正面嘅表現
有時我打出D超水準波,我都會開心到飛起

不過我亦見過因輸一兩球滴死,賴網波而飛板踢檯講粗口
作者: 快弧    時間: 2009-12-17 19:39

我又試過因一時失準而比人串屎波

贏了對手,對方就黑口黑面唔握手就走左去
作者: 反膠王子    時間: 2009-12-17 19:54

作者: ils1    時間: 2009-12-17 20:12

如果係比賽-一律全力,
but係一般ball局,會enjoy,,遇到初學者的話會讓下d初學者...

作者: 快弧    時間: 2009-12-30 20:35

打波為面子

不過輸左唔好賴,鸁左唔好唱人屎喎
作者: 快弧    時間: 2009-12-30 20:47

輸左唔打

要打多D就真,練好D波復仇吖
作者: 快弧    時間: 2009-12-30 21:14

人地輸左比你,咁你有無再同佢打吖,比佢復仇吖
作者: 快弧    時間: 2009-12-30 21:27

我係話以後吖
作者: 快弧    時間: 2009-12-30 21:42

咁你要小心啦.勤D練好D波,唔駛比人炒吖
有兢爭先有進步,不過冤冤相報可時了

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0