標題: 【舉報投訴】投訴版主姚建安 [打印本頁]

作者: 廿月    時間: 2009-12-12 17:00     標題: 【舉報投訴】投訴版主姚建安

尼個版主無論係做版主前/後都無為論壇作出有質素的貢獻/分享,最多只係回下帖,問下問題。
咁樣都唔緊要,最緊要係佢言語粗魯,幼稚,多次以粗言鬧d唔關事ge會員,以下我舉出幾個例子:
1. http://hkttf.com/viewthread.php?tid=21033
在尼個post入面曾有會員比佢意見,但姚建安版主強烈咁反對,佢質疑果個會員係比人昆(換句話講即係話自己講得岩),
我想講問得人又唔接受,仲要話番人轉頭,算咩版主?

2.http://hkttf.com/viewthread.php?tid=20837
佢係尼個post裡面都係提問,言語傲慢,不斷叫人快d答佢,好多會員都曾提番佢話咁係唔岩,但佢唔聽,仲話人地「串佢」
咁ge態度,咁ge處事方式,算咩版主?

3.http://hkttf.com/viewthread.php?tid=21654&page=1#pid352729
本來尼個post好正常,但佢居然話人屎,話人串,話人曬命又唔夠自己勁,於是係度大show自己幾勁,佢仲話本論壇會員低b。
試問咁樣,算咩版主?

4.http://hkttf.com/viewthread.php?tid=21648&extra=&page=1
係入面佢問人禁言駛唔駛比人知,封好多人係咪都無人知,我諗有羅輯都知道佢想做咩(侍勢亂封人),結果佢都封左我一陣,好彩得其他版主/管理員解封番,佢仲話覺得我好煩,所以禁我。仲有,佢話:我玩左論壇1星期都唔夠就做到版主啦,我朋友要1年半先得呀!可見佢係以玩遊戲升level ge心態黎到論壇。從來無諗過貢獻論壇。試問咁樣,算咩版主?

仲有好多例子,我係度唔一一詳寫,我強烈要求管理員解除佢版主一職,免佢再繼續侍勢凌人~

同意/有異議ge會員請留言~

作者: brian1115    時間: 2009-12-12 17:01

x2
作者: 小閒    時間: 2009-12-12 17:06

×3
作者: 聰聰    時間: 2009-12-12 17:13

x4
作者: logtincom    時間: 2009-12-12 17:16

×5
作者: 軒仔    時間: 2009-12-12 17:19

作者: 出奇老鼠    時間: 2009-12-12 17:23

X7
作者: JJJJJ    時間: 2009-12-12 17:25

X8
作者: tong3307    時間: 2009-12-12 17:26

X8
作者: 出奇老鼠    時間: 2009-12-12 17:28

我覺得呢個人思想真係比較幼稚...
究竟係唔係家長過只著重乒乓球技術 , 忽略左品格既教育呢

作者: 軒仔    時間: 2009-12-12 17:31

作者: poon    時間: 2009-12-12 17:34

呢個好明顯係一個非常唔成熟既小朋友...行為好幼稚,
雖然做版主唔係需要咩德高望重既人至做得,
不過...佢咁幼稚同埋仲未識得分輕重既小朋友........就真係唔太適合!
作者: aa5436    時間: 2009-12-12 17:38

引用:
原帖由 軒仔 於 2009-12-12 17:31 發表
直頭係低B仔
咁又唔好人身攻擊.........
不過佢真係唔適合做一個理智的版主
作者: aa5436    時間: 2009-12-12 17:40

請管理員重新考慮
免得再多網友投訴

作者: 雲霧    時間: 2009-12-12 17:55

X10
作者: william011894    時間: 2009-12-12 18:19

作者: 小bobo    時間: 2009-12-12 18:26

作者: Yiu.s    時間: 2009-12-12 18:41

X13
希望佢反思自己既過錯!!!
作者: ﹏°中文C..×    時間: 2009-12-12 18:55

x14
作者: 廿月    時間: 2009-12-12 18:57

請管理員盡快比個答覆
作者: Siu_hins    時間: 2009-12-12 19:16

X15
最重要果樣唔係佢態度唔岩....每個人都有錯既時候
佢最錯就係不知悔改,重要串人.....
e樣先係最唔能夠寬恕
作者: 廿月    時間: 2009-12-12 19:44

