標題: 【曲奇餅傳奇】 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2009-8-24 13:49     標題: 【曲奇餅傳奇】

http://hkttf.com/viewthread.php? ... page%3D1&page=1

開論壇近兩年, 月賽無數次, 雖然女子有讓分的習慣, 但是還未有 女仔可以取得月賽冠軍
但奇蹟終於出現了 ......上兩週屯門區月賽, 曲奇餅打敗其余 14名男子, 及一名乙組八強女仔取得冠軍
男子組有些新人我不認識, 但是有乙組的球知. 有小丙的小閒和長老, 有變幻莫測的邪 brokee.....

再看曲奇 18 區月賽的戰績, 排行 no.6....女子最高.  (不計算橫板及雙打月賽)

相信曲奇餅要上甲組...不會是很遙遠的事.

作者: (=^x^=)    時間: 2009-8-24 13:52

曲奇餅致勝秘決

1) 有父母的支持, 每次 uncle & aunti 都到場支持....

2) 有好好好的教練....聞說曲奇餅出自 "屯門青曲總教頭的 Rainbow 哥哥)

3) 打得多 HKTTF 月賽, 不怕輸比男仔. 結果.......

期望見到曲奇餅日后參加多 d 我地的月賽, 再 KO 多d男仔 (或麻 Luck 佬)
作者: 太陽之子    時間: 2009-8-24 13:53

曲奇餅真係進步得好快呀.....俾心機呀....曲奇餅...快d上甲
作者: moneytom    時間: 2009-8-24 13:54

haha 這可不是奇蹟呀
是她的實力ar
作者: LiKaren    時間: 2009-8-24 13:59

曲奇餅年紀輕輕已經橫掃咁多男子高手, 果然係我地姊妹們ge驕傲. 繼續加油, 曲奇!
作者: feideepking    時間: 2009-8-24 14:16

咁屯門區的乒乓勁喎!
作者: jackho813    時間: 2009-8-24 14:17

曲奇餅,繼續加油
作者: 粒仔輝    時間: 2009-8-24 14:18

巾幗不讓須眉,佢已經創造左傳奇一刻.佩服佩服
作者: jasonkyy    時間: 2009-8-24 14:25

曲奇餅在這個暑假進步神速.
作者: 乒粒仔    時間: 2009-8-24 14:29

佢真係打得幾好架, 特別係板反手呀
作者: ycfu    時間: 2009-8-24 14:31

很快大家將會看見曲奇餅橫掃福完愛,留C文,郭炎……信我!

作者: 快弧    時間: 2009-8-24 14:35

曲奇真係仔叻女吖
半年前同佢球局初會,已知佢非池中物
佢唔單止好波為人重好謙虛有禮,活潑可愛.
聽講讀書都好叻架
反手快彈係佢嘅招牌貨,都幾難頂架(重快過快弧吖)

Rainbow 哥,嘅得如此得意愛徒,重送塊貴板比愛徒添
Rainbow 哥名師出高徒,飲得杯落啦
作者: 野田妹    時間: 2009-8-24 14:39

抵我咁錫你架!
作者: 太陽之子    時間: 2009-8-24 14:44

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-24 14:39 發表
抵我咁錫你架!
你次次見到佢..都追住黎錫佢......個面豬登
作者: 野田妹    時間: 2009-8-24 15:10

