標題: 【意見信箱】月賽撞期的疑惑 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2009-5-24 22:58     標題: 【意見信箱】月賽撞期的疑惑

論壇人越來越多. 而小貓還是得四隻爪, 所以有心無力, 無精力又無時間為大家去攪太多的比賽.
所以論壇批准 "大吉", "Logtin", Raymondsir....Ohgnow....等人攪下月賽, 與眾同樂.
但若每位一個月攪一次, 加埋 HKTTF. 可能便有 5 個月賽, 但一個月只有四個星期六, 及四個星期日, 有時可能會撞期.  你們覺得月賽是否太多呢....如果每個月只攪 1-2個月賽, 那麼撞的机會會減少, 咁樣會否好 d 呢. 你們有什麼意見 liness" />

Welcome to share your comments.
作者: 野田妹    時間: 2009-5-24 23:05

其實大家都係為咗hkttf 嘅會員好,
所以先想搞多d比賽,
而且有d月賽好快會爆,
咁啲人可以報第二個,
我諗都ok瓜......
作者: 大吉    時間: 2009-5-24 23:08

小弟志在於與眾同樂
係月賽入面見到好多野;有好多開心既事發生
基本上.我既月賽=野田既月賽
佢次次都有幫我手 (難怪日本有個吉田 )
我唔介意1個月只得2個比賽
1.)能集中人流去向
2.)減低月賽既"范"濫程度(即打月賽打到冇feel咁)
3.)能夠與參賽者"定期"交流
4.)減少月賽,但希望能增加參賽人數(否則每次人數太少令不少人失望 )
作者: 野田妹    時間: 2009-5-24 23:16

引用:
原帖由 大吉 於 2009-5-24 23:08 發表
小弟志在於與眾同樂liness" />
係月賽入面見到好多野;有好多開心既事發生
基本上.我既月賽=野田既月賽
佢次次都有幫我手 (難怪日本有個吉田 )
我唔介意1個月只得2個比賽
1.)能集中人流 ...
你唔好拉埋我落水呀!
不過我都同意你講法!!
作者: 大吉    時間: 2009-5-24 23:18

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-5-24 23:16 發表

你唔好拉埋我落水呀!
不過我都同意你講法!!liness" />
拉埋你落post針嘛;邊到有水
補充下:"定期"=每月既第1/3    /   2/4  星期6舉行月賽;
作者: alexlaw    時間: 2009-5-24 23:33

一係講定一星期一次咁lor...
作者: logtincom    時間: 2009-5-24 23:37

其實小弟認為撞期沒甚麼所謂,
這可讓網友有更多選擇,
一個在觀塘,一個在沙田,是選擇,
一個有名次賽,一個沒有,是選擇,
一個有禮物,一個有獎金,是選擇,
一個有獎牌,一個有獎品,是選擇,
當然上述的是輕微的選擇,
但我只想帶出有選擇是好事...

另一方面,
我沒回其他人的帖子不代表我是不知情,
我真的想說一點,
就是這次月賽撞期的情況都只是逼不得已,
今日我和梁教練談有關事宜時,
貓兄在場,
我真的有想過轉6月21日,
可是無奈的是不能改期,
因為6月21日已早被預留,
而我亦不想再廷期,
再廷下去倒不如取消,
已拖了很久,
這對大家也不方面,對吧?

我只是一個十五歲的小弟弟,
我自己已有很大的難處,
惟最可憐的是沒被網友體恤,
反之被發新帖批評,
若調轉身份,大家又會怎樣辦呢?
當然大家對版主,
甚至資深版主有要求我明白的,
可是這不是甚麼大論壇,
只是一個討論乒乓球的主題論壇,
波友聚在一起,
論球,談心,分享,多麼的愉快

我突然有個想法,
不如開一個帖子,
主題是「樂天應否繼續任資版?」,
若過半數投否,
我不做也沒所謂.

那到底是誰處事不成熟呢?
我不在這兒猜測吧,
我不是想引起甚麼罵戰,
只是在表達自己的意見,
有關網友好好反省一下我在說甚麼,
將來也可以作個參考,
在此帖我也不想多作評論,
非必要時作個旁觀者多好,
少少意見,
大家看過就算吧...

最後,搞到貓兄真的十分不好意思,
因為有些事我的確不宜多插手,
不竟我也只是個小朋友呢

至於月賽撞期的問題,
無論HKTTF怎樣決定,
我也會100%的支持.

作者: 聰聰    時間: 2009-5-24 23:47

樂天! 我聰聰是真心支持你!加油!

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0