將此post頂上去,令更多人知道佢係幾咁唔適合做版主!!!!!!!!
作者: Ricky~Moon    時間: 2009-12-12 19:54

間中有佢嘅留言回覆, 與標題十分之無關喺.
作者: melody    時間: 2009-12-12 20:23

x17真係耍關注下佢ga態度

作者: smallstar    時間: 2009-12-12 21:10

引用:
原帖由 melody 於 2009-12-12 20:23 發表
x17真係耍關注下佢ga態度
因為多人投訴,暫時解除姚建安版主之職務!
作者: 廿月    時間: 2009-12-12 21:49

支持啦,證明尼個論壇係有公理的,同時亦希望姚建安反省下~

作者: kelvin    時間: 2009-12-12 22:13

X18 ~
作者: 乒之仁    時間: 2009-12-12 22:19

x19
作者: ycfu    時間: 2009-12-12 22:42

X20
作者: (=^x^=)    時間: 2009-12-12 22:57

本來試用期為一個月, 直到 12 月底, 看看他到時有沒有貢獻
我們再consider會否擔任板主一職
若他做得不好, 比一些机會他改過
當然若改不到, 便要再重新學習.
謝謝廿先生花咁多時間的投訴, 我們會注意.
但現在因太多人投訴, 暫時我們不給他擔任板主.
看看他日后會否改善, 我們才會再 consider
作者: 廿月    時間: 2009-12-12 23:10

希望佢真係會改過,再多d為論壇貢獻~
作者: 小馬    時間: 2009-12-12 23:32

x21  佢好寸
作者: 青見人    時間: 2009-12-13 02:25

+多個..x22

其實有冇人知佢係邊個.. 佢真係細路就好, 最怕佢唔係..
作者: 天龍    時間: 2009-12-13 12:34

x23 態度好有問題

作者: raymondsir    時間: 2009-12-13 12:36

他已降級了.......
作者: borkee    時間: 2009-12-13 13:48

X24
之前我冇睇詳情,所以我冇留言,但今日有時間望一望,先至知道姚小朋友嘅所作所為 ,希望姚小朋友要檢討一吓自己嘅言行舉止,打波你幾叻都冇用(但你好似..............),當你大個咗出嚟做事如果你仲用呢個態度去做人處事,我包保你一定冇運行,處處碰壁,有事發生時冇人幫你、冇朋友....................希望你能反省一吓!
作者: 廿月    時間: 2009-12-13 14:17

睇黎佢比人降左級就悔心,冇再上,潛水算數
作者: 細細粒~    時間: 2009-12-13 16:08

x25
作者: raymondsir    時間: 2009-12-13 21:15

引用:
原帖由 嘉靜 於 2009-12-13 21:13 發表
佢12歲以下...上乒總睇到
果然好young woo...
作者: ils1    時間: 2009-12-13 21:19

x26
作者: 葉師傅    時間: 2009-12-13 22:18

x27
請問現時做版主的最低要求是什麼?會不會調得太低?或會等應徵者有更好績分、 階級及口碑才考慮呢?

作者: ngankc    時間: 2009-12-13 22:20

x28
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-12-14 10:27

作者: feideepking    時間: 2009-12-14 10:29

或者佢去咗扭耳仔!
作者: barryleung    時間: 2009-12-14 16:35

X30
作者: kelvin    時間: 2009-12-14 16:46

X31
作者: barryleung    時間: 2009-12-14 17:00

大家睇下 ,原來他乒總得2分 ,仲係到牙刷刷
http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/ ... lay.cgi?member=5653

作者: 葉師傅    時間: 2009-12-14 17:14

我覺得有啲問題,極少數人會用真名(通常都用化名),會不會他在抺黑人呀?請問有冇朋友認識他本人?