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-8-24 14:44 發表

你次次見到佢..都追住黎錫佢......個面豬登
咁人地真係忍唔住呀嘛...
作者: samchtam    時間: 2009-8-24 15:15

妳要努力和加油 好久沒有同妳打波………………真想念…………
作者: raymondsir    時間: 2009-8-24 17:21

曲奇餅小妹妹真係好勁架.........!!!
作者: 快弧    時間: 2009-8-24 17:41

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-24 15:10 發表

佢真糸好鐘意同野田玩架,重好鐘意玩野田添
作者: (=^x^=)    時間: 2009-8-24 17:48

我同人地亞爸亞媽講左...唔好同野田小姐走咁近......
作者: 44_66    時間: 2009-8-24 18:02

作者: 野田妹    時間: 2009-8-24 18:04

引用:
原帖由 快弧 於 2009-8-24 17:41 發表

佢真糸好鐘意同野田玩架,重好鐘意玩野田添
唔只佢一個鍾意玩我,
係成家人一齊玩我呀!
救命!!
作者: 快弧    時間: 2009-8-24 18:07

人地一家人一條心吖瑪,,鐘意食牛角飽吖
作者: joel_25    時間: 2009-8-24 18:45

我究竟幾時先可以打到曲奇餅咁..
上次月賽.. 全部男士讓我3分.. 我都係WIN得一局咁大把

得閒要去同佢打下先得...
作者: HK-KC    時間: 2009-8-24 19:22

恭喜曲奇餅,好耐冇見呢
作者: 曲奇餅    時間: 2009-8-24 22:55

貓哥,你為什麼咁大整估,得閒唔同貓仔玩,玩我這塊曲奇餅!!
我能僥幸勝出,其實係一時手風順,只是一時的幻像,多打一次也不能再贏!
多謝各位的抬舉,在這個暑假裡,很開心可以認識一班新波友,和你們切磋,令我獲益良多!
除了多謝我父母的支持外,當然更加要多謝 Rainbow哥和他背後能撐起半邊天的人!

PS:野田 BB,我們一家人都很喜歡你,因為你實在太可愛啦,你叫救命都無用啦,除非有野田 CC出現,我們才考慮
轉移目標,不過你咁可愛,都恐怕後無來者啦!
作者: ycfu    時間: 2009-8-24 23:06

阿貓好適合做經理人,最近紅透半邊天的baby在乒乓球界無人不曉!相信好快曲奇餅會追上。
作者: (=^x^=)    時間: 2009-8-25 01:08

曲奇未足 16 歲....唔好以做靚模住...讀書為上 !
我眼見Rainbow 哥哥教出來的徒弟個個都咁勁 ...真係想跟他學番兩堂波
作者: rainbow    時間: 2009-8-25 02:20     標題: 回復 27# 的帖子

貓哥5好玩我喇,老鼠5嚇得ga
作者: 太陽之子    時間: 2009-8-25 02:39

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-24 15:10 發表

你一見到佢,已經即刻衝埋去
作者: 太陽之子    時間: 2009-8-25 02:40

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-24 18:04 發表

唔只佢一個鍾意玩我,
係成家人一齊玩我呀!
救命!!
咁咪好囉....有人地成家人陪妳一齊玩....冇得停,車輪戰
作者: borkee    時間: 2009-8-25 08:42

曲奇餅簡直就係堅,尤以反手特別好,其實上次打月賽我想提出佢讓我兩分,好彩冇出到聲昨,因為.................就算佢讓我4分我都...........
不過真係好高興認識到曲奇餅、曲奇爸及曲奇媽!
作者: 44_66    時間: 2009-8-25 09:16

作者: bd_fan    時間: 2009-8-25 09:24

加油!曲奇!!!
勝不驕,敗不妥!!!!
作者: borkee    時間: 2009-8-25 09:27

引用:
原帖由 44_66 於 2009-8-25 09:16 發表

名師出高徒 .... 學波 兩份 .... 吾該 liness" />
三份唔該
作者: 野田妹    時間: 2009-8-25 11:10

引用:
原帖由 曲奇餅 於 2009-8-24 22:55 發表
貓哥,你為什麼咁大整估,得閒唔同貓仔玩,玩我這塊曲奇餅!!
我能僥幸勝出,其實係一時手風順,只是一時的幻像,多打一次也不能再贏!
多謝各位的抬舉,在這個暑假裡,很開心可以認識一班新波友,和你 ...
我邊夠你咁可愛者,
你個兩個"酒粒"真係殺死人啦!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0