作者: 廿月    時間: 2009-12-14 18:16

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-14 17:14 發表
我覺得有啲問題,極少數人會用真名(通常都用化名),會不會他在抺黑人呀?請問有冇認識他本人?
以佢ge智商黎講,尼個多數佢真名~何況尼度有d人都識佢。
我覺得佢ge行為好match會用真名~
作者: barryleung    時間: 2009-12-14 18:25

引用:
原帖由 廿月 於 2009-12-14 18:16 發表

以佢ge智商黎講,尼個多數佢真名~何況尼度有d人都識佢。
我覺得佢ge行為好match會用真名~
認同

作者: kelvin    時間: 2009-12-14 18:27

X56
作者: 廿月    時間: 2009-12-14 18:35

睇下,一個投訴post都可以去到論壇熱門第5位(暫時),證明大家幾不滿~
作者: 牙龜    時間: 2009-12-15 20:09

X32

呢個小朋友講野真係唔太成熟...

好似以為上網講既野就唔駛負責任

球品要慢慢努力培養
作者: 亞俊    時間: 2009-12-15 20:58

x33

等佢學下野先!面對群眾的基本禮貌態度
作者: 清祥    時間: 2009-12-15 21:02

X34
希望佢學好侍人
作者: nixonwin    時間: 2009-12-15 21:12

引用:
原帖由 barryleung 於 2009-12-14 17:00 發表
大家睇下 ,原來他乒總得2分 ,仲係到牙刷刷
http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/ ... lay.cgi?member=5653
相信佢d波唔會太差, 查最近個團體賽佢對o個個對手有105分, 佢都係輸3:2, 12歲以下球技唔算太差了, 但看佢在論壇溝通係有d問題和障礙既. 12歲既o靚仔識得乜, 呢幾日咁多哥哥叔叔提點佢, 算吧啦
作者: 風吹雪    時間: 2009-12-15 21:43

引用:
原帖由 nixonwin 於 2009-12-15 21:12 發表

相信佢d波唔會太差, 查最近個團體賽佢對o個個對手有105分, 佢都係輸3:2, 12歲以下球技唔算太差了, 但看佢在論壇溝通係有d問題和障礙既. 12歲既o靚仔識得乜, 呢幾日咁多哥哥叔叔提點佢, 算吧啦
多謝你咁讚我,我會改架,各位,對唔住,我之前可能屋企有D事所以咁激動,而家諗番都覺得有D過份,各位,對唔住,可唔可以原諒我?
作者: 亞俊    時間: 2009-12-15 22:48

原諒x1

有邊個未錯過?你向呢到錯好過出去錯,d人睇住你die......
你肯認錯已經踏前一步,汝子可教,
呢到係大家開開心心的地方,大家都要尊重對方~
我相信其他人都會原諒你的!
作者: raymondsir    時間: 2009-12-15 23:32

姚建安.....近來好紅woo....
作者: 廿月    時間: 2009-12-15 23:59

原諒x2,其實我開尼個投訴post除左係唔想佢做版主外,主要都係想佢改過,然後為論壇貢獻,咁樣就係 win win 雙贏~
作者: 快弧    時間: 2009-12-16 00:09

人誰無錯,
錯而能改
善莫大賢

細路仔啫,好言相勸多多包容
作者: kei    時間: 2009-12-16 09:21

對, 小朋友又好, 大朋友又好, 個個都會有錯既時候
但係, 希望朋友你那句對不起, 是出於自己知錯, 而唔係因為人地既壓力, 使你在不知錯的情況下, 因為要補镬而道歉
作者: 牙龜    時間: 2009-12-16 12:06

睇多陣留意下你有冇改進先
作者: 氣寒西北.    時間: 2009-12-16 14:21

作者: borkee    時間: 2009-12-16 15:54

引用:
原帖由 風吹雪 於 2009-12-15 21:43 發表

多謝你咁讚我,我會改架,各位,對唔住,我之前可能屋企有D事所以咁激動,而家諗番都覺得有D過份,各位,對唔住,可唔可以原諒我?
如果你係真心的話,我諗大家一定會原諒你的,要記住,先求人格,好嘅品行係一種很難學的東西,但如果你有好嘅品行!大家一定很喜歡同你交朋友的!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0